Visa studentum.se som: Mobil

25 januari kl 9.00 öppnar vi portarna till vårt digitala event Upskill & Reskill där du får lära dig av de bästa  - gratis! Registrera dig redan nu ⭐

Komvuxutbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Komvuxutbildning


12 apr 2014
Vilken kurs motsvarar Naturkunskap B idag?
Hej , jag behöver plugga upp naturkunskap b . Är då naturkunskap 2 som då ska motsvara "B" isf var kan jag hitta utbildning till naturkunskap b ?

Svar:

Hejsan!

Det stämmer att Naturkunskap B idag heter Naturkunskap 2. Här finns en lista över gamla kursnamn och vilka de har ersatts av med nya systemet GY11.

Om du vill anmäla dig till denna kurs gör du det genom att kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun - komvux. Be att få tala med en studie- och yrkesvägledare där så får du stöd och hjälp med din ansökan.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

07 apr 2014
Jag är intresserad av att gå engelska 6, kostar kursen?
Hej

jag är intresserad av att gå engelska 6 hos er och undrar om det kostar om man har icke godkänd från gymnasium?


med vänlig hälsning Nuseret

Svar:

Hejsan!

Nu har du kontaktat Studentum.se. Vi bedriver inga utbildningar själva, vi är främst en söktjänst för utbildningar. Om du vill gå kursen engelska 6 som är en gymnasiekurs ska du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun - komvux. Det är via dem du ansöker till dessa kurser. På komvux prioriterar man personer som saknar slutbetyg och då ska kursen inte kosta någonting alls.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

01 apr 2014
Jag vill läsa in gymnasiet på distans, hur gör jag?
Hej,

Jag är en 31-årig pappa åt en dotter som går på förskolan om dagarna och vill gärna läsa in gymnasiet genom ett allmänt program.

Jag bor i Södertälje och önskar att det skulle finnas en distansutbildning åt mig då jag har mycket tid om dagarna men lite möjligheter att ta mig omkring.

Snälla hjälp mig genom djungeln, tacksam för svar :)

Svar:

Hejsan!

Om du vill läsa in gymnasiet på distans gör du det via vuxenutbildningen i din hemkommun, också kallat komvux. Hör av dig till Södertälje kommun och be att få prata med en studie- och yrkesvägledare så kommer de hjälpa och vägleda dig i utbildningsdjungeln.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in