Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs - Uppsala

Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Allmän kurs

Få gymnasiebehörighet genom en allmän kurs!

På Region Uppsala folkhögskola i Uppsala kan du läsa in behörighet för gymnasiet. Studietiden varierar mellan 1-3 år beroende på vad du har med dig sedan tidigare. När studierna är färdiga får du ett studieomdöme som du använder när du söker till högskola/universitet.

Allmän kurs 1- Nära dig

För dig som inte har några tidigare gymnasiestudier och saknar yrkeserfarenhet.

I kursen får du jobba med frågor som berör ditt liv och din närhet till Uppsala och vår region. Du känner också att du behöver tid att komma igång med studier. Här finns möjlighet till individuell utveckling tillsammans med andra. Vi bedriver blockstudier vilket innebär att du under åtta veckor arbetar med två olika block i veckan. Under ett läsår är det fyra stycken åtta-veckorsperioder. Skapande verksamhet och fysisk aktivitet ingår. Kursen är första steget till en gymnasiekompetens.

Allmän kurs 2 - Vi i Europa

För dig som har ett års gymnasiestudier eller har minst två års yrkeserfarenhet.

Du kommer att få jobba med frågor kring vår miljö och vårt samhälle och hur Sverige har utvecklats. I kursen ingår olika behörighetsgivande ämnen samt skapande verksamhet och fysisk aktivitet. 

Vi bedriver blockstudier vilket innebär att du under åtta veckor arbetar med två olika block i veckan. Under ett läsår är det fyra stycken åtta-veckorsperioder. Kursen är andra steget till en gymnasiekompetens.

Allmän kurs 3 - Global utblick

För dig som studerat minst två år på folkhögskola eller har en tvåårig gymnasieutbildning.

Tonvikten i kursen ligger på globala frågor och hur vi använder jordens resurser. Studierna bedrivs till stor del som projekt och är inriktade på gymnasie-gemensamma ämnen. Vi bedriver blockstudier vilket innebär att du under åtta veckor arbetar med två olika projekt i veckan. Under ett läsår är det fyra stycken åtta-veckorsperioder.

Dessutom ingår skapande verksamhet och fysisk aktivitet. Efter fullföljd och godkänd kurs med godkänd närvaro ges grundläggande behörighet och särskilda behörigheter.

För mer information om Allmän kurs - Uppsala , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

19 augusti, 2024

 • Klassrum
 • Uppsala

7 januari, 2025

 • Klassrum
 • Uppsala

Kursinnehåll

Ämnesbeskrivningar med några exempel på teman

 • Svenska
 • Historia
 • Naturkunskap
 • Samhällskunskap
 • Engelska
 • Matematik
 • Skapande
 • Friskvård

Så ansöker du

Vem kan söka kursen?

Allmän kurs 1
Du som inte har några tidigare gymnasiestudier och saknar yrkeslivserfarenhet söker till denna kurs. Du ska ha fullföljt dina grundskolestudier och kunna tala och skriva svenska. Nyfikenhet, upptäckarglädje och studiemotivation är nyckelord för dig!

Allmän kurs 2
Det här är kursen för dig som har påbörjat gymnasiestudier men inte fullföljt dem eller har en utbildning som ligger långt tillbaka i tiden. Den passar även dig som har yrkesarbetat minst ett år. Du bör ha lite upptäckarglädje och vilja till att fördjupa dig i medmänniskor och omgivning.

Allmän kurs 3
Du ska ha studerat minst två år på folkhögskola eller ha en tvåårig gymnasieutbildning med gymnasiegemensamma ämnen. Du kan också gått en treårig utbildning men inte fullföljt eller fullgjort den. Ditt intresse för nya kunskaper och forskning är stort och för att tillsammans med andra utforska vår värld.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en avgift på 2000 kronor per läsår som täcker vissa studiebesök, visst studiematerial, kopieringskostnader och elevförsäkring. Kostnader för eventuella studieresor och litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Uppsala

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Region Uppsala folkhögskola
Viks mur 35
755 91 Uppsala

Region Uppsala folkhögskola

Hos oss får du en unik form av vuxenutbildning där fokus ligger på dig, dina intressen och dina förutsättningar. Här är du med och skapar din utbildning tillsammans med kurskamrater och lärare. Region Uppsala folkhögskola finns på fyra olika studieplatser...

Läs mer om Region Uppsala folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights