Visa studentum.se som: Mobil

Antagning & ansökan

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Antagning & ansökan


03 jul 2022
Frågor om utbildning
Hej!

Jag vet inte om det är rätt att höra av sig till er om detta utan hittade en länk hit på internet och tänkte att jag testar. Om inte annat kanske ni kan leda mig rätt.

Jag vill öka mina chanser att komma in på en yrkesutbildning som heter Equiterapeut, på Campus Nyköping. Men är lite osäker på hur jag ska göra det? Kan ni hjälpa mig med detta? Om inte annat vet ni var jag ska vända mig för att få reda på det?

Mvh

Svar:

Hej,

Kontakta själva skolan direkt så kan de hjälpa dig med det.

Lycka till! /Petra,SYV

01 jul 2022
Hur funkar antagningen till gymnasiet?
Hej!
Idag är det första juli och jag ska få svar på min gymnasieansökan. När jag däremot ska logga in står det licens fel, detta för även några av mina andra kompisar. Vad kan jag göra åt detta?

Svar:

Hej,

Du måste kolla upp detta med gymnasieantagnignen i din kommun.

Lycka till! /Petra,SYV


29 jun 2022
Kan jag byta gymnasieinriktning?
Hej! Jag ville fråga om det finns en möjlighet för mig att byta gymnasium när jag ska snart börja 3an? Jag vill byta linje alltså, har känt väldigt länge att jag inte alls passar in med den linjen jag har valt och det har varit jävligt jobbigt. Jag går estet musik just nu men vill verkligen gå estet bild istället, och jag är inte helt säker om det är möjligt för mig.

Svar:

Hej,

Ja, det är mycket. möjligt att du kan byta. Kontakta din studie- och yrkesvägledare på din  skola så kan ni prata om det.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in