Visa studentum.se som: Mobil

25 januari kl 9.00 öppnar vi portarna till vårt digitala event Upskill & Reskill där du får lära dig av de bästa  - gratis! Registrera dig redan nu ⭐

Distansutbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Distansutbildning


01 apr 2014
Jag vill läsa in gymnasiet på distans, hur gör jag?
Hej,

Jag är en 31-årig pappa åt en dotter som går på förskolan om dagarna och vill gärna läsa in gymnasiet genom ett allmänt program.

Jag bor i Södertälje och önskar att det skulle finnas en distansutbildning åt mig då jag har mycket tid om dagarna men lite möjligheter att ta mig omkring.

Snälla hjälp mig genom djungeln, tacksam för svar :)

Svar:

Hejsan!

Om du vill läsa in gymnasiet på distans gör du det via vuxenutbildningen i din hemkommun, också kallat komvux. Hör av dig till Södertälje kommun och be att få prata med en studie- och yrkesvägledare så kommer de hjälpa och vägleda dig i utbildningsdjungeln.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

05 mar 2014
Läsa upp betyg på distans
Hej, tar studenten i juni 2014 och ska därefter flytta till Nya Zealand i ett år. Efter NZ vill jag börja plugga på universitetet, men har två stycken F jag vill plugga upp på komvux först. Finns det möjlighet att plugga upp dessa på distans från NZ?

Med vänlig hälsning,
Jonna Andersson

Svar:

Hej Jonna!

Om du vill studera gymnasieämnen på distans är det vuxenutbildningen i din hemkommun du ska kontakta. Man brukar kunna få möjlighet att studera på distans; komvuxstudier är ganska flexibla och individuellt anpassade. Men det kan se olika ut från kommun till kommun. Jag tycker du ska kontakta din kommun och be att få prata med en studie- och yrkesvägledare så får du stöd och hjälp! Han eller hon kan också hjälpa dig med ansökan, och med att lägga upp en individuell studieplan. 

Lycka till, och ha det bra i NZ!
/Mira

04 mar 2014
Delvis på distans?
Hej
I er beskrivning över utbildningen till medicinsk administratör i Norrtälje står det att den bedrivs delvis på distans.....vad menas med delvis?

Mvh Fia

Svar:

Hej Fia! 

Delvis på distans innebär som oftast att utbildningen och undervisningen delvis bedrivs i skolan, men att du också får jobba mycket hemifrån. Om du är osäker kan du lämna en intresseanmälan på utbildningen, då kontaktar skolan dig med mer information och kan svara på dina frågor!

Här kan du läsa mer om distansstudier. 

Lycka till!

/Mira


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in