Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs på gymnasienivå - samhälle i fokus

Runö folkhögskola, i Stockholm
Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1-3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Allmän kurs på gymnasienivå - samhälle i fokus

Allmän kurs - Samhälle i fokus

Bli en aktiv samhällsmedborgare!

Här kan du som vill ha gymnasiekompetens komma igång med dina studier, eller slutföra redan påbörjade studier. Du har möjlighet att uppnå grundläggande behörighet för yrkeshögskola, högskola eller universitet. Delar av kursen läser du tillsammans med din klass, delar av kursen väljer du till och läser i tvärgrupper.

Under terminerna arbetar vi med olika teman i svenska, samhällskunskap, historia och naturkunskap. Du arbetar både enskilt och i grupp och får på många olika sätt redovisa dina kunskaper, till exempel genom skriftliga inlämningar, diskussioner och muntliga presentationer. Teater, utställningar och filmer är andra sätt att visa vad du kan. Du får också träna på att använda datorn och mobilen som hjälpmedel för dina studier.  

I skolan får du möjlighet att möta författare och spännande föreläsare. Förutom arbetet i klassrummet gör vi studiebesök runt om i Stockholm.

Du som har svenska som ditt andra språk får  möjligheter att utveckla dinaförmågor/färdigheter i mindre grupp. Vi tränar på att tala, lyssna, läsa och förstå detsvenska språket. Ibland arbetar du med andra som har svenska som andraspråk och ibland tillsammans med dem som har svenska som sitt första språk

Samhälle i fokus

Detta är för dig som har läst minst ett år på gymnasiet eller motsvarande utbildning, och är klar med ämnena sv1/sva1 och sh1a1. Här är fokus på samhällskunskap och du förbereder dig för studier på högskola eller universitet. Du får lära dig om demokratins utveckling, mänskliga rättigheter och humanitär rätt.
Vi studerar aktörerna på den internationella arenan och samhället utifrån olika perspektiv. Du får goda kunskaper i vad som gör samhällen socialt, politiskt och ekologiskt hållbara samt förståelse för migrationens olika orsaker och betydelse för samhället.

För mer information om Allmän kurs på gymnasienivå - samhälle i fokus, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Runö folkhögskola?

CSN-berättigad

Centralt läge i Sthlm City

Behörighet för högre studier

Så ansöker du

Målgrupp

För dig som har läst minst ett år på gymnasiet eller motsvarande utbildning, och är klar med ämnena sve/sva1 och sh1a1. Här är fokus på samhällskunskap och du förbereder dig för högre studier på högskola eller universitet.

Antagningsvillkor

Minst grundskola samt godkänt i sve/sva 1 och samhällskunskap 1a1

Kostnad

2200 kr/läsår

Öppet hus

Välkommen till Öppet hus på Runö folkhögskola

Tisdag 7/5 kl 15-18, har vi öppet hus på Runö folkhögskola. Träffa deltagare och lärare från våra olika utbildningar. Här får du information om innehållet i kurserna och rundvandring i skolans lokaler. Vi har Allmän kurs - svenska och samhälle, särskild kurs Cross media, samt särskild kurs Min berättelse. På distans kan du läsa Digital medieproduktion på hel- eller halvfart, eller välja kursen Arbetarkultur.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-05-07    Tid:   15:00 - 18:00  

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs på gymnasienivå - samhälle i fokus

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Fenris
25 aug 2023
En stöttande, lärorik och fin skola

Jag är en autistisk vuxen transperson med mestadels obehandlad ADHD som gick 5 år i gymnasiet och misslyckades ändå få examen - istället fick jag bara dåligt psykiskt mående och...

Visa mer
Runö folkhögskola
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

En folkhögskola mitt i stan!

Runö folkhögskola är skolan mitt i Stockholm. Här samlas människor med olika bakgrund men med samma vilja att utvecklas. Du som studerar på Runö folkhögskola får en starkare position på arbetsmarknaden och förbereder dig för högre studier. Du får nya...

Läs mer om Runö folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights