Visa studentum.se som: Mobil

Game Artist

PlaygroundSquad
Sammanfattning
YH-utbildning
Falun
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Klassrum
Startdatum: augusti 2022 - Falun

Videoreportage

Game Artist

Spelgrafik är en utbildning på PSQ där du får lära dig allt du behöver för att kunna arbeta som Game Artist inom spelbranschen. 

Spelgrafik innefattar det visuella av spelet. Som grafiker skapar du det som syns. På PlaygroundSquad får du kärnkunskaperna inom spelgrafik och lär dig att skapa spelkonst samtidigt som vi har lämnat utrymme för dig att kunna utvecklas inom ett område som du själv vill lägga extra fokus på.

Här lär du dig grunderna i 3D-modellering, texturering, konceptutveckling, animation och mycket mer. Under utbildningen får du dessutom stor frihet i att utforma egna uppdrag. På så sätt kan du enkelt utveckla de färdigheter du vill bli bättre inom och även personifiera din portfolio. 

Utbildningens upplägg

För att gå spelgrafik på PSQ behövs inga förkunskaper eller tidigare erfarenhet av att arbeta med 3D. Utbildningen inleds därför med ett snabbt intro i 3D-modellering. Sedan läggs ett ökat fokus på praktiskt arbete gällande spelproduktion där du får arbeta med spelmotorer och med en deadline.

I slutet av varje termin får du visa upp dina nya kunskaper och färdigheter i ett spelprojekt som du skapar tillsammans med Leveldesigners och spelprogrammerare. 

Spelprojekt

Under din tid på PlaygroundSquad kommer du delta i tre spelprojekt. För varje spelprojekt får du skapa ett spel tillsammans med andra studenter. I projektet får du använda dina nya kunskaper som du fått från terminen för att skapa ett spel, fritt för alla att spela på PC eller konsol.

Hur är arbetet som spelgrafiker?

Som spelgrafiker ansvarar du för det visuella i spelprojekten. Du ansvarar för, och skapar, animering, effekter, miljöer, gränssnitt och allt däremellan. Ett spelprojekt innehåller vanligtvis fyra till sex spelgrafiker som arbetar tillsammans för att skapa ett tilltalande och sammanhängande utseende för spelet. Du samarbetar med spelprogrammerare och leveldesigners för att det visuella du skapat ska fungera bra ihop med spelmekanikerna. 

Du kommer arbeta främst i Autodesk Maya och Adobe Photoshop, men vi ser gärna att du arbetar med det verktyg och programvara du är trygg med (eller vill lära dig hantera.)  

PlayStation First

PlaygroundSquad är en del av PlayStation First, det innebär att du skapar och utvecklar dina spelprojekt exklusivt för Sony-hårdvara, som exempelvis PS4. Detta ger inte bara en unik kunskap, utan är också en erfarenhet som väger tungt på marknaden och som ger våra studenter ett försprång in på praktikplatser.

Karriär

Efter din examen på PSQ kommer du vara redo att arbeta som spelgrafiker på avancerad nivå inom ett valfritt område eller som 3D-generalist.

Våra studenter uppmuntras att utveckla färdigheter inom områden de tycker är kul eller där de utmärker sig. Genom att göra så har studenten möjlighet att göra karriär inom ramarna för en specifik arbetsprofil. Många väljer dock att inleda karriären som generell 3D Artist, och sedan utvecklas mot en mer specialiserad yrkesroll. 

För mer information om Game Artist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Du behöver inte ha några förkunskaper eller erfarenhet inom 3D-arbete för att ansöka till vår utbildning inom spelgrafiker. 

Vi välkomnar alla sökande med en förkärlek till spel, konst och estetik, oavsett erfarenhet. Arbetsprover i konstprogram och/eller spelmotor är meriterande, men vi uppskattar även konstnärliga färdigheter som demonstreras i klassiska former (som teckningar, målning, skulptering m.m.)

Kursinnehåll

Med fokus på praktiskt lärande är våra kurser på Artistprogrammet på PlaygroundSquad noggrant konstruerade för att våra elever ska få arbeta i produktion så mycket och tidigt som möjligt.

Termin 1

Introduktion till 3D-grafik

Denna kurs lär dig grunderna för hur 3D-grafik fungerar och hur ett spel skapas. Tillsammans med Game Designers lär du dig att bygga ett gemensamt ordförråd och du får en grundläggande förståelse för kärnkoncepten inom 3D-grafik. 

3D-Grafik för Spel 1

Med inriktning på praktiska tillämpningar av 3D-grafik i ett spelutvecklingssammanhang utgör denna kursen grunden i Artistprogrammets läroplan. Här får du arbeta med texturer och animeringar i en spelmotor, samtidigt som du lär dig modellimplementering och arbetar med realtidsrendering.

Spelprojekt

Ditt första spelprojekt! Som spelgrafiker kommer du att få använda dina nya kunskaper för att skapa ett sammanhängande utseende och en funktionell grafik för projektgruppens spel. Du lär dig att arbeta i ett team med andra artister, såväl som programmerare och designers. Det första spelprojektet skapas vanligen för PC.

Etik och moral i spel

Här får du insikt i framväxande problem i spelbranschen och de olika moralvalen du kan stöta på under din karriär.


Termin 2

Motion capture

Med hjälp av professionella verktyg och Motion Capture-anläggningar i PlaygroundSquads lokaler får du lära dig grunderna i att fånga en verklig rörelseprestanda samt animera det till produktion. Dessutom får du möjlighet att genomföra dina egna Mocap-inspelningar för denna kurs samt för framtida spelprojekt.

3-Grafik för Spel 2

Den andra kursen inom 3D-grafik bygger på kursen ”3D-Grafik för Spel 1” och återgår till ämnen som material och texturering, men där vi fördjupar oss mer i ämnena. Efter denna kurs kommer du, med större frihet, att kunna fördjupa dig i mer nischade och specialiserade områden som Artist. 

Spelprojekt

Ditt andra spelprojekt. Här ges du mer tid än i det första spelprojektet att fokusera på ditt skapande. Detta är vanligtvis det första spelprojektet som är ett multiplattformspel, vilket innebär att du här skapar material som fungerar för PC och konsol.


Termin 3

3-Grafik för Spel 3

Detta är den sista grafikkursen före det sista spelprojektet. Denna kurs är utformad för att ge dig så mycket tid som möjligt att kunna specialisera dig i ditt valfria område. Detta gör vi för att du sedan ska kunna bygga en specialiserad portfölj där du visar upp dina färdigheter. 

Spelprojekt (examensarbete)

Ditt tredje och sista spelprojekt. Det här spelprojektet kommer även att fungera som ditt examensprojekt innan du går vidare till din praktikplats.

Termin 4


Praktik

En stor del av din utbildning kommer bestå i att arbeta och praktisera på en spelstudio i branschen. Praktiken sträcker sig från november fram till ditt examenstillfälle.

Utbildningen ger totalt 450 YH-poäng

Varför välja PlaygroundSquad?

Hos oss får du inte bara en utbildning. På PSQ får du ett hem, vänner och kollektiv på samma gång. Förutom att vi vill att du ska få en bra utbildning och anställning så värnar vi även långa relationer och vill att våra studenter, oavsett bakgrund, ska trivas och må bra i huset både under och efter studierna.

Här är några av våra PSQ alumni-kompisar:

 • "PlaygroundSquad ger dig en komplett bild på hur spelutveckling fungerar i praktiken. Du får även en bra teoretisk och praktisk bakgrund som är utmärkt på arbetsmarknaden."
  – Max Wijk Stranius, Backend Engineer, EMBARK STUDIOS

 • "PlaygroundSquad engagerade och motiverade mig, och framför allt inspirerade mig att använda mina kunskaper för att utvecklas till nästa nivå. Jag är väldigt glad och tacksam för att få vara en PSQ alumni."
  – Nikolaj Fehrm, Animator, MACHINE GAMES

 • "Kan definitivt rekommendera PSQ för den som vill jobba med spel 👍"
  – Joel Nallo, 3D Artist, ZORDIX

 • "PSQ la en god grund för att kunna navigera i en bransch som är i ständig utveckling. Detta kombinerat med nyfikenhet & driv ger rikligt med möjligheter att jobba med något riktigt kul!"
  – Jessica Helgesson, Senior 3D Artist, MIDWINTER ENTERTAINMENT

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande.

PlaygroundSquad

Välkommen till PlaygroundSquad!

PSQ är en Yrkeshögskola i Falun där studenterna snabbt kommer ut på arbetsmarknaden mot spelbranschen efter två års utbildning. Här kan du bli Spelprogrammerare, 3D-grafiker eller Speldesigner. Utbildningen ger totalt 450 YH-poäng. Game Artist Game Designer Game Programmer Våra tre utbildningar...


Läs mer om PlaygroundSquad och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Game Artist

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

PlaygroundSquad

Trotzgatan 29
79172 Falun

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Game Artist från PlaygroundSquad, fyll i följande uppgifter:

Jag har förkunskaper i
C
C#
Java
Object-oriented programmering eller rendering
3D-grafik
spelmotor-arbete
C + +