Visa studentum.se som: Mobil

Grimslövs Folkhögskola
Grimslövs folkhögskolas vision är att "att göra skillnad" och på det viset bidra till Region Kronobergs vision Ett gott liv i ett livskraftigt län. Studietiden på Grimslövs folkhögskola ska upplevas som en förändring i positiv riktning för alla som studerar.

Alla tillsammans - fokus på personlig utveckling

Tillsammans skapar ni förutsättningar för kunskaper genom studier och upplevelser med inriktning på Hälsa, Friskvård och Kultur i ett brett perspektiv. Alla erbjuds möjligheten utvecklas som människor genom verksamheten.

Skolan alla sina studerande på Grimslövs folkhögskola möjlighet till personlig utveckling, med fokus på hälsa, friskvård och kultur. Deltagarna får redskap för att kunna påverka samhället och samhällsutvecklingen. Detta i enlighet med folkbildningens grundtanke och idémässiga grund, statens syfte med statsbidrag till folkbildningen och Region Kronobergs hälsopolicy. 

En populär folkhögskola

Helhetsbedömningen av verksamheten på Grimslövs folkhögskola just nu är att  98,1% av deltagarna är nöjda eller mycket nöjda. Deras populära yrkesinriktade kurser ligger, år efter år, på ”20 i topplistan” av alla landets 148 folkhögskolor när det gäller antalet sökande per plats. Det är konkurrens om platserna på en populär skola!

Hur är det att studera på folkhögskola?

Att läsa på folkhögskolan är annorlunda jämfört med andra studieformer, de tror på att förena teori och praktik och att låta olika människor, kulturer, livsvillkor och intresseinriktningar möta varandra. Hos Grimslövs folkhögskola studerar du ofta ämnesövergripande och utgår från dina behov, förkunskaper och erfarenheter.

Ditt aktiva deltagande i gruppen är mycket viktig, du är med och påverkar din utbildning och utveckling i ett växelspel med andra. Den dialoginriktade pedagogiken ger både långsiktig livskunskap, faktakunskaper, erfarenhet och formell kunskap för vidare studier.

Vad krävs för att bli antagen till Grimslövs folkhögskola?

De gör en bedömning av de sökandes behov, förutsättningar och försöker skapa studiegrupper som är sammansatta av deltagare med olika kön, åldrar och erfarenheter. Stor vikt lägger de vid din attityd och motivation till att studera.

De ser gärna att du som söker vill bo på internatet under studietiden. Det ger dig en social gemenskap som bidrar till att de kunskaper som undervisningen ger fördjupas i möten och samtal på fritiden.

Grimslövs folkhögskola boende

Kost & logi

Ekologiska livsmedel är kanske viktigt för dig. Våra  ekologiska livsmedel närmar sig 20% av de totala inköpen och målet är minst 25 %. Ekologisk frukost serveras och utöver det försöker vi att servera minst en ekologisk måltid i veckan. Vi är dessutom Aranea certifierade och arbetar aktivt med miljöfrågor för en hållbar utveckling.

Internatet

Deras populära internat har 95 möblerade enkelrum fördelade på fyra olika byggnader; Paviljongen, Solhem, Gamla- och Nya elevhemmet. Samtliga rum har internetanslutning via nätverkskabel.

Internatsrummen är möblerade med skrivbord, garderob, belysning, stolar, sängbord, säng och madrass. Ta med dig täcke, kudde, sänglinne och handdukar samt tallrik, glas, mugg och bestick. Nätverkskabel till din dator tar du också med.

I övrigt får du gärna ha med egna saker för att sätta personlig prägel på ditt eget boende. I varje elevhem har du tillgång till ett gemensamt utrustat kök, tvättstuga, telefon och dagrum med TV och dvd. 

Unik gemenskap

De som bott på Grimslövs folkhögskola säger att det är här de fått vänner för livet. Målet är att alla ska känna sig hemma. 

Fritidsaktiviteter

En stor del av din fritid kommer att gå åt till studier men det finns ändå tillfällen då du har tid för andra fritidsaktiviteter. På skolområdet hittar du två fullt utrustade idrottshallar, ett gym, datasalar samt vacker natur som lockar och inbjuder till friluftsliv.

Om du har lust så slå dig ner i biblioteket och läs en bok, surfa på internet eller ägna dig åt någon form av skapande. Varför inte delta i några av de spännande och roliga arrangemang som ordnas på skolan? Är du sugen på puls finns universitetsstaden Växjö på 2 mils avstånd, dit det går bussar med jämna mellanrum. Här hittar du ett rikt utbud av kultur, idrott, shopping och nöjen.

Vad ska du tänka på när du ska välja folkhögskola?

Välj en skola där du kommer att trivas! Bästa sättet att ta reda på det om du kommer att trivas är att göra ett besök på skolan innan du bestämmer dig. Du är välkommen till Grimslövs folkhögskola för att träffa deras mycket kompetenta personal, se deras trevliga internat och deras fina omgivningar.

NYHET! 

På Grimslövs folkhögskola finns nu två stycken nya spännande utbildningar - Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning och Bergs & Forsguide!


För mer information om Grimslövs Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Utbildningar

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Grimslövs Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kategorier

Beteendevetenskap

   Psykologi

Estetiska utbildningar

   Hantverk
   Bild / Form / Konst

Förberedande studier

Företagsekonomi

   Företagande / Entreprenörskap

Hantverk

   Trähantverk
   Textil / Mode
   Smide / Metall

Hotell / Event / Turism

Hälsa / Friskvård

   Idrott / Sport
   Massage / SPA / Hudvård

Media / Kommunikation

   Journalistik
   Kommunikation

Samhällsvetenskap

Språk

   Svenska

Vård / Omsorg


Hitta till utbildaren

Grimslövs Folkhögskola

Grimslövs Folkhögskola
340 32 Grimslöv

Tel: 0470-76 37 00
grimslovsfolkhogskola.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Oskar Kalin
(5)
Min tid på Grimslöv var två år eller fyra terminer. Gemenskapen, spänningen och friheten var oöverträffbar.
Beställ information

För att få mer information från Grimslövs Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.