Visa studentum.se som: Mobil

Game Artist

PlaygroundSquad
Sammanfattning
YH-utbildning
Falun
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2021-08-16 - Falun

Game Artist

Spelgrafik innefattar det visuella av spelet. Som grafiker skapar du det som syns. På PlaygroundSquad får du kärnkunskaperna inom spelgrafik och lär dig att skapa spelkonst samtidigt som vi har lämnat utrymme för dig att kunna utvecklas inom ett område som du själv vill lägga extra fokus på.

Lär dig allt du behöver för yrket

Spelgrafik är en utbildning på PSQ där du får lära dig allt du behöver för att kunna arbeta som Game Artist inom spelbranschen. 

Här lär du dig grunderna i 3D-modellering, texturering, konceptutveckling, animation och mycket mer. Under utbildningen får du dessutom stor frihet i att utforma egna uppdrag. På så sätt kan du enkelt utveckla de färdigheter du vill bli bättre inom och även personifiera din portfolio. 

Utbildningens upplägg

För att gå spelgrafik på PSQ behövs inga förkunskaper eller tidigare erfarenhet av att arbeta med 3D. Utbildningen inleds därför med ett snabbt intro i 3D-modellering. Sedan läggs ett ökat fokus på praktiskt arbete gällande spelproduktion där du får arbeta med spelmotorer och med en deadline.

I slutet av varje termin får du visa upp dina nya kunskaper och färdigheter i ett spelprojekt som du skapar tillsammans med Leveldesigners och spelprogrammerare. 

Spelprojekt

Under din tid på PlaygroundSquad kommer du delta i tre spelprojekt. För varje spelprojekt får du skapa ett spel tillsammans med andra studenter. I projektet får du använda dina nya kunskaper som du fått från terminen för att skapa ett spel, fritt för alla att spela på PC eller konsol.

Hur är arbetet som spelgrafiker?

Som spelgrafiker ansvarar du för det visuella i spelprojekten. Du ansvarar för, och skapar, animering, effekter, miljöer, gränssnitt och allt däremellan. Ett spelprojekt innehåller vanligtvis fyra till sex spelgrafiker som arbetar tillsammans för att skapa ett tilltalande och sammanhängande utseende för spelet. Du samarbetar med spelprogrammerare och leveldesigners för att det visuella du skapat ska fungera bra ihop med spelmekanikerna. 

Du kommer arbeta främst i Autodesk Maya och Adobe Photoshop, men vi ser gärna att du arbetar med det verktyg och programvara du är trygg med (eller vill lära dig hantera).  

PlayStation First

PlaygroundSquad är en del av PlayStation First, det innebär att du skapar och utvecklar dina spelprojekt exklusivt för Sony-hårdvara, som exempelvis PS4. Detta ger inte bara en unik kunskap, utan är också en erfarenhet som väger tungt på marknaden och som ger våra studenter ett försprång in på praktikplatser.

Karriär

Efter din examen på PSQ kommer du vara redo att arbeta som spelgrafiker på avancerad nivå inom ett valfritt område eller som 3D-generalist.

Våra studenter uppmuntras att utveckla färdigheter inom områden de tycker är kul eller där de utmärker sig. Genom att göra så har studenten möjlighet att göra karriär inom ramarna för en specifik arbetsprofil. Många väljer dock att inleda karriären som generell 3D Artist, och sedan utvecklas mot en mer specialiserad yrkesroll. 

För mer information om Game Artist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du behöver inte ha några förkunskaper eller erfarenhet inom 3D-arbete för att ansöka till vår utbildning inom spelgrafiker. 

Vi välkomnar alla sökande med en förkärlek till spel, konst och estetik, oavsett erfarenhet. Arbetsprover i konstprogram och/eller spelmotor är meriterande, men vi uppskattar även konstnärliga färdigheter som demonstreras i klassiska former (som teckningar, målning, skulptering m.m.)

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande.

PlaygroundSquad

Välkommen till PlaygroundSquad!

PlaygroundSquad är Sveriges äldsta skola inom spelutveckling, hos oss kan du bli Spelprogrammerare, 3D-grafiker eller Speldesigner, och snabbt få anställning efter studierna. PSQ är en Yrkeshögskola, beläget i Falun, där studenterna snabbt kommer ut på arbetsmarknaden mot spelbranschen efter två...


Läs mer om PlaygroundSquad och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Game Artist

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

PlaygroundSquad

Trotzgatan 29
79172 Falun

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Game Artist från PlaygroundSquad, fyll i följande uppgifter: