Visa studentum.se som: Mobil

KY-utbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom KY-utbildning


14 mar 2022
specialistundersköterskeutbildningar
Jag har följande frågor angående specialistundersköterskeutbildningar:
1) Kan ansökan till de olika specialistundersköterskeutbildningarna göras när som, eller finns deadline? När är deadline i så fall? Ibland står det och ibland inte.
2) När ges besked om man antagits?
3) När är studiestarten? Ibland står det inte.
4) Kan man studera på halvfart och i så fall vilka studietakter är möjliga? Halv-/hel-/kvartsfart? Andra varianter?
5) Är alla dessa utbildningar lika långa, dvs på lika många poäng? 200 YH-poäng?
6) Finns det fler utbildningsanordnare eller inryms alla inom YH, som ger dessa utbildningar?

Svar:

Hej,

Om du studerar eller vill studera och har frågor kring en specifik utbildning eller skola ska du inte kontakta oss utan kontakta den berörda skolan.studentum.se bedriver inga egna utbildningar.

Lycka till! /Petra,SYV

17 apr 2013
Hur läser jag till säkerhetsingenjör?
Hej,

Jag skulle vilja läsa en Yh-utbildning inom säkerhetsingenjör och undrar hur jag ska gå till väga?

Hur jag hittar utbildningen?
När jag ska söka? och vilka skolor jag har att välja på?

Svar:

Hej,

det finns generellt olika krav på utbildningsbakgrund för säkerhetsingenjörer. Vissa arbetsgivare kräver att den sökande har en högskoleingenjörutbildning medan det för andra säkerhetsingenjörtjänster räcker med en YH-utbildning. I dagsläget får jag ingen träff på YH-utbildningar till säkerhetsingenjör i vår söktjänst.

Faktum är att utbildningarna endast bedrivs så länge det finns ett behov av arbetskraft i branschen. Det kan vara så att utbildningar till säkerhetsingenjör inte ges eftersom behovet av arbetskraft för tillfället inte finns. 

Ett tips är att försöka komma i kontakt med personer som arbetar som säkerhetsingenjörer idag och se var de har utbildat sig. Det kan ge dig tips om var du själv kan utbilda dig. Skuölle du vara intresserad av att läsa till säkerhetsingenjör på högskola så hittar du urvalet av utbildningar här: https://www.studentum.se/search/universitet-hogskola-ingenjor/a6-c25

Lycka till!

09 sep 2012
Fordonsutbildningar
Hej :)
Jag undrar vilka program, kurser eller liknande de finns som är kopplade till fordon. Jag går i fordonsprogrammet i gymnasium och skulle vilja studera vidare efter gymnasium. Skulle gärna vilja ha som nån slags meny om vilka utbildningar det finns som är kopplade till fordon .

Tack så mycket :D

Hälsningar // Achraf

Svar:

Hej,

Här ser du ett sökresultat för olika fordonsutbildningar. Du kan även titta på utbildningarna i den lite bredare kategorin transport.

Om du hittar en utbildning som du är intresserad av kan du lämna en intresseanmälan till den. Du kommer då att bli kontaktad av skolan som bedriver utbildningen och få mer information.

Lycka till!


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in