Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Komvuxutbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Komvuxutbildning


30 nov 2022
Kan jag byta ut en gymnasiekurs?
Hej där!
Jag undrar om det är möjligt att byta ut betyg från mitt examensbevis till en uppklarad kurs på Komvux. Jag har ett fullständigt gymnasieexamen med F i programmering 1, och undrar nu ifall det är möjligt att byta den med Affärsjuridik då jag läser och troligtvis kommer klara den på Komvux. Jag har ingen användning av programmeringen för mina framtida studier, utan har mer användning av Affärsjuridik istället då jag gick ut ekonomiprogrammet på gymnasiet.

Tack på förhand!

Svar:

Hej,

Du kan tyvärr inte byta ut en kurs du redan har läst i gymnasiet och skapa ett eget gymnasieprogram. Du behöver hålla dig inom ramen för det program du gått och ha med de obligatoriska kurserna från det. Om du behöver höja betygen är det istället prövning i dina gymnasiekurser som gäller.

Lycka till! /Petra,SYV

23 nov 2022
Vad ska jag läsa på Komvux?
Hej

Jag har sedan länge matematik B som gymnasiebetyg och vill nu läsa upp det som är motsvarande matematik C och då är mina frågor som följer:

1. Vilken kurs skall jag söka? Och
2. Hur bedrivs utbildningen ? Samt
3. Hur gör man proven om kursen är på distans?

Vänligen

Svar:

Hej,

Matematik C är en kurs i gymnasieskolan i Sverige för elever som påbörjade sin undervisning före 2011 och har i stället ersatts av Matematik 3. Dina andra frågor måste du ta med Komvux/vuxenutbildningen i din kommun men generellt brukar det gå att välja bland flera olika upplägg, både distans och i klassrum.

Lycka till! /Petra,SYV

23 nov 2022
Hur läser jag in gymnasiekurser?
Hej,

Jag vill söka till polishögskolan men jag saknar behörighet för att jag inte har betyg i
-Svenska 3 eller svenska kurs B
-Engelska 6 eller Engelska kurs B
-Samhällskunskap 1b alt 1a 1och 1a2 eller samhällskunskap kurs A

Hur går jag till väga för att läsa upp dessa betyg?

Jag tog gick ut gymnasiet 2001

Svar:

Hej,

Du kan kontakta Komvux i din kommun så hjälper de dig att göra upp en studieplan så att du kan få behörighet. Du söker sedan dessa kurser hos dem. Det brukar finnas flera olika kursstarter, skolor och takter att välja på.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in