Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Franska i Toulouse på Langue Onze

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Toulouse
Upp till 40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Franska

Språkresa - Franska i Toulouse på Langue Onze

Språkresa - Franska på Langue OnzeSpråkresa - Franska på Langue Onze i Toulouse

Langue Onze grundades 1991 och var då den första skolan med språkkurser i franska i sydvästra Frankrike. De har sedan dess gjort sig kända över hela världen för att vara en högkvalitativ skola med professionell och kreativ undervisning. Deras språkkurser ger dig en djup inblick i det franska språket och den franska kulturen, vilket är väsentligt för att förstå ett språk till fullo.

Langue Onze ingår i och är officiellt erkända av flera nationella och internationella organisationer för språkundervisning och språkresor som t.ex FLE.Fr, TANDEM International etc.

Skolan ligger belägen mitt i centralaste Toulouse med bara 5 minuters promenad till det välkända "Place du Capitole" och har 8 luftiga och soliga klassrum som alla har luftkonditionering.

Toulouse i sydvästra Frankrike är landets fjärde största stad och i storlek jämförbar med Göteborg. Staden är belägen på en bördig, flack slätt vid floden Garonne.

För mer information om Språkresa - Franska i Toulouse på Langue Onze, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fritid

Toulouse är Frankrikes fjärde största stad, belägen på en bördig, flack slätt vid floden Garonne. Det är en av Frankrikes främsta studentstäder, med över 150,000 studenter, och erbjuder en härlig atmosfär för studenter på språkresor, med tillgång till allt man kan önska sig. Överallt möter du här studenter av olika nationaliteter som cyklar eller promenerar mellan sina hem och skolor.

Fritid

Langue Onze erbjuder sina studenter ett brett aktivitetsprogram med flera olika alternativ varje vecka. Exempel på dessa aktiviteter är:

  • Guidade rundturer och "skattjakt" i staden
  • Videokvällar
  • Sing-a-long på franska
  • Muséibesök
  • Matlagningskurser
  • Sportaktiviteter
  • Vinprovningar
  • Båtutflykter på Garonne
  • Restaurangkvällar

Utöver detta har staden mycket att upptäcka på egen hand. Varför inte ett besök på teatern le Capitole, detta kommer garanterat bli en oförglömlig upplevelse.

Är du mer sugen på att shoppa loss så erbjuder staden riktigt bra shopping, det största utbudet av butiker hittar du i området runt Place du Capitol. Det är även lätt att ta sig till närliggande städer både med tåg och flyg.

Boendealternativ

I Toulouse kan du välja att bo i en familj, delat boende i lägenhet eller på egen hand i en liten studio. Transfer från Toulouses tågstation eller flygplats ingår i priset oavsett boendeform du bokar via skolan.

Boende med fransk värd

Detta är en vanlig boendeform bland studenter i Toulouse. Ett bra tips om du vill bo självständigt men samtidigt få chansen att prata franska med din värd. Som student har du då ditt egna sovrum men delar ett fullt utrustat kök samt badrum med den/de du bor hos. 

Boende med andra studenter är väldigt ovanligt i Frankrike så chansen att du får dela med dina kurskamrater är inte särskilt stor även om du kan lämna vissa önskemål om detta. Sängkläder ingår och tvättas en gång i veckan åt dig.

Du kan komma att dela hushållet med en familj som hyr ut ett rum åt dig eller en ensamstående person som kan vara studerande eller yrkesverksam. Denna boendeform är dock inte att jämföra med boende i värdfamilj då inga måltider ingår.

Familj

Bo i värdfamilj om du verkligen vill öva upp franskan efter skoltid. Välj om du vill boka till enbart frukost eller halvpension(frukost + middag). Ibland brukar också familjen förbereda en lättare lunch som du kan ta med till skolan om du önskar. Familjerna är vana att ta emot internationella studenter och du har möjlighet att lämna önskemål om familjen som skolan försöker tillgodose så gott de kan. Du kan också boka in dig i ett "Executive room" hos din värdfamilj - då har du även ditt egna badrum. 

Vissa värdfamiljer tar även emot mer än en student åt gången så önskar du bo själv i en familj är det viktigt att du meddelar det när du bokar.

Egen studio/lägenhet

Om du önskar bo mer enskilt kan skolan på begäran även ordna med privata lägenheter/studios åt dig. Lägenheterna är av mindre storlek (20 kvm och uppåt) med fullt utrustade kök och badrum. Oftast är lägenheterna inhysta i större komplex eller i villor där även ägarna bor. Sängkläder ingår men handdukar kan vara bra att ta med. Oftast har även lägenheterna en liten trädgård eller mindre uteplats. 

Kurser

Språkkurs i franska

Lektioner per vecka: 23
Detta är Langue Onze mest bokade språkkurs och passar de flesta. Lektionerna hålls helt och hållet på franska för att vara så effektiva som möjligt. Du får en bra grund att stå på och lär dig behärska alla språkets element.

Språkkurs i franska & privatlektioner

Lektioner per vecka: 23+4
Denna kurs har samma upplägg som "språkkurs i franska" med ett tillägg på 4 privatlektioner per vecka. Dessa lektioner är anpassade efter studentens individuella behov och passar dig som vill ha lite extra "edge" på språkkursen. Detta upplägg kan kan passa om du bara är borta 2-3 veckor och vill få chansen att maximera din språkträning.

Franska + fransk matlagningskonst

Lektioner per vecka: 20 + 2

I denna kurs kombinerar du 20 språklektioner i veckan med 2 workshops i gastronomins tecken. Vid sidan av studierna tar du del av franska matrecept och får förbereda och tillaga såväl klassiska som kreativa franska rätter. En fransk proffesionell kock kommer assistera under kurstillfällena. I slutet av varje matlagningspass samlas alla kursdeltagare till bords och avnjuter måltiden tillsammans. Perfekt kurs för dig som vill kombinera den typiska franska matkulturen med språkinlärning!

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Franska i Toulouse på Langue Onze

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Agnes
(5)
Otroligt lärorik kurs där jag fick möjlighet att utvecklas både i tal och skrift samt läs- och hörförståelse. Varje måndag slussas nya elever in i de olika klasserna vilket håller undervisningen vid liv och jag har lärt känna så många trevliga människor från hela världen tack vare detta. Helt klart en oförglömlig upplevelse! Jag hade fyra ol...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Franska i Toulouse på Langue Onze via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner