Visa studentum.se som: Mobil

Öppet Hus

Lördagen den 23 mars kl 10.00-13.00

  • Presentation av våra kurser
  • Prova-på-lektioner
  • Se skolan och internatet
  • Prata med studerande, lärare och studievägledare
  • Fika i Herrgården

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-03-23    Tid:   10:00 - 13:00

Hjälmared folkhögskola

Hjälmared Folkhögskola är en levande mötesplats för idéer, inspiration, kunskap och personlig utveckling. Med våra utbildningar kan du höja din kompetens och förbereda dig för studier på högskola eller universitetet.

Utbildning förändrar framtiden

Behöver du komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg för att kunna läsa vidare på universitet och högskola? Vill du höja din kompetens eller bara göra ett avbrott i arbetslivet? Vill du fördjupa din kunskap och samtidigt utvecklas som människa?

Här får du tid och utrymme att lära och utvecklas. Vi vill skapa en bra miljö där du blir sedd. Känslan av delaktighet och gemenskap präglar både skoltid och fritid. Många upplever lärare, klasskamrater och skolarbetet i smågrupper som väldigt givande.

Hos oss ska du uppleva känslan av delaktighet och sammanhang. Många människor har valt Hjälmared som ett avstamp i livet. Våra utbildningar är utvecklade utifrån nyckelord som personlig utveckling, gemenskap, hälsa och fördjupning.

Under årens lopp har skolan byggt upp erfarenhet och kunskap kring några nyckelområden som  hälsa, andlig reflektion, media, drama och polisyrket. Denna kompetens återspeglas i kurserna och i det dagliga livet på folkhögskolan.

Hjälmared vill erbjuda en drogfri miljö. Därför är bruk av alkohol och droger förbjudet på skolans område.

Vacker miljö

Hjälmared folkhögskola ligger vackert vid sjön Lilla Färgen några kilometer söder om Alingsås. Skolan har moderna undervisningslokaler, idrottshall i fullformat, fotbolls- och tennisplaner. Kapellet och den underbara naturen bidrar till en känsla av stillhet och ro.

Arbetsmarknadskurser

Vi kan också erbjuda arbetsmarknadskurser som vi gör i samarbete med Arbetsförmedlingen. Dels studiemotiverande folkhögskolekurser, SMF. Dels etableringskursen Språksteget och SFI för nysvenskar.

Välkommen till Hjälmared folkhögskola!


För mer information om Hjälmared folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

En reklamfilm producerad av en elev för affären Planeten Ekobutik.
En del i kursen Grafisk design • Video • Webb på Hjälmared folkhögskola.

Utbildningar - Hjälmared folkhögskola

Hjälmareds folkhögskola på Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Hjälmared folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Hjälmared folkhögskola

Hjälmared folkhögskola

Hjälmareds allé 20
441 95 ALINGSÅS


Recensioner

Snart hälsocoach   |   2015-05-12
Roligt och lärorikt år. Bra blandning mellan teori och praktik. Allmänbildande om kost och träning som alla har nytta av. De ordinarie skoldagarna bryts av med gemensamma aktiviteter och externa föreläsare. Tempot är lugnt men du har möjlighet att läsa och lära dig mer på egen hand. Rekommenderas!
          (4)
lisa   |   2015-04-27
Jag förväntade mig ett bra år med intressanta kurser och bra omgivning men jag var inte beredd på att det skulle bli ett fantastiskt år som aldrig ville skulle ta slut. Skolans lärare gör allt för att man ska trivas och lära sig och det är få skolor där man längtar mer till skolan än hem! Det är en bra blandning mellan teori och praktiskt lärand...
Visa mer
          (4)
Alexander   |   2015-04-22
Tycker att denna skolan och utbildningen har gett mig mycket. Härliga människor, aktiviteter och en fantastisk miljö att vara i. Riktigt bra lärare och ett bra studieupplägg. En viktig del för mig när jag sökte hit var att utvecklas, och det känner jag verkligen att denna kursen gett mig.
          (5)
Beställ information

För att få mer information om Hjälmared folkhögskola via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Hjälmared folkhögskola
Kursrecensioner
          (4,3)
Baseras på 15 recensioner