22 jun 2023

Så blev ett halvår en karriär

Hanna Bergström bestämde sig under 2017 att hon ville flytta till Los Angeles och studera en termin på Santa Monica College. Men sex månader blev sex år och hennes utlandstermin blev en hel Bachelor’s Degree. Nu jobbar hon med kunder som Billboard Music, Rihanna och Netflix. Läs mer om hennes spännande resa här.

Berätta mer om din studieresa

Jag började mina utlandsstudier med att läsa två år på Santa Monica College, där jag tog två Associate Degrees – en i ”Business Administration” och en i ”Sales and Promotion”. Efter det gjorde jag ett byte till California State University, Northridge för att fortsätta mina studier mot en Bachelor Degree. Jag valde att rikta in mig på marknadsföring och studerade ytterligare två år innan jag slutligen tog min examen.

Vad var det bästa med att studera på Santa Monica College respektive CSU Northridge?

Det bästa med Santa Monica College var det geografiska läget. Skolan ligger bara en kort promenad eller cykeltur från den världsberömda ”Santa Monica Piren” och den underbara stranden.

Det bästa med California State University, Northridge var alla faciliteter på campuset. Där finns ett jättefint spa som alla studenter får använda sig av, flera pooler där man kan sola och bada om man har lång tid mellan sina klasser, ett stort gym som erbjuder gruppklasser, en botanisk trädgård och mycket mer.

Vilket var ditt första jobb efter examen?

Mitt första jobb i USA var på en reklam- och marknadsföringsbyrå i Santa Monica. Jag blev erbjuden en heltidstjänst där efter att jag hade haft praktik hos Strausberg Group, som byrån heter, under min sista termin på college.

Egentligen var min plan att börja på universitetet för att fortsätta mina studier men när jag blev erbjuden jobbet såg jag det som en fantastisk möjlighet att lära mig mer om marknadsföring och reklam. Jag bestämde mig därför för att ta en paus från mina studier i ett år och sökte ett så kallat ”OPT” som tillåter internationella studenter att jobba inom det område man studerat.

Jag känner verkligen att det var det bästa beslutet jag kunde ha tagit. Jag växte otroligt mycket rent professionellt och jag lärde mig så mycket under min tid på byrån. Efter bara fyra månader blev jag befordrad från ”Account Coordinator” till ”Account Exective” vilket innebar att jag fick ansvara över mina egna kunder, se till att deras marknadsföringsbehov var tillfredsställda och att vi vidhöll en god relation.

Vad arbetar du med idag?

Idag arbetar jag på Redrock Entertainment som är ett eventproduktionsbolag och även ett systerbolag till Live Nation. Vi producerar konserter, musikfestivaler, award-shower, filmpremiärer och mycket mer. Jag ansvarar för all digital marknadsföring för Redrock men jag arbetar också med kunder utanför företaget då vi även erbjuder andra marknadsföringstjänster. Senast förra veckan producerade vi en musikfestival i Las Vegas. Då fick jag åka dit och ansvara över allt ”content” och filma alla uppträdanden från artister så som Usher, Chris Brown, Mariah Carey, Christina Aguilera och 50 cent.

Vilka är de största lärdomarna du fått?

Det är så otroligt mycket man lär sig av att bo utomlands. För mig har den störa lärdomen varit hur viktigt det är att våga kliva utanför sin ”comfort zone” och utmana sig själv – oavsett hur läskigt det känns – för att utvecklas som person.

Många av mina starkaste sidor och förmågor kommer som ett resultat av mina utlandsstudier. Till exempel utvecklar att flytta utomlands själv i ung ålder verkligen ens självständighet. Jag anser att min tid utomlands har gjort mig betydligt mer självsäker, något som jag verkligen kan dra stor nytta av i mitt arbetsliv – både när det kommer till att jobba på egen hand och när jag ska leda ett team.

Läs mer om utbildningen

Senast uppdaterad: 22 jun 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-11-22

Därför ska du våga byta karriär mitt i livet

Funderar du på att skola om dig och byta karriär? Du är inte ensam! Vi har samlat det du behöver veta om att byta bana, oavsett var i livet du befinner dig. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-07-06

10 utbildningar för dig som är kreativ

Är du konstnärligt lagd, vill arbeta praktiskt och låta din kreativitet flöda? Här hittar du 10 utbildningar för dig som är kreativ! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-01-26

10 utbildningar för dig som vill jobba med barn

Vill du arbeta med barn och barns utveckling? Då har du kommit helt rätt! Läs mer och ta steget mot ett givande och glädjefyllt yrkesliv.

Läs mer
Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀