Visa studentum.se som: Mobil

Folkhögskoleutbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Folkhögskoleutbildning


18 maj 2022
Kan jag läsa dubbelt på folkhögskola?
Hej! Jag har en fråga angående hur mycket man får studera. Får man studera två folkhögskoleutbildningar på 100% vardera om tiderna funkar ihop?
Får man studera på sammanlagt 200%?

Svar:

Hej,

Ja, det är upp till dig hur mycket du vill studera och om du får ditt schema att gå ihop.

Lycka till! /Petra,SYV

09 feb 2022
Övre åldersgräns för folkhögskola
Är detta min sista chans att läsa på folkhögskola som 59åring g?var god och ring mig

Svar:

Hej,

Det finns ingen övre åldersgräns för att läsa på folkhögskola men möjligheten till studiestöd är begränsad. Antalet veckor du kan ta studielån minskar för varje år från och med det år du fyller 51 till och med det år du fyller 60. Från och med det år du fyller 61 kan du inte få vare sig bidrag eller lån.

Vi kan tyvärr inte ta emot telefonsamtal utan svarar bara på frågor här mem du kan kontakta skolan du är intresserad av för samtal.

Lycka till! /Petra,SYV

03 feb 2022
Universitet eller folkhögskola
Hej Hej!
Jag sa idag till min lärare att jag är intresserad att läsa grafisk design på universitetet och då rekommenderade han några folkhögskolor att läsa på. Men jag förstår inte skillnaden mellan universitet och folkhögskola. Ger studier på folkhögskola samma möjligheter till jobb efter examen som studier på universitet efter examen? Eller är det ena högre betraktat? Vad finns det för för- och nackdelar med att välja folkhögskola respektive universitet? Är något av valen bättre för framtiden? Min merit är ganska hög så jag vet att jag skulle kunna komma in på båda men vet inte vilket val som är smartast inför framtiden.
Med vänliga hälsningar,
Fanny

Svar:

Hej! 

Här har du en likande fråga som beskriver skillnaden mellan Högskola/universitet och folkhögskola. Högskola/universitet ligger högst upp i det svenska utbildningssystemet och ger akademisk examen på ett sätt som folkhögskola inte gör. Kontakta gärna syv i din kommun för att få stöd i att göra en plan för framtiden utifrån dina mål och förutsättningar. 

Vänliga hälsingar 

Cecilia, syv 


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in