Visa studentum.se som: Mobil

25 januari kl 9.00 öppnar vi portarna till vårt digitala event Upskill & Reskill där du får lära dig av de bästa  - gratis! Registrera dig redan nu ⭐

YH-utbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom YH-utbildning


18 mar 2014
Betygen ska skickas in digitalt. Hur gör jag om jag endast har dem i pappersformat?
Hej!
Jag vill söka till en YH-utbildning snart till nästa termin. Det står att man skall skicka in sina gymnasiebetyg digitalt. Jag gick ut år 2007 och har fått mina betyg i pappersform. Hur går man tillväga? Dock ser jag mina meriter samt betyg på antagning.se men där kan man inte ladda ner sina betyg.

Med vänlig hälsning
Farnaz

Svar:

Hej Farnaz!

Det borde inte vara några som helst problem att scanna in dina betyg och skicka som en PDF till skolan. Ta gärna kontakt med den skola du är intresserad av att börja på direkt för att få svar på dina frågor.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

12 mar 2014
Finns möjligheten att studera till fastighetstekniker under kvällstid?
finns möjlighet för utbildnings fastighetstekniker på kvälls tiden? tack

Svar:

Hej!

Hitta din utbildning till Fastighetstekniker här. Om du hittar någon utbildning som är intressant kan du göra en intresseanmälan för att få mer info från skolan eller ställa frågor direkt till dem.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

06 mar 2014
Tips på inkomstkällor förutom CSN
Hej

Jag ska börja studera till undersköterska och får ingen hjälp från CSN pga gamla obetalda studieskulder.

Jag undrar om ni kan hjälpa mig att hitta andra sätt att få pengar till mat och hyra.

Med vänliga hälsningar

Annelie Boustedt

Svar:

Hej Annelie!

Kanske kan du skaffa ett extrajobb? Om du inte tar CSN har du heller inget takbelopp på hur mycket du får tjäna, vilket kan vara skönt.

Ett tips är också att ta en titt på vår guide till stipendier. Du kanske kan hitta något stipendie för just detta ändamål?

Annars tycker jag att våra tips för hur man får studiemedlet att räcka längre kan anpassas och anammas på din situation också, även om du inte ska ta studiemedel. Det finns många bra tricks för hur man bättre håller sina slantar som student!

Lycka till!

/Mira 


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in