Visa studentum.se som: Mobil

YH-utbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom YH-utbildning


27 jun 2022
Hur funkar Top-up degree?
Hej har några frågor,
1.Är top-up degree helt gratis som högskolor i Sverige?
2.Om man har webbutveckling.net examen från yrkeshögskola vilken utbildning och högskola kan man läsa top-up för det?

Med vänlig hälsning

Svar:

Hej,

Genom att studera en Top-up degree kan du tillgodoräkna dina tidigare studier från en kvalificerad yrkesutbildning eller en Yrkeshögskola. Det är dock inte vanligt förekommande i Sverige utan mest i andra länder som till exempel Storbritannien. Du kan ta kontakt med de högskolor du är intresserad av och fråga dem om de erbjuder detta alternativ. 

Du kan kolla här om du hittar något alternativ: https://allastudier.se/utbildningar/top-up-degree.

Vänligen/ Petra,SYV

27 jun 2022
Kan jag pausa min utbildning?
Om man går en YH-utbildning och skulle bli gravid, kan man pausa en termin för föräldraledighet och komma tillbaka senare? På t ex universitet är man garanterad sin plats vid återkomst men jag vet inte om samma gäller vid YH-utbildning.

Svar:

Hej,

Det är möjligt att göra studieuppehåll på en YH-utbildning men fråga skolan om platsgaranti.

Lycka till! /Petra,SYV

08 jun 2022
Var kan jag läsa vårdadministration?
Hej,
Jag funderar på att skola om mig till vårdadministratör. Jag är utbildad förskollärare. Jag har sett att högskolan i Borås har kurser i vårdadministration. Är det ett huvudämne på 90hp som ja kan läsa för att ta ut en ny examen?
Finns det utbildningsplatser kvar till hösten -22 el när är nästa antagning?

Vilka yh skolor erbjuder vårdadmin på distans?

Mvh

Svar:

Hej,

Du skulle behöva kontakta högskolan i Borås med dina frågor kring deras utbildning. Angående YH-utbildningar till vårdadministratör hittar du dem här: https://allastudier.se/utbildningar/vardadministrator-yhutbildning. Två av dem är på distans.

Vänligen/ Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in