Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Utländsk studiebakgrund

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Utländsk studiebakgrund


21 nov 2022
Språkcertifikat
Hej!

Jag har en fråga angående språkcertifikat för studier utomlands. Jag har ansökt till en utbildning på universitetet i Amsterdam där i ansökan ber de mig om att visa ett språkcertifikat i engelska. Jag undrar hur detta går till och hur man får tag på det? I gymnasiet hade jag alla engelska kurser (Engelska 5,6,7) och klarade dem med högsta betyg. Finns det något sätt där jag kan visa att jag har den behörigheten eller måste jag ansöka för att göra något specifikt prov eller liknande? Hur går jag tillväga?

Svar:

Hej,

Du måste fråga skolan om vilka certifikat de vill att du ska ha. Det kan till exempel vara TOEFL eller IELTS. Det är prov som du kan göra för att visa din nivå i engelska. Du kan hitta mer information om dessa på nätet när du vet vilka som kan vara aktuella.

Lycka till! /Petra,SYV

20 nov 2022
Hur blir jag redovisningsekonom?
Hej.
Jag har utbildat masterprogram i ekonomi från mitt hemland och nu söker efter jobb i ekonomibranschen.
Tänkte att jobba som redovisningsekonom.
Hur ni kan hjälpa mig?
Tack

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli redovisningsekonom! Du kan söka jobb som det med din utbildning så länge du har fått den validerad i Sverige (se UHR.se, validering av utländsk utbildning). Vill du utbilda dig inom ämnet hittar du utbildningar här: https://www.studentum.se/utbildning/utbildning-redovisningsekonom.

Lycka till! /Petra,SYV

01 sep 2022
Hur funkar Top-up degree?
HejJag studerar byggnadsingenjör ROT . Jag har en fråga vilket är när jag är klar med min utbildning hos nackadmin, finns det möjlighet att plugga vidare för att ta en kandidatexamen utomlands. Gäller det för min utbildning ochså eller inte.
MVH

Svar:

Hej,

Jag gissar att du tänker på Top-up Year? Genom att studera en Top-up degree kan du tillgodoräkna dina tidigare studier från en kvalificerad yrkesutbildning eller en Yrkeshögskola. Det är dock inte vanligt förekommande i Sverige utan mest i andra länder som till exempel Storbritannien. Du kan ta kontakt med de högskolor du är intresserad av och fråga dem om de erbjuder detta alternativ. 

Vänligen/ Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in