Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Utlandsstudier

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Utlandsstudier


01 nov 2022
Top up degree?
Top up degree?

Hej! Jag har läst musik- och eventarrangör vid campus Nyköping dvs projektledarutbildning med inriktning musikbransch och event. Kurser är bla projektekonomi, entreprenörsskap, marknadsföring, projektledning, presentationsteknik, musikbranschjuridik samt musikbranschsinriktade kurser. Finns något sätt att få hjälp att hitta en top up- degree som kan gå ihop med denna inrinktning?

Svar:

Hej,

Det är inte så vanligt med top-up utbildningar, särskilt inte i Sverige. Men om du vill studera utomlands kanske det är lättare. Här är de jag kan hitta: https://www.studentum.se/utbildning/top-up-degree.

Lycka till! /Petra,SYV

30 okt 2022
Läkare utomlands
Hej! Jag undrar bara om man måste ha läst naturvetenskap för att läsa vidare till läkare utomlands? Jag har läst lite om det här och blanda annat så har jag fått veta att I Rumänien så räcker det bara att man klarar deras engelska test. Och om man kan läsa läkare där utan att ha läst naturvetenskap, hur svårt kommer det Atta vara utan de förkunskaper som man fick i naturvetenskap? Vill även säga att jag läser information och medieteknik och vad borde jag göra för att få så mycket förkunskaper för att plugga läkare utomlands?
Med Vänliga Hälsningar,

Svar:

Hej,

Du kan läsa om läkarutbildningar utomlands här. Har du frågor utöver det rekommenderar jag att du vänder dig till den skola du vill studera på.

Lycka till!/Petra,SYV

03 okt 2022
Läsa till psykolog utomlands
Hej! Jag skulle villJa plugga till psykolog och är mestadels intresserad av att läsa i Frankrike (Paris) eller Italien och undrar hur jag ska gå tillväga? Jag hade helst villa hitta en så billig utbildning som möjligt och hade även kunna tänka mig Danmark men undrar vad det kan kosta om man skulle börja studera i Frankrike eller Italien.

Svar:

Hej,

Det kan jag tyvärr inte svara på. Du behöver kolla det med de universitet som kan vara intressanta för dig. Du kan också ta hjälp av en anordnare av utlandsstudier (ex Kilroy, Studin, StudyAbroad) som kan hjälpa till med ansökan och att hitta en lämplig utbildning.

Vill du plugga till psykolog utomlands är det också viktigt att kontrollera att utbildningen leder till en godkänd psykologexamen. Den här kontrollen kan du göra hos den myndighet i de land du vill studera i, där de godkänner utbildningar. Vill du jobba som psykolog i Sverige måste du ha svensk legitimation. Det är Socialstyrelsen som gör en bedömning och du kan läsa mer om hur det går till här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/sv/utbildad-utanfor-eu-och-ees/psykolog.Det enklaste är om du väljer ett annat nordiskt land.

Lycka till!/ Petra, Studie-och yrkesvägledare


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in