Visa studentum.se som: Mobil

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning Komposition

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Göteborg
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Göteborg
Sista ansökan: 2019-01-15

Konstnärligt kandidatprogram i musik, inriktning Komposition

Musikkomposition kan, i sin mest grundläggande form, sensibilisera oss för de specifika kontexter genom vilka ljud upplevs. På Högskolan för scen och musik (HSM) fokuserar vi på studentens konstnärliga utveckling och konceptuella tänkande i samband med experimenterandet av instrumentala ljud, notation och strukturellt tänkande.

HSM är en öppen och kreativ mötesplats med fönster ut mot världen. Vi betonar vikten av interdisciplinära kunskapsutbyten och samarbeten med andra program. Vi erbjuder också teknisk expertis inom flera teknologier genom vår elektronmusikstudio Lindbladstudion. Programmet syftar till att förbereda studenten för framtida aktiviteter som professionell komponist, och utgör grund för vidare studier på avancerad nivå. Undervisningen består bland annat av  individuell handledning, seminarier i musikteori, analys och estetik.

Som student på programmet finns möjligheter till samarbete med olika kammarensembler med musikerstudenter vid HSM, internationellt etablerade professionella ensembler, Stockholms Blåsarsymfoniker, HSM's kammarkör, Norrköpings Symfoniorkester och stråkorkestern Musica Vitae. Det finns även möjlighet för externa projekt som exempelvis involverar Göteborgsoperan och ljudinstallationer. Varje år hålls den årliga Sirenfestivalen där komponister får sina verk framförda.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet för högskolestudier. Särskild behörighet i form av musikaliska kunskaper och färdigheter som prövas vid antagningsprov. Antagningsprovet är också grund för urval bland behöriga sökande.

Examen & Intyg

Konstnärlig kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet

Vasagatan 33
41137 Göteborg

Tel: 031-786 0000
www.utbildning.gu.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,5)
Baseras på 58 recensioner
Se alla skolans recensioner