Visa studentum.se som: Mobil

Konstnärligt magisterprogram i musik, inriktning kördirigering

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Göteborg
60 hp
Startdatum: Höst 2019 - Göteborg
Antagningshistorik

Konstnärligt magisterprogram i musik, inriktning kördirigering

Med över en halv miljon personer aktiva i 15.000 körer är behovet av välutbildade körledare och kördirigenter stort i Sverige. I det nya magisterprogrammet omfattar undervisningen musik från olika traditioner, även om fokus ligger på västerländsk körmusik. Utbildningen förbereder dig för att leda körsång i skilda sammanhang för såväl barn och unga som vuxna sångare. 

Programmet ger möjlighet att utveckla och fördjupa ditt musikaliska kunnande samt att reflektera kring ditt eget konstnärskap. Du får också förutsättningar för växa i din roll som ledare – att arbeta med människor och främja deras lärande utgör en viktig del. Som en del av utbildningen lär du dig dessutom hur den svenska körbranschen fungerar och bekantar dig med viktiga organisationer. 

Utbildningen består av seminarier, föreläsningar och gruppövningar, men också av praktik och självständigt arbete. Det finns utrymme för personliga val, till exempel brukspiano, arrangering och vokal träning för körledare. Utbildningen ges på halvfart under två läsår.

 

Så ansöker du

Konstnärlig kandidatexamen i musik, eller motsvarande, samt musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov och är grund för urval. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3

Examen & Intyg

Konstnärlig magisterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,5)
Baseras på 58 recensioner.
Se alla skolans recensioner