Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård

Åsö Vuxengymnasium
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
1 år
Heltid
CSN-berättigad
YH-utbildningen Specialistutbildad undersköterska anestesi, operation och intensivvård på Campus Åsö

Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård

Om utbildningen

Vill du jobba som specialistutbildad undersköterska inom anestesi, operation och intensivvård? Har du redan arbetat minst ett år som undersköterska och vill vidareutbilda dig och få en yrkeshögskoleexamen? Åsö vuxengymnasiums YH-utbildning för undersköterskor ger dig yrkeshögskoleexamen Specialistutbildad undersköterska anestesi, operation och intensivvård. Utbildningen är förlagd i Stockholm och är på heltid i skolans lokaler eller i arbetslivet. Du kan söka från hela landet men måste vara på plats under utbildningstiden; 17 augusti 2020 till 4 juni 2021. Nu kan du göra en sen ansökan. Läs mer om ansökan nedan.

Certifierat Vård- och omsorgscollege

Åsö vuxengymnasium är sedan januari 2018 certifierat Vård- och omsorgscollege (VOC). Certifieringen omfattar skolans gymnasiala Vård- och omsorgsprogram och yrkeshögskoleutbildning. Vård- och omsorgscollege är en kvalitetsstämpel som ställer krav på arbetsliv och utbildning. För att få använda namnet och logotypen krävs ett godkännande av föreningen Vård- och omsorgscollege. Bedömningen görs utifrån sju respektive tio kvalitetskriterier på regional eller lokal nivå och resulterar i en certifiering. Ytterligare mervärden är att skolans lärare medverkar i VOC insatser för kompetensutveckling och att elever som uppfyller kraven inom VOC tilldelas intyg eller diplom och brosch som är meriter inför en anställning inom vården. Vård- och omsorgscollege finns sedan tidigare som gymnasieutbildning i Stockholm på Kungsholmens västra gymnasium men det har inte tidigare funnits på Komvux eller YH. Nu blir Åsö vuxengymnasium först i Stockholm med det nya konceptet för vuxenutbildning.

God arbetsmarknad

Region Stockholm är den region i Sverige som har störst behov av utbildade undersköterskor inom avancerad sjukvård. De behöver särskilt personer som är specialiserade på akutsjukvård, operation och intensivvård. Genom denna utbildning så får undersköterskor en kompetens som efterfrågas inom vården. Idag finns en svårighet att rekrytera undersköterskor med rätt kompetens till den avancerade sjukvården.

Helfart 1 år

Utbildningen genomförs på helfart under ett år och omfattar 200 yrkeshögskolepoäng, varav lärande i arbetslivet (LIA) är 80 yrkeshögskolepoäng. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Utbildningsstart 2020

Utbildningen startar 17 augusti 2020. Utbildningstiden är 17 augusti 2020 till 4 juni 2021 i våra lokaler i på Södermalm i Stockholm. Du kan söka från hela landet.

Sen ansökan

Nu har du möjlighet att göra en sen ansökan till kursstarten den 17 augusti. Det innebär att det fortfarande finns en chans att komma in på utbildningen för behöriga sökande. Vi kommer behandla sena ansökningar i början av augusti om det finns lediga platser. Länk till sen ansökan hittar du på Åsö vuxengymnasiums webbplats.

För mer information om Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper och behörighet

För att vara behörig till utbildningen krävs både grundläggande behörighet och särskild behörighet. Grundläggande behörighet innebär gymnasieexamen/slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande. Särskild behörighet innebär:

Vård- och omsorgsprogrammet

 • Etik och människans livsvillkor, 100p
 • Hälsopedagogik, 100p
 • Medicin 1, 150p
 • Psykiatri 1, 100p
 • Psykologi 1, 50p
 • Samhällskunskap 1a2, 50p
 • Specialpedagogik 1, 100p
 • Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2, 100p
 • Vård- och omsorgsarbete 1, 200p
 • Vård- och omsorgsarbete 2, 150p

Yrkeserfarenheten

 • Omfattning och längd: 1 år heltid eller motsvarande
 • Typ av yrkeserfarenhet:
  • Ett års yrkeserfarenhet på heltid eller motsvarande vilket innebär minst 600 timmar, som undersköterska eller motsvarande kompetens.

Åsö Vuxengymnasium

Åsö Vuxengymnasium

Åsö vuxengymnasium är Stockholm stads eget komvux och Stockholms största utbildningsanordnare för vuxenutbildning. Vi är en skola med lärandet i fokus där du får möjlighet till uppbackning och stöd för att få de bästa förutsättningarna att nå dina studiemål. Hos...


Läs mer om Åsö Vuxengymnasium och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Åsö Vuxengymnasium

Blekingegatan 55, box 17 084
118 94 Stockholm

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Specialistutbildad undersköterska - anestesi, operation och intensivvård från Åsö Vuxengymnasium, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 12 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: