Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Allmän kurs - Fjärr

Löftadalens Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1-3 år
Heltid/deltid
Distans
Startdatum: 2023-01-09 - Distans
Sista ansökan: 2023-01-27
Löftadalens Folkhögskola

Allmän kurs - Fjärr

Allmän kurs - Fjärr på Löftadalens Folkhögskola

Vill du studera hemifrån? Sök till Allmän kurs-fjärr på Löftadalen – din väg vidare. Hos oss kan du läsa in gymnasiet enligt folkhögskolans egen modell. Här kan du få grundläggande behörighet till högskola eller annan eftergymnasial utbildning. Välkommen att söka till allmän kurs-fjärr på Löftadalen där din hälsa och ditt välmående är i fokus!

På Allmän kurs – Fjärr vänder vi oss till dig som vill

  • Läsa in gymnasiebehörighet
  • Studera hemifrån men samtidigt studera tillsammans med andra i en fin gemenskap
  • Utvecklas som person på egna villkor utifrån dina behov och förutsättningar

För mer information om Allmän kurs - Fjärr, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan görs via skolans hemsida. 

För alla skolans kurser gäller att du måste uppfylla några grundläggande krav för att kunna bli antagen. Även om det är få sökande till kursen kan du inte bli antagen om du inte uppfyller dessa krav:

  • Du ska fylla minst 18 år den termin kursen börjar.
  • Du ska ha skickat in en fullständig ansökan senast sista ansökningsdagen.
  • Skolan bedömer att du kan tillgodogöra dig kursen.
  • Du ska ha varit drogfri i minst ett halvår om du tidigare har missbrukat alkohol eller andra droger.

Särskilda krav för antagning till Allmän kurs – Fjärr

  • På Allmän kurs – Fjärr ska du ha klarat svensk grundskola eller motsvarande.
  • Du behöver ha tillgång dator med webkamera och stabil internetuppkoppling.

Lärare

Anki Brunskog - Kursledare på Allmän kurs

Utbildning: Legitimerad gymnasie- och grundskollärare i svenska, engelska och tyska.

Erfarenhet: Anki har arbetat på Löftadalens Folkhögskola sedan 2018. Hon har arbetat som lärare sedan 1996, på gymnasiet och på grundskolan.

Marie Höglund

Utbildning: Legitimerad grundskole- och gymnasielärare i matematik, naturkunskap och spanska.

Erfarenhet: Marie har jobbat som lärare sedan 2003. Hon har jobbat på Svenska skolan i Thailand och på Teneriffa och har erfarenheter av studentutbyte med olika länder i Europa.

Malin Johansson

Lärare på Danslinjen, Musikallinjen och Allmän Fjärr

Undervisar i: Jazz, med inriktning för dans eller musikal samt Modernt på danslinjen.

Utbildning: Löftadalens Folkhögskolas danslinje avgångsår 2014, därefter Iwanson International School of Contemporary Dance avgångsår 2017.

Erfaren scenartist på scener runtom i Tyskland och i Sverige. Malin arbetar som koreograf och lärare sedan 2017 på olika scener och skolor inom Västra Götaland.

Upplägg

Vår tanke är att gruppkänsla, nära samarbete med dina klasskamrater och lärare samt hjälp till en god struktur ger dig bästa försättningar att lyckas med dina studier på distans. Genom att studera i mindre grupper har lärarna mer tid för varje deltagare och du får hjälp att nå dina mål. Du följer ett schema där du träffar dina lärare och klasskamrater varje dag i vårt digitala klassrum på Teams.

Arbetssätt på Allmän kurs – fjärr

Vårt syfte är att sätta undervisningen i ett sammanhang med omvärlden och på så vis skapa en helhetsbild. Detta innebär att du studerar tematiskt i block, där historia, naturkunskap, religion, samhällskunskap och svenska vävs samman. Blocken ger dig de kunskaper du behöver utifrån din individuella studieplan. Förutom ämneskunskaper utvecklar du även din studievana.

Enskilt arbete och föreläsningar varvas med grupparbeten, digitala studiebesök och diskussioner. Härigenom skapas mötesplatser för samtal, reflektion och förståelse. Grunden i vår pedagogik är samtalet och ditt aktiva deltagande.

På allmän kurs – fjärr kommer du att ha en fördjupning där hälsa och välmående är i fokus. Hälsa och välmående är väldigt individuellt så du kommer att vara en del i att arbeta fram innehållet för vad just DU vill göra.

Folkhögskolans egen modell

Folkhögskolans egen modell bygger dels på ett omfattningskrav och dels på ett innehållskrav. När du har uppnått omfattningskravet och innehållskravet har du grundläggande behörighet till yrkeshögskola eller högskola.

Omfattningskrav

Du kan läsa ett eller flera år, beroende på hur din studiebakgrund och arbetslivserfarenhet ser ut. Det är det vi inom folkhögskolan kallar omfattningskrav.

Kostnader

Det är gratis att studera på Löftadalens folkhögskola. Det du betalar för är mat, eventuell kurslitteratur, material och boende.  Kostnaden varierar beroende på vilken kurs du sökt samt om du är dagdeltagare eller internatdeltagare.

Vi arrangerar ibland studiebesök, studieresor eller till exempelvis teaterbesök där du betalar en del eller hela kostnaden själv. Kostnaden för kurslitteratur, kursmaterial samt studiebesök för dig som läser på allmän kurs kommer max att uppgå till 1500 kr.

Löftadalens Folkhögskola Facebook

Löftadalens Folkhögskola

Löftadalens Folkhögskola

Vad du än drömmer om så vill vi att du ska utvecklas i en skapande, demokratisk och internationell miljö. Med drygt tvåhundra deltagare utgår vi från dina förutsättningar. Precis vid havet, nära till Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar...


Läs mer om Löftadalens Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Fjärr

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Löftadalens Folkhögskola

Folkhögskolevägen 19
439 05 Åsa


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Fjärr från Löftadalens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: