Betyg & behörighet

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Senaste frågorna inom Betyg & behörighet

Hur kan jag jobba med bilutveckling?
Hej,
Jag går sista året gymnasiet-fordon.
Jag vill jobba I framtiden med moderna bilar ,el ,hybrid.
Kunna lösa alla problem .
Vill plugga högre en bara teknik, men vill kunna allt.
Tack så jättemycket.
Svar:

Hej,

Vad roligt att du är intresserad av det! 

Du kan studera en utbildning inom fordonsteknik på högskola och universitet, Yrkeshögskola eller på komvux. Om du läser en Yh-utbildning är den ofta mer praktisk inriktad än en universitets- eller högskoleutbildning.

På universitet och högskola är utbildningarna inom fordonsteknik specialiserade och ges på avancerad nivå. Exempel är specialisering inom maskinteknik (civilingenjörsutbildningar) eller inom flygmaskinteknik. 

Exempel på Yh-utbildningar inom fordonsteknik är:

  • Servicetekniker
  • Tågtekniker
  • Fordonstekniker

Läs på lite om de olika alternativen. Är det just högskola du är intresserad av så kan du titta på dessa utbildningar: https://www.studentum.se/utbildning/universitets-hogskoleutbildning-fordonsteknik/a6-c3711.

Lycka till! /Petra,SYV

Hur blir jag sjuksköterska?
Hej, jag vill plugga till sjuksköterska och saknar behörighet i naturkunskap 2 och matte 2, har gjort prövningar men misslyckades. Vill gärna hinna plugga i ssk utbildning i vårterminen så hur kan jag göra för att hinna läsa dessa två ämnen och samtidigt hinna ansöka till vårterminen.
Svar:

Hej,

Ta kontakt med Komvux i din kommun och kolla vilka kursdatum som finns för det du behöver läsa. Tyvärr kan du inte göra något om du inte hinner göra prövning eller gå en kurs men fortsätt då kämpa och sök till nästa gång.

Lycka till! /Petra,SYV

Hur söker jag utbildningen?
Hej
Jag är intresserad av utbildning till stressterapeut, samt kostrådgivare via Sverigehälsan till våren. Den som är CSN berättigad. Hur ansöker jag?
Svar:

Hej,

Studentum.se har inte några egna utbildningar. Här kan du läsa om hur man ansöker en utbildning: https://www.studentum.se/om-utbildning/antagning-ansokan/sa-ansoker-du-till-en-utbildning-21821.Hör av dig till skolan du vill söka till så hjälper de dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 317 frågor
1
2
3
4
...
106

Annonser