Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Redaktionell praktik, litteraturvetenskapligt kandidatprogram

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Om utbildningen

Om utbildningen

Redaktionell praktik, litteraturvetenskapligt kandidatprogram ger dig grundläggande litteraturvetenskapliga kompetenser som kan omsättas i kreativa redaktionella processer. Kurserna i programmet ger både historiska och teoretiska perspektiv och utvecklar praktiska kompetenser. Mediehistoria kombineras med grafisk formgivning, kurser om modernitet och offentlighet kombineras med dagsaktuell kulturpolitik och bokmarknad. Projektledning varvas med textsamtal. Samtidigt som det egna skrivandet tränas, utvecklas förmågan att läsa andras skrivande.

Innehåll

Första året läser du grund- och fortsättningskurser i litteraturvetenskap. Under andra året varvas teoretiska och praktiska kurser i bland annat redaktionellt arbete, textutveckling, grafisk formgivning, litteraturkritik, medieteori och kulturpolitik. I flera av kurserna får du genomföra projektarbeten bland annat genom att redigera och publicera böcker eller arrangera offentliga kulturevenemang. Du kommer att arbeta praktiskt med olika format, såväl tryck som digitalt och kommer att fördjupa dig i mediernas och de redaktionella praktikernas teori och historia. Under tredje året skriver du ett kandidatexamensarbete och gör praktik exempelvis på en redaktion, ett förlag eller en kulturinstitution i Sverige eller utomlands.

Examen, fortsatta studier och framtid

Utbildningen leder till en Filosofie kandidatexamen med huvudområdet Litteraturvetenskap. Efter avslutade studier kan du välja att läsa vidare på avancerad nivå.

Utbildningen kommer ge dig teoretiska så väl som praktiska kunskaper inom textredigering, olika publiceringsformat och litterära evenemang vilket rustar dig för arbete på förlag, tidningar och tidskrifter, kulturinstitutioner eller inom bildningssektorn.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida: https://lir.gu.se/utbildning/grundniva/littvet/redaktionell-praktik

 

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights