Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Göteborg
Klassrum
180 hp
Heltid
Startdatum: Höst 2023 - Göteborg
Sista ansökan: 2023-04-16
Antagningshistorik

Om utbildningen

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram vid Göteborgs universitet är unikt genom sin integration av samhälls- och miljövetenskap. Utbildningen ger en miljökompetens som spänner över flera vetenskapliga områden, en gedigen specialistkunskap och en förmåga att arbeta i nätverk och projektgrupper. Genom att läsa tillsammans med naturvetare får du en bred förståelse för miljö- och hållbarhetsfrågorna samtidigt som du specialiserar dig i en av fem samhällsvetenskapliga profiler.

Arbetsområden

Det handlar om att påverka. Du ska med din kunskap aktivt kunna leda en organisation med positiv miljöutveckling för ögonen. En kunskap och förmåga som behövs både inom företag och samhälle, nationellt som internationellt. Du kan bli miljöchef eller miljöcontroller. Arbeta som utredare och konsult. Du kanske löser trafikproblemen eller räddar torsken från utfiskning. Arbetsuppgifterna finns och kommer att bli flera.

Om utbildningen

Programmet innehåller en bred miljövetenskaplig utbildning och en samhällsvetenskaplig specialisering.

Den miljövetenskapliga undervisningen inleds med tvärvetenskaplig baskurs i samhälle och miljö som senare kompletteras med miljövetenskapliga fortsättnings- och breddningskurser. Den samhällsvetenskapliga specialiseringen påbörjas med två terminer grund- och fortsättningskurser i en av de samhällsvetenskapliga profilerna:

  • företagsekonomi (uthålligt företagande)
  • statsvetenskap (miljöpolitik)
  • kulturgeografi (miljöplanering)
  • nationalekonomi (miljöekonomi)
  • humanekologi

I slutet av programmet återkommer dessa profiler med fördjupningskurser och ett examensarbete inom vald profil. Möjlighet att studera utomlands finns. Programmet har även en valbar praktikkurs.

Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, gruppövningar, laborationer, exkursioner samt egna arbeten och varje delkurs avslutas med examination. Examinationsformerna varierar mellan olika delkurser beroende på undervisningens upplägg. Litteratur på engelska förekommer på samtliga kurser inom programmet.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b eller 3c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Naturkunskap 2 eller Fysik 1 och Kemi 1

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(2,5)
Baseras på 12 recensioner.
Se alla skolans recensioner