Visa studentum.se som: Mobil

Läs en utbildning på Röda Korsets folkhögskola på Skärholmen i Stockholm!

Röda Korsets folkhögskola 

Demokrati, mänskliga rättigheter och respekt är ord som används ofta, ibland alltför lättvindigt. Men vad betyder de? Och framför allt, vad innebär de rent praktiskt i ett globalt perspektiv?

Du som någon gång har funderat över frågor som dessa och känt lust att göra något konkret, titta närmare på Röda Korsets folkhögskolas kursutbud! Teoretiska kunskaper, diskussioner, praktisk handling, fältstudieresor och informationsarbete ingår i alla skolans utbildningar.

Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Här finns inga dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder eller centrala läroplaner. På en folkhögskola står gemenskap, dialog och verklighetsförankring i centrum. Folkhögskolan tar vara på just dina erfarenheter och mål.

Om en som Röda Korsets folkhögskola dessutom lägger tonvikt på demokrati, mänskliga rättigheter, mångfald och konflikthantering blir erfarenheterna du gör på skolan ännu mer angelägna.

Fältstudieresor en del av utbildningarna

Röda Korsets folkhögskola har som mål att bidra till ökad förståelse i världen. Därför handlar samtliga av skolans resande kurser om internationella frågor. Som student vid någon av dessa kurser kommer du att förlägga en del av din utbildning i ett land som är relevant för kursen.

Mångkulturell skola

Du som vill ut i världen får möta denna redan på hemmaplan - ett tjugotal olika nationaliteter samsas på skolans allmänna kurser. Du som kommit hit från ett annat land kan lära dig mer om det svenska samhället genom samvaron med andra studerande. Tillsammans kan ni få ut mer av utbildningen än var och en för sig.

Studier på Röda Korsets folkhögskola förändrar världen. Både din egen och andras.


För mer information om Röda Korsets Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Röda Korsets Folkhögskola Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Röda Korsets Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Röda Korsets Folkhögskola

Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

Alexander
(5)
Riktigt bra lärare!
Andrea
(4)
Jag läste asyl och migration i praktiken höstterminen 17 och är jätte glad att jag valde att gå kursen. Otroligt lärorika diskussioner och föreläsningar! Jag var i början lite osäker då jag aldrig läst på folkhögskola tidigare men nu i efterhand kan jag säga att jag bär med mig mer kunskap än vad jag fått av en kurs på universitet. Detta tror j...
Visa mer
Sanna
(5)
Jag läste Asyl och migration i praktiken 2016, det är de bästa jag gjort! Lärarna är helt fantastiska samt alla kurskamrater som man lär känna. Guld värt!
Beställ information

För att få mer information om Röda Korsets Folkhögskola via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.