Visa studentum.se som: Mobil

Santa Monica College

KILROY - Plugga i USA
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Santa Monica
Varierande
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Varierande - Santa Monica

Santa Monica College

Förverkliga drömmen om studier i USA! Läs en termin eller två i solen eller påbörja din akademiska bana vid ett community college. Populära Santa Monica College (SMC) i Kalifornien erbjuder många spännande kurser till konkurrenskraftiga priser och med goda transfermöjligheter till amerikanska universitet. 

Varför ska du studera på SMC?

Santa Monica College är ett populärt college som erbjuder många spännande kurser och utbildningar till låga avgifter. På Santa Monica College läser nästan 35 000 studenter, varav drygt 3 000 internationella studenter. Populära Santa Monica College (SMC) i Kalifornien erbjuder många spännande kurser och goda transfermöjligheter till amerikanska universitet. Att skolan ligger vid havet i soliga Kalifornien är inte heller fel!

Vad kan du studera på SMC?

Skolan erbjuder såväl akademiska kurser som yrkesinriktade program. Populära utbildningar och kurser är bland annat:

  • Business
  • Psychology
  • Graphic Design
  • Game Development
  • Post -production & Visual effects
  • Interior design
  • Fashion Merchandising
  • Theatre Arts
  • Journalism
  • Physical Education

Los Angeles

Det finns få städer i världen som är så mytomspunna och inhyser så mycket drömmar som Los Angeles. Santa Monica är en del av Los Angeles och ligger vid kusten söder om Malibu och nedanför Hollywood och Beverly Hills.

Som i alla stora städer i USA finns det en uppsjö coola klubbar, nya musikströmningar och musikscener, grymma restauranger och muséer. 

Vill man ut i naturen och prova på L.A:s vandringsmöjligheter så är bergen i Santa Monica, Malibu State Park och Griffith Park underbara alternativ. Naturen är fantastisk och man kan se både intressanta växter och djur.

Santa Monica

Här finns trevliga restauranger och kaféer, bra shopping och massor av ställen för dig som gillar hälsa och träning som yoga och pilates. På den berömda Santa Monica Pier finns ett litet nöjesfält och den härliga stranden ligger strax intill. Klimatet är behagligt året runt. Santa Monica har milda, något regniga vintrar och varma, torra somrar. Temperaturerna ligger på runt 20 grader på vintern och över 30 grader på sommaren.

Campus

Santa Monica College har ett stort campus i centrala Santa Monica ca 3,5 km från Santa Monica Beach och ca 6 km från Venice Beach.

På campus finns gott om service i form av serveringar, bokhandel, pool, bibliotek, fitness center och studenthälsovård. För dig som vill utöva din sport finns goda möjligheter inom basket, fotboll, vattenpolo, simning, tennis, friidrott och volleyboll.

Skolans Transfer Center hjälper dig som vill transferera till ett amerikanskt universitet och ta en bachelor's degree.

Boende

Det finns inget studentboende på campus, men i Los Angeles finns flera privata studentboenden och studentlägenheter. KILROYs studenter bokar vanligtvis ett tillfälligt boende, till exempel ett hostel, under de första veckorna och hittar sedan ett mer permanent boende på plats i LA.

Så ansöker du

För att bli antagen till en utbildning på Santa Monica College krävs att du har ett avgångsbetyg från gymnasiet, men vissa undantag kan göras.

Alla nya studenter måste skriva assessment test i engelska och matematik i samband med terminsstart, så du behöver inte skriva något språktest i samband med att du ansöker.

Ansökan

Kontakta KILROY för mer information om behörighet samt om ansökningsprocessen. 

Kostnader

Samtliga universitet och college som KILROY representerar är ackrediterade och godkända av Centrala Studiestödsnämnden (CSN).

Kontakta KILROY för information om studieavgifter och övriga kostnader. 

KILROY - Plugga i USA

KILROY - Plugga i USA

Varför ska du studera i USA?

En examen från ett amerikanskt universitet kallas ofta för "Världens bästa utbildning". Det ligger mycket i det, men det finns över 3 500 universitet och college bara i USA så det kan ibland vara svårt att veta vad man ska...


Läs mer om KILROY - Plugga i USA och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Santa Monica College

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

KILROY - Plugga i USA


Tel: 0771-545 769
www.kilroy.se

Mer information

För att få mer information om Santa Monica College via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.