Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Distansutbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Distansutbildning


07 nov 2022
Distansutbildningar
Hej! Eftersom jag har barn så är jag inte flyttbar, jag bor inte i närheten av varken Göteborg, Umeå eller Uppsala som erbjuder dietistprogrammet utan bor i södra Sverige. Jag har frågat samtliga skolor om de erbjuder utbildningen på distans så jag kan plugga trots att jag inte har möjlighet att flytta till någon städerna, men svaret är nej. Är det med andra ord omöjligt att läsa till dietist (skyddad titel, inte kostrådgivare eller liknande) om man är fast i södra Sverige? Efter covid-19 känns det så bakåtsträvande. Förstår att det kan bli viss problematik med VFU och liknande, men vi har ju dietister även i Skåne.

Svar:

Hej,

Ja, det kan kännas tråkigt att så många utbildningar inte går att läsa på distans. Men så är det tyvärr.

Lycka till! /Petra,SYV

28 okt 2022
distanskurs i franska
Hej,
Jag behöver hjälp att hitta en distanskurs i franska.
Med vänlig hälsning,

Svar:

Hej,

Här är de som jag kan hitta: https://www.studentum.se/utbildning/franska?isDistance=1.

Lycka till!/Petra,SYV

08 aug 2022
Frågor om utbildning
Hej!

Jag har till hösten ansökt att få läsa upp naturkunskap 2b och matte2a på Ks komvux då det är där jag är folkbokförd, men jag har nu kommit in på en kurs på folkhögskola och ska flytta in till min pojkvän som bor i lund för att ha närmre till de obligatoriska lektionerna.

Jag tänkte då höra om det går att på något sätt läsa kurserna hos er istället? Jag vill nämligen jättegärna läsa dessa kurser för att kunna söka till universitet nästa år.

Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in