Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Franska i Paris på Eurocentres

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Paris
Upp till 40 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Språkresa - Franska i Paris på Eurocentres

Språkresa - Franska på EurocentresSpråkresa - Franska på Eurocentres i Paris

Eurocentres i Paris ligger mitt i Latinkvarteret, stadens allra mysigaste område, på en lugn otrafikerad gata några hundra meter söder om floden Seine. Dess lokaler är ljusa och rymliga och skolan är modernt utrustad.

Skolan i Paris är en spännande mötesplats där folk och kulturer från hela världen möts. Eurocentres har skolor över hela världen och räknas som en av de bästa för språkkurser.

Eurocentres skolor har moderna hjälpmedel som deltagare på språkkurser kan använda både på sin språkkurs och på fritiden. På Eurocentres skolor möts studenter från hela världen för att läsa en språkkurs på franska. Eurocentres första skola startades 1948 och organisationen är därmed en av de äldsta skolor för språkresor i världen. Här får man verkligen valuta för sina pengar då skolans lärare är högst profesionella och undervisningen är av hög kvalité.

Själva skolan i sig är otroligt charmig och perfekt för dig som vill ha ut det där lilla extra av din språkresa. Lokalerna är rymliga med stora fönster och mycket ljusinsläpp. Här finner du bland annat ett multimediacenter, en solig uteterrass och en student-lounge med dryckesautomat.

Denna språkskola passar dig som verkligen sätter studierna i första hand. Lärarna arbetar strukturerat och målinrikat med varje individ i centrum. Varje måndag sätts ett schema med punkter på mål som studenterna skall ha uppnått efter varje vecka. På fredagen går sedan läraren igenom punkterna för att se om alla studenter hängt med under veckan. På Eurocentres är det lätt att snabbt se vilken nivå du som student uppnått, vilka delar du måste arbeta mer på samt vilka delar du behärskar bra.

För mer information om Språkresa - Franska i Paris på Eurocentres, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fritid

Paris med sina 9 miljoner invånare är drömmarnas och romantikens stad, men det är inte bara hopplösa romantiker som söker sig hit. Paris har sedan länge varit känd som en av världens främsta modestäder och hit kommer modeälskare från hela världen. Dessutom benämns staden ofta som kulturens och gastronomins huvudstad.

Är du intresserad av mode och kultur så är Paris en perfekt stad för din språkresa. Här finner du några av världens mest kända konstverk. Louvren har bland annat da Vincis Mona Lisa och den armlösa statyn Venus från Milo.

Paris erbjuder oändliga upplevelser som gör din språkresa till ett minne för livet. Det är en stad med historia och nostalgi. Eurocentres har ett stort program med teatrar, nöjen, mat och en massa annat. Skolan anordnar även utflykter till bland annat Reims, Mont Saint Michel, Disneyland och Chateaux de la Loire. Utöver skolans anordnade aktiviteter bör man även besöka världens största museum Louvren. Här finner du några av världens främsta konstverk, mest känt är Mona Lisa av Leonardo da Vinci.


Floden Seine delar staden i två halvor som skiljer sig mycket från varandra och erbjuder båda en mängd aktiviteter att ägna dig åt på din fritid. På Rive Gauche ligger det bohemiska Quartier Latin med jazzklubbar, caféer och bokhandlar. Här finns också det sobra Saint-Germain-des-prés med sina fina caféer och modeaffärer och stadens mest kända byggnad, Eiffeltornet. På högra stranden ligger det exklusiva och monumentala Paris med berömda byggnader som Operan och Louvren. Ett trevligt sätt att se så mycket som möjligt är att göra en båttur på Seine, något som är särskilt imponerande på kvällen då stadens byggnader är upplysta.

Latinokvarteren Quartier Latin, eller ”de lärdas kvarter”, på Seines västra strand är en av Paris mysigaste stadsdelar att vistas i. Strosa runt i hemlighetsfulla gränder, besök mysiga små bokhandlar, kaféer och charmiga restauranger. På kvällarna kan du kila in på någon av alla jazzbarer som finns i området. Det är också i denna stadsdel du hittar absolut flest av Paris alla historiska byggnader och monument.

Vi på Eduplanet tror inte att du kommer ha det tråkigt alls när du besöker Paris! Det finns alltid något att ta del av.

Kurser

Språkkurs i franska 

Lektioner per vecka: 20

Denna språkkurs fokuserar på konversation och grammatik. Kursen består av 4 lektioner per vecka. Skolans lärare utformar mycket av kursmaterielet på egen hand och det är alltid intressant ämnen som tas upp. Max 14 deltagare per grupp.

Intensivkurs i franska

Lektioner per vecka: 20 + 5

Denna intensiva språkkurs består av 25 lektioner per vecka och kan på så sätt vara mer effektiv för inlärningen av språket. Utöver grupplektioner i franska ges du 5 extra lektioner där du själv väljer utformning och innehåll. Du kan bland annat förbereda dig för ett DELF-exmen, läsa affärsfranska eller fortästta med allmän franska. Denna kurs startar på förmiddagen och slutar runt 14.30 på eftermiddagen.

Förberedande DELF examination

Känner du att du uppnått en väldigt hög nivå i franska redan så kanske nästa utmaning kan vara att skriva ett DELF/DALF-prov? Eurocentres Paris har en språkkurs som förbereder just inför en sådan examen. Skolan är Paris är inte något officiellt testcenter, det är däremot deras skolor i Amboise och La Rochelle.

Boende

Familj

Boende i värdfamilj är ett utmärkt sätt att komma det franska vardagslivet nära samtidigt som du utvecklar din franska ytterligare. Perfekt sätt att förbättra språket även efter lektionstid. Familjerna är knytna till Eurocentres och är noga utvalda av skolan. I priset ingår både frukost och middag. Familjerna bor i regel mellan 15-60 minuter från skolan och det är lätt att transportera sig med metro eller buss.

Residens

Eurocentres har kontrakt med olika residens i och runt Paris. Du har eget sovrum men får vara beredd att dela kök och badrum med andra boendegäster. Det finns två residens varav det ena brukar användas sommartid.

Det residens som används flitigast är Residence du Palais. Detta residens ägs av en familj som även har sina två katter och hund som hälsar sina gäster välkomna. Residenset är beläget nära den vackra parken Le Jardin du Luxembourg och du har gång- och cykelavstånd till skolan härifrån. På residenset har du ditt egna sovrum med egen dusch. Toalett delas. Frukost ingår och det finns en gemensam matsal. Eurocentres äger inte hela residenset utan enbart vissa av rummen, därav är åtgången på rum stor och det är bra om du kontaktar oss på Eduplanet i god tid för information om platstillgång.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Franska i Paris på Eurocentres

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Jessica
(5)
Fick mycket bra hjälp av mina lärare och stöttande kritik som gjorde att jag vågade ta plats och på så sätt lära mig mera. Ett bra upplägg med mycket variation på lektionerna. Skolans omgivning var ett stort plus! Toppenbra restauranger och annat kul precis bredvid.
Victoria
(5)
Jag studerade i La Rochelle som ar en fransk parla. Skolan var nara stranden i en mycket modern lokal. Lararna var utmarkta och jag traffade vanner for livet. Skraddarsydd och personlig utbildning!
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Franska i Paris på Eurocentres via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner