Allmän kurs

Albins folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Landskrona
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Landskrona
Höst  
Vår  

Om utbildningen

Studera Allmän linje på Albins folkhögskola

Läs upp dina betyg på allmän linje

Allmän linje är folkhögskolans alternativ till komvux, vilket innebär att du som deltagare läser de kurser du saknar från gymnasieskolan. Här kan du läsa upp de behörigheter som krävs för att studera vidare på exempelvis högskola, universitet och yrkeshögskola.

Allmän linje på Albins folkhögskola har:

  • goda relationer mellan deltagare och lärare.
  • en mentor som vägleder dig som deltagare med siktet inställt på nästa steg.
  • stor variation i arbetsmoment eftersom vi inte behöver följa några läroplaner.
  • små grupper som gör att vi kan fokusera på varje deltagares egna utveckling utifrån de styrkor och förmågor som redan finns.
För mer information om Allmän kurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Albins folkhögskola?

Eftertraktad utbildning

Behov på

arbetsmarknaden

Bli diplomerad

Inledande gymnasienivå

Här börjar du som har grundskolan klar. Antingen har du inte läst på gymnasienivå tidigare eller har du gått på gymnasiet och fått godkänt i bara några få ämnen.

Du koncentrerar dig på kärnämnena svenska A, samhällskunskap A, engelska, matematik, naturkunskap A. Du har också grundkursen i datorkunskap samt rättskunskap. Om du sedan tidigare är godkänd i engelska A och/eller matematik A kan du, om du vill, börja med B-kursen i ämnet.

Är du sedan tidigare godkänd på något eller några av dessa ämnen behöver du inte läsa samma kurs igen. Om du själv vill får du självklart göra det.

Du kan börja läsa på denna nivå även om du inte är godkänd i engelska och/eller matematik på grundskolenivå. I så fall kombinerar du kursens gymnasieämnen med grundskolans kurs i engelska/matematik.

Du som tänker läsa in hela kursen, d.v.s. om full gymnasiebehörighet är ditt slutmål, studerar på heltid alltså 30 lektioner/vecka. Du som vill läsa i en långsammare studietakt kan läsa in kursen på 3-4 terminer.

Normalt läser du in denna nivå på 2 terminer.

Grundskoleutbildning

Grundskolekursen är för dig som inte läst klart hela grundskolan eller gjort det för länge sedan och tycker att du har glömt mycket. Här inriktar du dig på kärnämnena svenska, engelska, matematik och samhällskunskap. Om du inte har svenska som modersmål har du möjlighet att läsa extra svenska för invandrare. Du har också datorkunskap.

På samhällskunskapen gör man en hel del grupparbeten och diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Skolan försöker göra detta ämne så konkret som möjligt genom att ta upp saker som du stöter på i din vardag.

Att gå grundskolan tar oftast 1-2 terminer. Du som inte gått högstadiet i svensk skola kan läsa grundskolan på 3-4 terminer.

Engelska och matematik börjar med att du gör ett test som visar hur mycket du kan och vilka områden inom ämnet som du redan behärskar. Testerna ger en fingervisning om hur lång tid det kan ta för dig att läsa in ämnet. Du som aldrig tidigare studerat engelska får istället läsa extra svenska.

Det är möjligt att läsa vissa ämnen på grundskolenivå och andra på gymnasienivå, allt beroende på dina förkunskaper. Vill du läsa hela kursen studerar du på heltid vilket innebär 30 lektioner/vecka. Grundskolenivån kan du studera 1-4 terminer.

Avslutande gymnasieår

Här studerar du som antingen har gått minst ett läsår på gymnasienivå på Albins Folkhögskola eller
minst ett läsår på någon annan gymnasieutbildning. För att få börja direkt på detta steg måste du vara godkänd i flertalet av de ämnen som är obligatoriska på det första gymnasieåret.

Här läser du de ämnen som ingår i den grundläggande behörigheten och som du inte redan är godkänd i. Du studerar också skolans profilämnen samhällskunskap B, historia A samt projektarbete. 

Så ansöker du

Antagningskraven beror på vilket steg du önskar att söka till. Vänligen besök skolans hemsida för ytterligare information!

Examen & Intyg

Intyg utfärdas efter avslutad kurs med godkänt. 

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri och berättigar till studiestöd från CSN. 

Albins folkhögskola


Välkommen till Albins Folkhögskola!

Vi är övertygade om att ditt och andras lärande blir bäst när det känns roligt, angeläget och på riktigt! Därför är det viktigt för oss att jobba med en pedagogik som samlar sin inspiration i nyfikenhet, delaktighet och sådant som...


Läs mer om Albins folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Albins folkhögskola

Eriksgatan 108
261 33 Landskrona

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs från Albins folkhögskola, fyll i följande uppgifter: