Yrkesutbildning

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.

Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Yrkesutbildning


14 sep 2023
Kostar Yrkeshögskola?
Hej! Jag är intresserad av att studera Logistiker&Speditör utbildningen på SIH, om jag förstår rätt utbildningen är frikostnad? Och en viktig fråga, behöver man gymnasieexamen att bli antagen? (det står inte på deras sida)

Tack på förhand!

Svar:

Hej,

Ja, utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Det är en Yrkeshögskola vilket kräver gymnasieexamen för grundläggande behörighet. Skicka gärna en intresseanmälan här om du vill ha mer information från dem: https://www.studentum.se/skola/stockholms-internationella-handelsskola/logistiker-speditor-med-hallbarhetsprofil-516548.

Lycka till! /Petra,SYV

25 feb 2023
Administrativa jobb
Hej,
Har ni förslag på specifika utbildningar & yrken som liknar medicinsk sekreterare men med högre inkomst & löneutveckling?
Ex administrativa yrken där man tycker om att organisera, skriva/dokumentera etc, och kanske även med kreativa/estetiska inslag. Vad finns det för administrativa utbildningar som kan vara meriterande för att jobba som administratör?
Tack!

Svar:

Hej,

En yrkesutbildning inom administration kan även leda till större ansvarsområden, och ofta kan arbetet innebära att du ger service till exempelvis en chef på avdelningen, eller till kunder. Koordinator, Office Manager och VD-assistent är bara några exempel på titlar som finns under området administration. Här finns ågra exempel på utbildningar: https://www.studentum.se/utbildning/administrationsutbildning.

Lycka till! /Petra,SYV

07 feb 2023
Är jag behörig till utbildningen?
Hej! Jag vill läsa frisör utbildning men jag har inte grundläggande behörighet undrar om det är ett krav.

Svar:

Hej,

Kontakta skolan där du vill studera så hjälper de dig.

Lycka till! / Petra,SYV


Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀