Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Yrkeshögskolan matchar arbetslivets behov

Yrkeshögskolan är eftergymnasial, kombinerar teori med praktik och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Arbetsgivarna är aktiva både när det gäller planering och genomförande av utbildningarna. Som studerande möter du dem på föreläsningar, i projekt och på din praktik (LIA).

Eftersom arbetsmarknadens behov förändras över tid uppdateras även utbildningarnas innehåll och inriktning. Nya startar och andra försvinner allt eftersom kompetensbehovet förändras. För dig som studerande innebär det att din yrkeskunskap är aktuell och efterfrågad i arbetslivet när du är klar med utbildningen.

Det finns många olika utbildningar att välja mellan inom yrkeshögskolan. Alla berättigar till studiemedel från CSN och de flesta är avgiftsfria. Klicka på någon av områdena nedan för att se vilka skolor och utbildningar som erbjuds!

Numera finns även kortare yrkeshögskoleutbildningar i form av kurser och kurspaket inom yrkeshögskolan, som passar bra för redan yrkesverksamma som behöver förnya sin kompetens för att behålla sitt arbete, men även för att gå vidare till nya mer avancerade arbetsuppgifter eller byta bana i arbetslivet. Här hittar du alla korta YH-utbildningar!Om yrkeshögskolan

Hitta din utbildning på yrkeshogskolan.se.

Myndigheten för yrkeshögskolan står bakom yrkeshögskolan. Det innebär att vi beviljar utbildningar samt utför tillsyn och kvalitetsgranskning. Läs mer på myh.se.


Senast uppdaterad: 11 maj 2020