Antagning & ansökan

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Senaste frågorna inom Antagning & ansökan

Hur söker jag utbildningen?
Jag vill veta lite mer om bibliotekarieutbildning distans i Borås 120 poäng. Jag ser att det är startdatum i vår men hittar ingen länk eller information om hur jag ansöker.
Svar:

Hej,

Studentum.se har inte några egna utbildningar. Här kan du läsa om hur man ansöker en utbildning: https://www.studentum.se/om-utbildning/antagning-ansokan/sa-ansoker-du-till-en-utbildning-21821. Hör av dig till skolan du vill söka till så hjälper de dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Hur blir jag lärare?
Hej! Jag försöker söka till universitet men jag har för mig att jag inte har en grundbehörighet från gymnasiet, har precis avslutat en Yrkeshögskola utbildning, men vill söka vidare till Universitet kan ni hjälpa mig med vad jag behöver för att komma in på universitet, Exempel av kurs som jag söker till är Grundskolelärare
Svar:

Hej,

Du kan kontakta Komvux i din kommun så att de hjälper dig att se över dina gamla betyg och göra en studieplan för hur du ska få din examen + behörighet för det du vill studera sedan. 

De olika typerna av lärarutbildningar har olika behörighetskrav så det är bäst att man kollar på högskolornas hemsidor vad som krävs.

Lycka till! /Petra,SYV

Frågor om utbildning
Hej!

Ska söka in på socionomprogrammet och undrar era läsårstider då jag skall söka omställningsstöd hos CSN. Jag undrar över våren 2024, hösten 2024 och våren 2025 ev hösten 2025.

Mvh
Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 421 frågor
1
2
3
4
...
141

Annonser