Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Franska i Paris

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Paris
2-48 veckor
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Franska

Språkkurs - Franska i Paris

Två språkskolor i Paris med AVISTA Språkresor

Den som väljer Paris till kursort får leva och studera i en världsstad. En vacker stad, en omskriven stad, en stad med ett fantastiskt utbud av både billiga och exklusiva nöjen och kultur. En stad omgiven av ett romantiskt skimmer, en stad att utforska och älska.

I Paris kan Du välja mellan två språkskolor som båda är godkända för studiemedel.

I juli - augusti samt under läsåret kan Du studera vid välkända Université de la Sorbonne. Sorbonne är kanske den mest prestigefyllda skolan i världen för språkstudier. Till kurserna kommer fler än 1.000 deltagare från olika länder.

Hela året erbjuder språkskolan Accord korta och långa allmänna kurser samt intensivkurser för företag. Jämför Du med Sorbonne kan Du räkna med mindre undervisningsgrupper, fler fritidsaktiviteter och högre servicenivå. Tillsammans med Accord kan vi erbjuda ett extra bra studentpris för den som planerar att läsa med studiemedel!

För mer information om Språkkurs - Franska i Paris, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolorna

Språkkurser på Accord
På språkskolan Accord lyckas man förena kompetens och modern pedagogik med bra stämning och ett trevligt utbud av fritidsaktiviteter. Skolan erbjuder både korta och långa kurser. Minimiålder på skolan är 18 år.

Skolan är inrymd i nyrenoverade lokaler i centrala Paris, nära l'Opéra och de stora varuhusen. Även utanför lektionstid är skolan en naturlig mötesplats, med kafeteria och kostnadsfritt Internet.
Skolan har en fritidsansvarig som hjälper deltagarna att planera för sin fritid. Du får information om aktuella evenemang och kan också boka utflykter och biljetter till muséer och andra sevärdheter.

Skolan använder en modern undervisningsmetod baserad på aktiv kommunikation. Konversation är ett av de viktigaste kursmomenten. I övrigt ingår grammatik, ordförråd, skrivövningar och orientering i franska samhällsförhållanden.

Språkkurser på Sorbonne-universitetet
Sorbonne ligger i de traditionella studentkvarteren Quartier Latin, men undervisningen kan även äga rum på andra platser. Sorbonne erbjuder alla undervisningsnivåer från nybörjare till avancerad och är ett passande alternativ även för deltagare med mycket goda förkunskaper. Skolan organiserar få egna fritidsarrangemang, däremot erbjuder Paris ett obegränsat urval av aktiviteter. Detta alternativ passar alltså bra för den som föredrar att ordna sitt eget fritidsprogram.

Boende

Privat hem i centrala Paris
Vi samarbetar med en mycket bra förmedling som gör placeringar i privata hem i Paris innerstad. Du bor i enkelrum och kan välja mellan frukost- och halvpension eller självhushåll. Oftast delar man badrum och kök med lägenhetsägaren. Boendet kan bokas för hela perioden eller för de fyra första veckorna om Du sedan vill ordna eget boende. Många som valt detta boende har trivts så bra att de valt att förlänga men det kan Du bestämma på plats.

Vi kan också hjälpa Dig med andra boendelösningar på residens, i studio eller i familj. Se AVISTAs hemsida för mer information.

Kurser

Språkkurser på Accord

Normalkurs/Intensivkurs/Terminskurs
• Valfri kurslängd 1 - 48 veckor
• Max 14 deltagare per grupp
• Du kan välja mellan följande kurser:
• 20 förmiddagslektioner à 60 min/vecka
• 23 för- och eftermiddagslektioner à 60 min/vecka
• 26 för- och eftermiddagslektioner à 60 min/vecka
• 15 eftermiddagslektioner à 60 min/vecka
• 20 eftermiddagslektioner à 60 min/vecka

Individuell undervisning, minigrupp och kombinationskurser
Skolan erbjuder flera alternativ för riktigt intensiva språkkurser:
• Individuell undervisning
• Minigrupp
• Kombinationskurs Normalkurs + individuella lektioner

 

Språkkurser på Sorbonne

Vinter- och vårkurs
Standardkurs (12 veckor)
Kursen består av språkundervisning och föreläsningar. 
Språkundervisningen sker för- eller eftermiddagar i grupper med omkring 20 deltagare. 10 lektioner per vecka ägnas åt språkstudier och i genomsnitt 1 lektion per dag åt övningar i språklaboratorium varannan vecka.
Till kursen hör ett föreläsningsprogram kring fransk litteratur, konst, musik, historia och olika aspekter av franskt samhälle. Antalet föreläsningstimmar varierar mellan 4-8 per vecka beroende på nivå. För att tillgodogöra sig innehållet i föreläsningarna rekommenderas både intresse och goda förkunskaper. Sorbonne tar dock emot deltagare från nybörjare till avancerad nivå.

 För deltagare i vår- och vinterkurserna finns på medel och avancerad nivå möjlighet att boka tillvalskurser på plats i konversation, affärsfranska eller förberedande kurs för språkdiplomen DELF, DALF och TCF.Intensivkurs (12 veckor)
På samma datum som Standardkursen ges även en intensivkurs. Intensivkursen innehåller 25 lektioner per vecka fördelade på för- och eftermiddagar.
Undervisningen är helt inriktad på den språkliga träningen och inkluderar inget föreläsningsprogram. Tidigare deltagare har ibland rekommenderat detta alternativ då standardkursen innebär att man har relativt få språklektioner per dag. Kursen ges på alla förkunskapsnivåer (A1-C1).

Kortkurs (8 veckor)
Kursen består av språkundervisning 3 lektioner per dag på eftermiddagen från kl 16.00 till 19.00 Utöver det har Du under 6 veckor även 1 lektion per dag  som ägnas åt övningar i språklaboratorium. Kursen ges på alla förkunskapsnivåer (A1-C1).

Höstkurs
Kursen har ett något annorlunda upplägg. Antalet lektioner är detsamma som på "Standardkurs" ovan, men all språkundervisning är förlagd till eftermiddagarna. Föreläsningsprogrammet inkluderar 3 föreläsningar per vecka.

Läsårskurs
Den som vill läsa ett helt läsår kan läsa vinterkursen under hösten och vårkursen på  våren. Det går också att kombinera intensivkursen under t.ex. hösten och vårkursen under våren.

Sommarkurs
Standardkurs 4, 6 eller 8 veckor. Samma upplägg som vår-och vinterkurs (se ovan). Föreläsningarna är på 1 eller 2 timmar och ges 3 gånger i veckan på eftermiddagen. För icke-nybörjare finns också möjlighet att delta i konversation alternativt fonetik i grupper med 10-15 deltagare. Priset för 10 lektioner under en fyraveckors period är ca 260 euro (ca 2309 kr) och bokas direkt på skolan. Minimiålder på Sorbonne är 18 år.

Intensivkurs 4, 6, 8 eller 12 veckor. Samma upplägg som intensivkursen under vår- och vinterkurs (se ovan). Kursen ges samma datum som den vanliga sommarkursen.

Examen & Intyg

DELF och DALF (Diplôme d'études en langue française) (Diplôme approfondi de langue française)
DELF och DALF är två internationellt välkända examina som utfärdas av det franska utbildningsdepartementet. Diplomen ger dig ett värdefullt bevis på dina franska språkkunskaper och är särskilt användbara om du efter en språkkurs planerar att läsa vid ett franskt universitet.

TCF (Test de connaissance du français)
Även TCF är ett test som visar din nivå i franska språket och som utfärdas av franska utbildningsdepartementet.
Diplomet är ett snabbare och enklare sätt att få ett bevis på språkkunskaperna än genom en DELF/DALF-examen. Testet kräver inte heller förberedelser på samma sätt som en DELF/DALF-examen. Testresultatet är giltigt i 2 år.

På Sorbonne finns möjlighet att förbereda ovanstående examina.

Kostnader

Vänligen besök AVISTAs hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Franska i Paris

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Språkkurs - Franska i Paris från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: