Folkhögskoleutbildning

Allmän kurs - Malmö

Längd
2-6 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2-6 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Allmän kurs - Malmö

Allmän kurs - sätt att bli behörig till universitet och högskola

Folkhögskolan är unik i det att den fokuserar på din bildning och utveckling i lika hög grad som den förbereder dig för vidare studier och arbete. Vi erbjuder dig behörighetsgivande kurser på gymnasienivå, men innehållet i kurserna är också utformat för att utveckla dig som människa och samhällsmedborgare. Stora ord, som vi med glädje står för. Att gå på folkhögskola är krävande, eftersom skolformen förutsätter ditt engagemang och personliga ansvar. Men givande, eftersom du har stora möjligheter att påverka undervisningen och därmed din personliga utveckling.

Vi  arbetar med digital kunskapssökning och webbaserade lärplattformar. Det innebär att du kommer behöva en egen bärbar dator eller motsvarande surfplatta med tangentbord för att kunna delta i undervisningen.

Östra Grevie - Folkhögskolan i Malmö

Förutom de utbildningar som erbjuds i folkhögskolans lokaler i Vellinge, erbjuder vi på Östra Grevie Folkhögskola även kurser i Malmö (Kopparbergsgatan 2A & Persborgstorget). På folkhögskolan i Malmö har vi stora möjligheter att anpassa utbildningen efter dina behov, din kunskapsnivå och dina framtidsplaner. Har du inte studerat på länge eller känner en ovana och osäkerhet är våra kurser utmärkta ingångar till yrkeslivet eller fortsatta studier.

Östra Grevie Folkhögskola i Malmö  erbjuder fyra kursalternativ inom Allmän linje: Allmän kurs – grundläggande grundskolenivå

Kursen vänder sig till dig som saknar viss grundskolekompetens eller behöver förbättra dina grundkunskaper som förberedelse inför gymnasiestudier. Grundskolekursen omfattar studier i svenska, matematik, samhällskunskap, historia/religion, engelska och naturkunskap. Det finns även en kurs som vänder vänder sig till dig som behöver träna mer på svenska språket. Kursen utformas efter de studerandes behov och livserfarenhet.

Allmän kurs – grundläggande gymnasienivå

Gymnasiekursen vänder sig till dig som saknar gymnasiekompetens eller behöver förbättra dina kunskaper som förberedelse inför vidare studier eller arbetsliv. Kursen innefattar svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religion, historia, naturkunskap.

Allmän kurs – Högskoleförberedande kurs med beteendevetenskaplig inriktning (GY)

Vi jobbar med både studiemotivation och studieteknik. Kursen ska ge dig redskap och förutsättningar att klara teoretiska studier på högskolenivå. Vi tränar akademiskt skrivande, källkritik och analyserar olika typer av texter, såväl vetenskapliga som skönlitterära. Du kan även välja till kurser för att anpassa din utbildning. Vi tränar även delar av högskoleprovet för att du ska öka dina chanser att komma in på högskolan. Söker du med omdöme från folkhögskolan samt resultat från högskoleprovet ökar du dina chanser att komma in då du söker via fler kvoter/urvalsgrupper.

Allmän kurs – Förberedande Vård och Omsorgsutbildning på Grundskolenivå

Förberedande kurs inom vård och omsorg är en utbildning på grundskolenivå för dig som behöver komplettera dina betyg för att söka till en vård- och omsorgsutbildning som t.ex. undersköterskeutbildning eller barnskötarutbildning. 

En dag i veckan arbetar vi praktiskt, går på studiebesök och lyssnar på föreläsningar. Vi har nära samarbete med Universitetsholmens vård- och omsorgsutbildning för vuxna i Malmö. Efter avslutad utbildning hos oss har du goda kunskaper i det svenska språket, en förståelse för vård- och omsorgsområdet och gott självförtroende för din egen vidareutbildning. Vi har en individanpassad utbildning som skall vara rolig och givande. Ger du oss din tid så hjälper våra duktiga lärare dig helhjärtat!

För mer information om Allmän kurs - Malmö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

Vår

  • Klassrum
  • Malmö

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Så ansöker du

Allmän kurs – grundläggande grundskolenivå (Malmö)

Kursen vänder sig till dig som saknar viss grundskolekompetens eller behöver förbättra dina grundkunskaper som förberedelse inför gymnasiestudier.

Allmän kurs – grundläggande gymnasienivå (Malmö)

Gymnasiekursen vänder sig till dig som saknar gymnasiekompetens eller behöver förbättra dina kunskaper som förberedelse inför vidare studier eller arbetsliv.

Kursen vänder sig till dig som:

  • fyllt 18 år.
  • saknar gymnasiekompetens.
  • behöver komplettera dina gymnasiestudier.
  • inte studerat på länge och känner en viss ovana för studier.

Allmän kurs – Förberedande Vård och Omsorgsutbildning på Grundskolenivå (Malmö)

En utbildning på grundskolenivå för dig som behöver komplettera dina betyg för att söka till en vård- och omsorgsutbildning som tex. undersköterskeutbildning eller barnskötarutbildning. Kursen är även bra för dig som kommer från ett annat land och har arbetat eller har utbildning inom dessa områden och behöver lära dig de svenska ämnesorden. För att kunna gå denna utbildning krävs lägst avslutad SFI D eller motsvarande. 

Lämna en intressenmälan om för mer information om behörighetskrav. Du anmäler dig till Allmän linje på skolans hemsida!

Kostnader

Terminskostnad Folkhögskolan i Malmö: 500kr

Materialkostnad: 100 kronor

I terminskostnaden ingår vissa gemensamma måltider(ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen måndag-fredag, försäkring med mera.

Det krävs att du har med dig en egen bärbar dator.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Östra Grevie folkhögskola Facebook


Fortsatta studier

Du kan söka till universitet och högskola när du fått rätt behörigheter. 

Varför ska du välja Östra Grevie folkhögskola?

Samarbete med branscher

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Malmö

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Östra Grevie folkhögskola
Gamla Landsvägen
235 99 Vellinge

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Här står vi för en fri och inkluderande...

Läs mer om Östra Grevie folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights