Visa studentum.se som: Mobil

Språkresa - Engelska i Manchester på British Study Centres, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Manchester
Upp till 40 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Engelska

Språkresa - Engelska i Manchester på British Study Centres, EduPlanet

Språkresa - Engelska på Manchester Academy i ManchesterSpråkresa - Engelska på Manchester Academy i Manchester

Manchester Academy of English grundades 1991 och bedriver sedan dess språkkurser i engelska för internationella studenter. Skolan är populär bland många nationaliteter och efter skoltid finns bra möjligheter för självstudier med böcker, filmer eller via skolans datorer. Det finns även tillgång till internet.

Skolan ligger i en historisk byggnad i centrala Manchester så efter din språkkurs slut har du nära till de mängder av aktiviteter som storstaden Manchester kan erbjuda! I Manchester finns allt du kan önska - bra shopping, konserter, nattliv och fotboll av världsklass!

Personalen på skolan sätter eleverna i fokus och finns alltid där för att bistå med hjälp och undervisning av hög kvalité.

Manchester ligger i nordvästra England och regionen är fylld av vibrerande städer, semesterorter samt oexploaterad landsbygd. Åker du på språkresa till Manchester har du även möjlighet att besöka någon av de närliggande städerna Leeds, Liverpool och Sheffield.

För mer information om Språkresa - Engelska i Manchester på British Study Centres, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fritid

Skolan har ett brett utbud av aktiviteter året om.Upplev Manchester, träffa nya vänner och träna engelskan på ett lättsamt och naturligt sätt. Manchester är en livfull stad som har något för alla; magnifik arkitektur, utmärkta restauranger, fashionabla barer, en musikscen av världsklass och mycket mer. Eftersom Manchester är en av Storbritanniens största städer så är nöjesutbudet stort och brett.

Livet i Manchester är lite mer genuint brittiskt i jämförelse med andra populära studentstäder i Storbritannien, detta pga att antalet utländska studenter är relativt lågt. Den sportintresserade bör inte missa att se en match med Manchester United eller Manchester City i Premier League!

Kurser

Standardkurs 15 lektioner

Språkkurs med 15 lektioner per vecka á 60 minuter. Klasserna består av maximalt 12 studenter i varje. Kurserna fokuserar på tal, skrift samt hör- och läsförståelse.

Intensivkurs 20 lektioner

Intensivkurs med 20 lektioner per vecka á 60 minuter.

Cambridge examenskurs (CeK)

Cambridgeexamenskurs (CeK) med 15 lektioner per vecka förbereder inför en Cambridgeexamen och finns på olika nivåer. Denna kurs är alltid 13 veckor men kan förlängas med en vanlig språkkurs till önskad kurslängd. Examensavgift tillkommer.

Boende

Värdfamilj

Boende i noga utvalda värdfamiljer med halvpension, frukost och middag. Möjlighet till extra språkträning, inblick i det brittiska vardagslivet, maten och kulturen. Mycket prisvärt!

Delad lägenhet

Delad lägenhet i skolans egna studentboende MARSA House där man kan välja enkelrum (eget sovrum) eller dubbelrum (delat sovrum). Alla rum har egen dusch medan vissa rum även har egen toalett (en-suite). Om rummet ej har egen toalett finns gemensamma badrum i huset. Fullt utrustat kök delas med de övriga studenter i boendet. Det finns totalt 6 sovrum. MARSA House är beläget i ett trevligt område ca 15 minuter med buss från skolan. I närheten finns flera bra affärer samt en klassisk open-air marknad vid Newton Heath.

Residens

Liberty Point, ligger nära till ett universitetsområde och består av lägenheter med 6 enkelrum i varje. Skolan ligger belägen ca 20 minuter med buss därifrån. Även här delar man fullt utrustat kök och allmänna utrymmen med andra internationella studenter. Man har eget sovrum med eget badrum och tillgång till tvättfaciliteter och internet (ej WiFi). På residenset finns en reception som är bemannad dygnet runt och säkerheten är hög.

Kostnader

Alla priser hittar du på Eduplanets hemsida. OBS att vi inte har några pålägg och att våra priser ofta ligger under skolans priser. Vi har en lägsta prisgaranti!

Vi hjälper dig också med ansökan om studiemedel till CSN.

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkresa - Engelska i Manchester på British Study Centres, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Recensioner

Axel
(5)
16 veckor kändes som 6 veckor. Fotboll, Kultur, Musik, Uteliv, Manchester har något för alla! Underbar stad! Jag åkte till Manchester nervös, delvis för att jag skulle bo i ett helt nytt land och delvis p.g.a. kursen men framförallt för att jag inte kände någon i den staden jag skulle till. 16 veckor senare ville jag inte lämna för exakt samma a...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkresa - Engelska i Manchester på British Study Centres, EduPlanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner