Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Spelutveckling - masterprogram

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Spelutveckling - masterprogram

Om programmet

På masterprogrammet Spelutveckling får du inte bara en teoretisk och praktisk förståelse för spelutveckling, utan även fördjupade kunskaper inom ett specialistområde. Som student på den här dataspelsutbildningen kommer du att bli en del av det ekosystem som är Sweden Game Arena och få konkurrensfördel om du vill göra karriär inom den internationella spelindustrin.

Det här läser du på programmet

Utbildningens fokus ligger på de komplexa processer som ligger bakom skapandet av ett spel. Tillämpad spelutveckling kombineras med teoretiska studier av spel, spelutveckling och spelande. Speldesign, speltestning och tvärvetenskapligt samarbete är viktiga element i utbildningen. Det här programmet riktar sig mot spelindustrin och samarbete med externa företag och organisationer som utvecklar spel uppmuntras.

Den här spelutbildningen har två valfria inriktningar som påverkar vad du studerar under det första året: Games User Experience (GUX) och Serious Games (SG). GUX fokuserar på studier och analyser av spelupplevelse. Du studerar och använder olika metoder och verktyg inom spelutveckling. SG fokuserar på spel som inte enbart är avsedda för underhållning, till exempel spel för lärande eller träning.

Utöver de två specialiseringarna ger masterprogrammet Spelutveckling goda möjligheter för dig att fördjupa dig eller bredda dina kunskaper – till stor del beroende på ditt eget intresse. Du kan till exempel läsa en termin på något av våra partneruniversitet utomlands.

Spelutveckling är ett internationellt program och kurserna ges på engelska.

Passar det här programmet mig?

Spelutveckling handlar mycket om samarbete mellan personer med olika kompetenser och ingen person är expert på allt. Det finns exempelvis inget krav att du ska kunna programmera. Det viktiga är att du har ett intresse för spel och spelutveckling och att du har erfarenhet från något av de områden som deltar i en spelproduktion. Det kan till exempel vara 3D-modellering, ljudproduktion, interaktivt skrivande, programmering, interaktionsdesign eller testning. Självklart är du behörig att söka om du ha läst en kandidatutbildning inom spel.

Jobb efter examen

Den specialisering du väljer ger dig möjlighet att utveckla kompetens inom ett specifikt område, samtidigt som du får en bred förståelse för de unika förutsättningar som gäller för spelutveckling. Kombinationen ger dig en stabil grund att stå på om du vill satsa på en internationell karriär inom spelindustrin. Det är också möjligt att stanna i Skövde och arbeta med spelutveckling. Högskolan har ett samarbete med Science Park Skövde, Sweden Game Arena och The Game Incubator.

En annan möjlig karriär är inom företag utanför den traditionella spelindustrin, men som vill utveckla eller skaffa spelbaserade lösningar och system.

Läsa vidare efter examen

Efter avslutade studier finns det möjlighet att gå vidare till doktorandstudier eller annan typ av forskning.

För mer information om Spelutveckling - masterprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Klassrum
  • Skövde

Behörighet

För att vara behörig till programmet krävs en examen på grundnivå inom informationsteknologi eller medier, estetik och berättande (eller motsvarande) omfattande minst 180 hp. Vidare krävs godkänt betyg i gymnasiekursen Engelska 6/Engelska B (eller motsvarande). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL, i enlighet med nuvarande rutiner.

Urval

Avklarade högskolepoäng.

Språk

Undervisningen ges på engelska.

Examen & Intyg

Masterexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Spelutveckling - masterprogram

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan i Skövde
Box 408
541 28 SKÖVDE

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt. Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör. Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen. Du kanske vill förändra världen. Eller så vill...

Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar.

Highlights