Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Folkhögskoleutbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Folkhögskoleutbildning


04 okt 2022
Ska jag välja Folkhögskola eller Komvux?
Hej!
Jag har inte fått betyg i flera ämnen pga sjukdom. Syv vill att jag ska gå folkhögskola men hur ska jag komma in i utbildning utan betyg i dem kurser jag läser där för man får inte betyg där. Är inte komvux bättre då?

Svar:

Hej,

Det är helt upp till dig var du vill studera. Komvux går också bra. 

På Komvux kan du komplettera dina betyg med ämnen som du saknar helt, men även läsa upp ämnen som du redan har betyg i och som du vill höja.

På allmän kurs på Folkhögskola kan du däremot bara läsa in och upp kärnämnen/gymnasiegemensamma ämnen som till exempel svenska, matematik och engelska. Du kan alltså inte läsa andra kurser utöverkärnämnen/gymnasiegemensamma.

En fördel med allmän kurs är att samtidigt som du läser in betyg kan du även fördjupa dig i ett ämne som du gillar. Allmän kurs har nämligen olika inriktningar. 

Du kan läsa lite mer om skillnaderna här: https://www.studentum.se/folkhogskola/grundlaggande-behorighet-8625.

Lycka till med valet! /Petra,SYV

18 maj 2022
Kan jag läsa dubbelt på folkhögskola?
Hej! Jag har en fråga angående hur mycket man får studera. Får man studera två folkhögskoleutbildningar på 100% vardera om tiderna funkar ihop?
Får man studera på sammanlagt 200%?

Svar:

Hej,

Ja, det är upp till dig hur mycket du vill studera och om du får ditt schema att gå ihop.

Lycka till! /Petra,SYV

09 feb 2022
Övre åldersgräns för folkhögskola
Är detta min sista chans att läsa på folkhögskola som 59åring g?var god och ring mig

Svar:

Hej,

Det finns ingen övre åldersgräns för att läsa på folkhögskola men möjligheten till studiestöd är begränsad. Antalet veckor du kan ta studielån minskar för varje år från och med det år du fyller 51 till och med det år du fyller 60. Från och med det år du fyller 61 kan du inte få vare sig bidrag eller lån.

Vi kan tyvärr inte ta emot telefonsamtal utan svarar bara på frågor här mem du kan kontakta skolan du är intresserad av för samtal.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in