Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs Konst och Engelska- Visingsö/Brighton

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Visingsö
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-23 - Visingsö
Sista ansökan: Eller i mån av plats.

Allmän kurs Konst och Engelska- Visingsö/Brighton

Allmän kurs Konst och Engelska

Allmän kurs Konst och Engelska

Detta är en kurs för dig som både vill få bra och användbara språkkunskaper och arbeta med skapande konst på lektionstid och samtidigt få grundläggande behörighet. 
Denna profil inriktar sig på konst, men innehåller även mycket på språkundervisning i engelska. Kursen inleds på natursköna Visingsö där du är under höstterminen, därefter bär det av utomlands, till Brighton.

Allmän kurs

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole- eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Under höstterminen ägnar alla på kursen ungefär hälften av lektionstiden till kursens profil (konst och engelska). Resterande studietid fördelas antingen på allmänna ämnen eller profiltillval som du väljer från Braheskolans kursutbud.  Vi erbjuder ett brett utbud av allmänna ämnen med fokus på humanioraämnen: samhällskunskap 1a1 och 1a2, historia 1a1 och 1a2, religion 1, svenska 1, 2, 3. 
Utöver detta erbjuder vi estetiska ämnen, filosofitillval och hälsa/idrott. Vi kan också erbjuda andra ämnen beroende på vad deltagarna behöver och efterfrågar. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll och upplägg och du förväntas ta ett aktivt ansvar på lektionerna.

Konstundervisningen är mer intensiv under tiden på Visingsö medan man under tiden i Brighton fokuserar lite mer på språkdelen.

Konst 

Med hjälp av en etablerad konstnär får du på Visingsö möjlighet att utforska din egna kreativa förmåga. Skolan står för det material du behöver för att kunna arbeta med en rad olika tekniker. Skolans lokaler är även öppna under kvällar och helger vilket gör att du får gott om tid att arbeta med din konst.

I Brighton möter du nya lärare och fortsätter tillsammans med gamla och nya kurskamrater att utveckla dina förmågor. Här väljer du ett antal delkurser inom konstområdet och möter föreläsare från olika verksamhetsområden där konstnärligt skapande har en central roll.

Dina konststudier ger dig i huvudsak möjlighet att skapa bilder i olika material och tekniker, utveckla din förmåga till bildkomposition, lära dig mer om de olika materialens egenskaper och exponera ditt egna konstnärliga arbete.

Engelska

Genom dina studier i engelska får du i huvudsak möjlighet att utveckla din muntliga språkfärdighet, utveckla din förmåga att i samtal med andra uttrycka tankar och åsikter samt berätta om saker du upplevt eller hört/läst om.

I Brighton intensifieras språkundervisningen. Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen lär du dig språket genom specialkurser och diverse projekt. Dina lärare i Brighton har engelska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever. Rektor Anna Thatcher och ett par lärare i Brighton talar och förstår svenska.

Specialkurser: terminen är indelad i block där du väljer specialkurser som intresserar dig. Det finns kurser inom akademiska ämnen exempelvis British History eller International Studies. Du kan välja på estetiska ämnen så som SketchbooksDrama eller Fashion. Du kan också fila på dina engelskakunskaper genom Exam Preparation (förberedelse inför Cambridge eller IELTS-examen) och Extra English.

För mer information om Allmän kurs Konst och Engelska- Visingsö/Brighton, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Allmän kurs vänder sig främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasiet eller som vill fördjupa dina gymnasiala kunskaper. Här får du möjlighet till behörighet som krävs för att läsa vidare på högskola eller universitet. Folkhögskolans pedagogik gör att våra kurser kan passa dig som vill ha ett alternativ till den vanliga gymnasieskolan.

Du som har ett slutbetyg från gymnasiet kan få särskild behörighet i enskilda ämnen som krävs för just den högskole-eller universitetsutbildning som du vill söka till. Du får då ett folkhögskoleintyg som motsvarar godkänd nivå.

Allmän kurs passar också dig som känner att du inte har de faktiska kunskaperna från gymnasie- eller grundskola och är intresserad av de profiler vi erbjuder.

Kursen passar dig som är intresserad av konst, du kan t.ex. ha gått estetisk linje på gymnasiet eller dylikt. Kursen passar också dig som är nybörjare och har ett stort intresse.
Du får möjlighet att utforska din kreativa förmåga. 
Många som går kursen är intresserade av att komma in på högre utbildningar inom konst i England och den här kursen kan vara ett steg i den riktningen.

Ansök på skolans hemsida.

Kostnader

Läs mer om kostnader på vår webbsida.

CSN

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid. Kursen berättigar till fullt studiestöd från höstterminen det år du fyller 20. Är du under 20 år får du studiebidraget och ett inackorderingstillägg varje månad

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola

Gå till skolans hemsida

Är du språkintresserad och nyfiken på en folkhögskola som tar dig ut i världen? Stiftelsen Braheskolan har en internationell inriktning och en stor del av kursverksamheten genomförs utomlands i form av språk- och kulturkurser. Braheskolan är den enda av Sveriges...


Läs mer om Braheskolan - Visingsö Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs Konst och Engelska- Visingsö/Brighton

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Braheskolan - Visingsö Folkhögskola

Visingsö folkhögskola
56034 Visingsö


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Signe
(4)
Fantastiska lärare så som Lotta och Bev. Väldigt interaktiva och intressanta lektioner. Trygg och vacker miljö. Trevliga och hjälpsam personal generellt. Väldigt intressant och kul att bo med så mycket folk (men också ganska jobbigt samtidigt). Frukosten var höjdpunkten varje dag med bra utbud. Dock så känner jag special kosten (vegetaris...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs Konst och Engelska- Visingsö/Brighton från Braheskolan - Visingsö Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 152 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: