Visa studentum.se som: Mobil

Distansutbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Distansutbildning


04 feb 2022
Distansutbildningar inom djurhälsovård
Hej,

Jag är sugen på att läsa till något yrke inom djurhälsovården. Dock ser det ut som att det enbart är SLU som erbjuder den typen av utbildning och de har ingen distansundervisnings möjlighet. Jag undrar nu om du vet någon skola som erbjuder veterinärs utbildning alternativt djursjukvårdarutbildning på distans eller som kommer erbjuda det de närmsta åren?

Mvh

Svar:

Hej,

Jag kan tyvärr inte hitta något sådant alternativ. Men du kanske kan kontakta de skolor som känns intressanta och fråga dem om hur deras upplägg ser ut. Kanske finns det någon lösning som kan passa dig även om utbildningarna inte är helt på distans? Och kanske har vissa skolor åtminstone tillfälliga distanslösningar på grund av Covid. Högskolestudier kräver kanske minst närvaro av alternativen så det kanske kan vara värt att kolla upp deras upplägg och fundera på om du kan få det att fungera.

Lycka till! /Petra,SYV

27 jan 2022
Hitta distansutbildning
Hej
Mitt mamn är Marina
Jag är intresserad att studera på distans
något koplad till Socialtarbete, eller i skola.
Behandlingspedagog
Lärareassistent
Samhällsvetenskap
Beeteendevetendkap
Mvh
Marina

Svar:

Hej! 

Kul att du är sugen på att studera. 

Lärarassistent distans 

Lite variation på olika yrken

På vår hemsida kan du själv söka utbildning utifrån dina intressen där du kan filtrera på intresse/område, distans och så vidare. Jag rekommenderar att du testar söka lite på egen hand för att se vad du fastnar för. Lycka till! 

Cecilia, syv 

26 jan 2022
Livsstilscoach
Hej

Funderar på att sadla om och bli livsstilscoach.

Är det så att det verkligen är ett krav att man måste ha gått en utbildning för att få jobba och kalla sig livsstilscoach eller kan jag använda mig av all min erfarenhet och vara självlärd och ändå kunna kalla mig och jobba som livsstilscoach ?

Tacksam för svar.

Svar:

Hej! 

Kul med nya karriärutmaningar. Jag hittar inget om just livsstilscoach men däremot finns det en del att hitta under coach, här är en länk med lite information. Jag tolkar det som att livsstilscoach inte är någon skyddad titel och det är fritt fram att använda. I många potentiella  kunders ögon kan säkert en utbildning och regelbunden kompetensutveckling se och kännas som en trygghet men detta gäller självklart inte alla. Lycka till! 

Vänliga hälsingar 

Cecilia, syv 


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in