Komvuxutbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Komvuxutbildning


29 sep 2023
Kan jag läsa på Komvux?
Hej,

Jag är bosatt i Norge men jag behöver uppdatera min svenska från gymnasietiden.
Har jag möjlighet att läsa svenska2 när jag bosatt i Norge?

Mv

Svar:

Hej,

Ja, det kan du göra. Kontakta Komvux där du vill läsa kursen.

Lycka till! /Petra,SYV

28 sep 2023
Hur får jag klart gymnasiet?
Hej, jag fick många F i 3an och fick inte heller min examen, vad kan jag göra nu? Jag vill gärna plugga upp mina betyg få min examen och börja universitet.

Svar:

Hej,

Du kan kontakta Komvux i din kommun så att de hjälper dig att se över dina gamla betyg och göra en studieplan för hur du ska få din examen + behörighet för det du vill studera sedan. Du kan inte komma in till högskolan utan slutbetyg så du måste följa komvux studieplan som de tagit farm särskilt för detta mål. Så prata med dem om dina planer snarast.

Lycka till! /Petra,SYV

27 sep 2023
Kan jag läsa på Komvux?
Hej,
jag har tidigare studerat på komvux för att komplettera mitt gymnasiebetyg. Nu är jag fullt behörig att söka högskola, men jag saknar några utav kurserna till det jag vill studera till.

Kan jag studera de kurserna på komvux?

mvh

Svar:

Hej,

Ja, det kan du göra.

Lycka till! /Petra,SYV


Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀