Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Luleå
1-4 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Luleå
Vår  
Höst  

Om utbildningen

Allmän kurs vänder sig till dig som inte har gått klart gymnasiet. Studierna formas till viss del efter deltagarnas behov och förutsättningar så du får chansen att nå dina studiemål.

Allmän kurs vänder sig till dig som inte har gått klart gymnasiet och det är dina förutsättningar som avgör hur länge du går hos oss. Studietiden baseras på hur många ämnen, och hur mycket tid, du behöver för att färdigställa dina gymnasiala studier.
Att studera heltid på Allmän kurs innebär att du läser minst 20 timmar i veckan.

Du har utöver din ordinarie studieplan möjlighet att välja någon av våra tillvalskurser som ligger utanför de gymnasiegemensamma ämnena.
Vilka tillval du kan välja på presenteras under de första studieveckorna.

Allmän kurs har även en inriktning mot spel, Allmän kurs Gamemaker - för dig som vill lära dig skapa egna spel.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

För mer information om Allmän kurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Distansutbildningar

Kontakt

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare (syv) om du har frågor om kursen eller vår folkhögskola. Ta kontakt via telefon, e-post, Facebook och Teams. Se vår hemsida för aktuella telefontider och mer info.

Boende

På Sunderby folkhögskola har vi inget internat/studentboende men det finns hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare. En perfekt lösning för dig som besöker oss för skolträffar, har familjen på besök eller behöver en snabb lösning medan du söker annat boende. Vi har även restaurang, relax, konferenslokaler och nära till Luleå city. 

Så ansöker du

Ansökan

Ansökan sker via Schoolsoft, se länk på Sunderby folkhögskolas hemsida.
När du ansöker för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt kan du kontakta Sunderby folkhögskola.

För mer information om vad som krävs för ansökan, se vår hemsida.

Om du besöker vår hemsida när ansökan är stängd har du möjlighet att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Då får du information när ansökan öppnar igen.

Behörighet/förkunskaper

Se vår hemsida för mer information.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning/kurs får du ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Bedömningen görs gemensamt av alla dina lärare på folkhögskolan. Utbildningen är ett alternativ till gymnasieskolan och den kommunala vuxenutbildningen och är till för dig som vill förbereda dig för att söka vidare till högskola, universitet, yrkeshögskola eller få klart din gymnasiekompetens och etablera dig på arbetsmarknaden.

Kostnader

Kostnader

Alla deltagare betalar en serviceavgift per termin, vissa kurser har även en materialavgift. Se vår hemsida för mer information om kostnader och vad som ingår.

CSN

Kursen är CSN-berättigad på gymnasial nivå.

Fortsatta studier

Efter fullgjord godkänd kurs kan du söka vidare till högskola, universitet, yrkeshögskola eller etablera dig på arbetsmarknaden.

Reportage

Nikqi berättar om hur det är att studera allmänna ämnen

Intresserad av att läsa upp dina betyg? Läs intervjun med Nikqi som studerar allmänna kurser på Sunderby Folkhögskola.Sunderby folkhögskola

Våra kurser

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola. Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivillighet är något som vi vet är väldigt viktig, för...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Kråkbergsvägen 7
954 42 Luleå

Tel: 0920-26 66 00

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 12 recensioner.

Ali Bertan Yarar
En riktigt trevlig upplevelse på folkhögskolan. Bra lärare som verkligen lägger ner tid och kraft på att hjälpa elever så att dom ska få en gedigen kunskap inför jobb eller vidare till högskola. Bra med självständig arbete både i lektion och hemma. Blandat med olika erfarenheter från olika människor. Rekommenderas med ett varmt hjärta.
Sunderby folkhögskola Kommentar:
Stort tack Ali Bertan Yarar!
Du har fått med det allra viktigaste vi värderar i er tid här hos oss - hjälp på vägen mot vidare studier eller jobb med kunskap och människan i fokus :)
Hoppas du har det bra och att vi ses igen nån dag!
Andreas
Jätte trevlig skola med trevlig personal och deltagare. Lärarna är jätteduktiga och man har både roligt och lär sig mycket på lektionerna. Man blir alltid bra bemött!
Sunderby folkhögskola Kommentar:
Tack för den fina recensionen!

Det gör oss mycket glada att du har fått ett sånt fint bemötande och lärorik tid hos oss.

Vi ska hälsa vidare detta till alla kollegorna!

Många hälsningar från oss :)
Mohamed Alkhafaji
Jag är integrerad i skolan och mår bra.
Sunderby folkhögskola Kommentar:
Det gör oss glada Mohamed :) hoppas du mår fortsatt bra idag!
Recensioner
Recensioner
(4,6)
Baseras på 12 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 27 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs från Sunderby folkhögskola, fyll i följande uppgifter: