Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Software Engineering and Management kandidatprogram

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Göteborg

Om utbildningen

Undervisningsspråk är engelska för hela programmet.

Utvecklare och förvaltare av mjukvara kommer att ha nyckelroller inom alla områden i samhället, från användande av AI inom kundservice eller ekonomisk rådgivning, till att utveckla självkörande bilar och skapa appar inom hälsovård och bioteknik. Våra forskare är världsledande på flera områden inom Software Engineering. På vårt program skaffar du dig praktiskt erfarenhet genom att samarbeta i projekt med våra partners inom industrin och delta i hackathons. Det ger dig de färdigheter du behöver för att förbättra världen med hjälp av mjukvara.

Utvecklingen av mjukvara och smart, effektiv informationsteknologi förändrar hur vi lever våra liv. Den som kan skapa innovativa produkter med hjälp av teknik och management är eftersökt på arbetsmarknaden, från utveckling av självkörande fordon till smarta prylar och sociala medier. Kandidatprogrammet i Software Engineering and Management utvecklar din sociala och tekniska förmåga och ditt ledarskap, som är viktiga faktorer för en framgångsrik karriär. Du kommer att öva på att arbeta i team för att få erfarenhet av olika roller som är viktiga för din framtida karriär och för att få en förståelse för vikten av samarbete.

En bred utbildning med fokus på samarbete och projekt

Programmet är inriktat på metoder och tekniker för att utveckla mjukvara. Att ställa rätt frågor till kunden och översätta svaren till design, att hantera projekt, organisationer och utvecklingsteam. Under utbildningen utvecklar du dina tekniska färdigheter, din förmåga att analysera problem och att uppskatta tidsåtgång och kostnad för utvecklingsprojekt. Du lär dig även att kommunicera och interagera med kunder och andra samarbetspartners i mjukvaruutvecklingsprojekt. En av programmets styrkor är det dubbla fokuset på mjukvaruutveckling och management.

En viktigt aspekt av utbildningen är ett nära samarbete med mjukvaruindustrin. Under kurser och projekt samarbetar vi med gästföreläsare och handledare från mjukvaruföretag som introducerar dig till realistiska problem. Ett viktigt inslag i läroplanen är ett fokus på projekt och problembaserat lärande. Du kommer att arbete med en bred och komplex problemdefinition och lära dig att strukturera upp och lösa komplexa problem genom att bryta ner dem till mindre uppgifter.

Förbereder dig för en spännande karriär

Med hjälp av lärare och handledare lär du dig att ta ansvar för din utbildning. Programmet är öppet för studenter från hela världen och vi omfamnar den internationella prägel som våra studenter ger programmet. Vi är stolta att skilja oss från andra utbildningar genom att vårt kandidatprogram ges helt på engelska, och vår internationella studiemiljö med lärare och studenter från hela världen. Den förbereder dig för studier på ett masterprogram eller en karriär i Sverige eller utomlands.

Efter studierna

Efter avklarade studier har du en filosofie kandidatexamen med huvudområdet Software Engineering.

Våra tidigare studenter jobbar, eller har jobbat, som bland annat: mjukvaruutvecklare, mjukvarutestare, systemingenjörer, produktägare, projektledare, SCRUM master, business analyst, business intelligence developer, datavetare, UX-designer, mjukvaruarkitekt, mjukvarukvalitetsingenjör, mobilapplikationsutvecklare, teamledare, SAFe-produktägare, mjukvaruteknisk analytiker och processingenjör.

Företag som anställt våra tidigare studenter: Apple, Google, IBM, Volvo Cars, Microsoft, Ericsson, Swedbank, Volvo Trucks, Electronic Arts, CISCO, Handelsbanken, Astra Zeneca, Scania Group, Jeppesen, Danske Bank, Volvo Buses, Volvo IT, Klarna, Vodafone, Skatteverket, Stena AB, Zenuity, TIBCO Software, Västtrafik, Sigma IT Consulting, Semcon, Creative Assembly, and Aptiv.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b eller 3c

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights