Utlandsstudier

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Senaste frågorna inom Utlandsstudier

Top-up utbildning
Hej

Jag har en fråga om Top Up dgree, min fråga är finns någon skolan är gratis utan kostnad måste man betala för det utan csn jag vill fråga om nånting genom IT området.

mvh
Svar:

Hej,

Jag kan tyvärr inte hitta det i vår databas. Men kolla med de länder och högskolor där du vill gå får mer information.

Lycka till! /Petra,SYV

Hur funkar utlandsstudier?
Hej! Jag vill plugga till arkitekturprogrammet men kommer inte kunna komma in i Sverige pga inte tillräckligt hög meritpoäng. Jag har några frågor kring utlandsstudier och hur det funkar.
Svar:

Hej,

Att studera utomlands på egen hand kräver lite förberedelser och du behöver själv kontakta skolan för att få information om terminsavgifter, antagningskrav, boende, studiestart och liknande. När du väljer att studera en hel utbildning utomlands är det bra att ta reda på om yrket du utbildar dig till är reglerat eller kräver en legitimation för att jobba med i Sverige.

Om du tycker att det känns svårt att ordna med utlandsstudier själv kan du ta hjälp av en förmedlare. En förmedlare hjälper till under hela processen med allt ifrån studievägledning, kontakten med skolan samt assistans om något skulle gå fel. Ett exempel på förmedlare är Blueberry College & Universitet.

Vänligen/ Petra,SYV

Studera i Frankrike
Hej!
Jag vill bli psykolog, men med min merit kommer jag inte att komma in på de universitet som jag hade velat plugga på i Sverige. Jag har dock hört om andra som inte har kommit in på psykologutbildningen i Sverige och som har pluggat till psykolog i Spanien och Polen och såg därför det som ett spännande alternativ. Jag läste dock att praktiken som man gör under tredje året i Spanien kommer att vara på spanska och för att få genomgå praktiken så måste man klara av ett kunskapstest på minst B2-nivå i spanska. Jag kan ingen spanska alls, men är dock på B2-nivå i franska då jag bott ett halvår i Frankrike, så att utföra en praktik på franska hade känts betydligt mycket lättare. Det hade därför känts väldigt smidigt att plugga till psykolog i Frankrike och har försökt kolla på möjligheter för det, men tycker dock att det är svårt att hitta och att veta vilka sidor man kan hitta utbildningar i Frankrike på. Jag vill helst att utbildningen ska vara förlagd på engelska, och gärna CSN-godkänd. Har ni några tips på sidor där man kan hitta utbildningar i Frankrike??

Tack för svar!
Mvh
Svar:

Hej,

Campus France har en sökmotor för franska högskoleutbildningar.

För att antas till en utbildning i Frankrike måste du i regel ha goda kunskaper i franska, och vissa skolor och universitet kräver att du gör någon form av språktest för att visa att du har de kunskaper som krävs.

För den som är osäker på om franskan räcker till för högskolestudier kan söka bland program medundervisning på engelska.

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 229 frågor
1
2
3
4
...
77

Annonser