Visa studentum.se som: Mobil

Technical Artist

The Game Assembly
Sammanfattning
YH-utbildning
Malmö
Klassrum
60 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst 2022 - Malmö

Om utbildningen

Har du ett brinnande intresse för 3D-grafik och tycker det är spännande med tekniska lösningar? Bli en del av spelindustrin!

Genom denna utbildning får du en djupare förståelse för hur 3D-grafik och spelutveckling fungerar. Som Technical Artist ser du tekniska begränsningar som en utmaning och drivs av att hitta lösningar för att optimera arbetsflöden.

I din roll som Technical Artist arbetar du med visuella effekter, riggning och 3D-material. Du fungerar som en kommunikationscentral mellan disciplinerna vid skapandet av ett spel och stöder ditt team för att nå er gemensamma vision. Under utbildningen får du kunskaper inom shaders, vfx, rigging, scripting/tools och mycket mer. Utbildningen är 1,5 år, var av 20 veckor är LIA -praktik- på ett företag i spelbranschen.

Under utbildningen skapar de studerande på utbildningen åtta spel tillsammans med de andra disciplinerna på skolan, från första idé till spelbart spel enligt den arbetsmetodik som används av företagen i branschen. Detta ger dig en värdefull insikt kring vad det innebär att samarbeta med andra yrkesroller och du får en god förståelse för de möjligheter och utmaningar andra yrkesroller kan möta i arbetet med att skapa ett spel.

Gemensamt för all spelutveckling är att den sker tvärdisciplinärt och agilt. En tredjedel av utbildningen är LiA – praktik - på ett spelföretag där du får använda de kunskaper du förvärvat under tiden på skolan.

________________________________________________________________

THE GAME ASSEMBLY – UTSEDD TILL EN AV VÄRLDENS FRÄMSTA SPELSKOLOR

The Game Assembly – utsedd till en av världens främsta spelskolor – har utbildat framtidens spelutvecklare sedan 2008. TGA är en yrkeshögskola som bedriver utbildningarna i nära samarbete med spelbranschen och är idag är en viktig aktör för att förse den svenska och internationella branschen med talangfulla medarbetare.

För mer information om Technical Artist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig ska du ha grundläggande yrkeshögskolekompetens samt;

  • minst betyget E i Engelska 6
  • minst betyget E i Matematik 2

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigande. 

The Game Assembly

Välkommen till The Game Assembly

The Game Assembly är en yrkeshögskola som finns i Malmö och Stockholm och utbildar spelprogrammerare, spelgrafiker, spelanimatör, technical artist och leveldesigners. En tredjedel av utbildningen på The Game Assembly är Lärande i Arbete (praktik) som är förlagd under de 30...


Läs mer om The Game Assembly och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Technical Artist

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

The Game Assembly

Jungmansgatan 3
211 19 Malmö

Tel: 072-384 64 94

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Technical Artist från The Game Assembly, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?