Visa studentum.se som: Mobil

Scandinavian Aviation Academy

Scandinavian Aviation Academy - a part of OSM Aviation

Scandinavian Aviation Academy grundades 1963 och är idag Sveriges ledande flygskola inom pilotutbildning. SAA bedriver professionell pilotutbildning vid flygskolorna i Västerås och San Diego, USA. Hösten 2018 kommer vi att öppna OSM Aviation Academy, vår nya bas i Norge på Arendals flygplats, Gullknapp. 

Professional Pilot Program - SAA har den unika möjligheten att erbjuda ett integrerat program på 18 månader med flygutbildning i både Sverige och San Diego, USA. Utbildningen sker helt enligt Europeisk standard med skandinaviska instruktörer vilket gör att du får den bästa tänkbara förutsättningen att nå dina mål. Professional Pilot Program är Sveriges effektivaste utbildning och innefattar alla moment som behövs för att ta anställning som pilot hos ett flygbolag.

First Officer Program Sverige - Vill du inte prova lyckan i USA, men är ändå intresserad av en integrerad och effektiv pilotutbildning av hög kvalitet? Från och med 2016 har vi även ett integrerat program som ges fullt ut från vår bas i Västerås, Sverige. Programmet innehåller aningens mindre än vad Professional Pilot Program gör, men båda programmen ger de behörigheter och certifikat som Europeiska flygbolag kräver och som är reglerade av EASA (European Aviation Safety Agency). 

OSM Mentored Cadet Program - Et nytt samarbete med OSM Aviation där du kommer erbjudas ett jobb som Junior First Officer när du framgångsrikt har avslutat utbildningen. Programmet följer samma struktur som våran andra integrerade program och dessutom kommer en erfaren kapten från OSM Aviation att fungera som mentor under hela utbildningen. Detta program ger dig också de behörigheter och certifikat som är reglerade av EASA. 

Scandinavian Aviation Academy har en lång erfarenhet av flygutbildning, med bolagsinriktade procedurer, erfarna instruktörer och en modern flygplansflotta. Skolans flygplan är utrustade med G1000 ”glascockpit”, likt flygbolag standard, och under hösten 2013 anlände en ny 737NG simulator till skolan. Många av våra elever värdesätter högt att utbildningen är anpassad till flygbolagens krav och att SAA använder procedurer och terminologi på precis samma sätt som de europeiska flygbolagen gör. 

Det erbjuds även ett stort utbud av modul kurser, bland annat Multi Crew Co-operation course (MCC), Jet Orientation Course (JOC) i vår nya 737NG simulator, Flyginstruktör kurs, (FI) och ATPL teori.  

Vill du bli pilot? Då är SAA skolan för dig!


För mer information om Scandinavian Aviation Academy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Scandinavian Aviation Academy

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Scandinavian Aviation Academy

 Fyll i dina kontaktuppgifter

 Skicka din intresseanmälan

 Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack
 

Kontaktuppgifter till Scandinavian Aviation Academy

Scandinavian Aviation Academy

Hässlögatan 2E
721 31 Västerås


Recensioner

Felix   |   2017-06-19
Verkligen en kvalitativ och bra utbildning som har ett namn för sig runt om bland företagen ute på marknaden. En av de bästa tiderna i mitt liv utan tvekan med bra instruktörer och flera nya goda vänner! En bra väg in på en rolig bransch!
          (5)
Andreas   |   2016-12-13
Utbildningen håller hög standard och instruktörerna är mycket professionella!
          (5)
Simon   |   2016-07-03
Stort tack för 18 fantastiska månader! PPP programmet förberedde oss mer än väl inför vår Airline Jobb intervju som skolan gav oss i slutet av programet
          (5)