Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Antagning & ansökan

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Antagning & ansökan


20 nov 2022
Är utbildningen CSN-berättigad ?
Hej! Om jag vill ansöka och gå en nagel kurs på distans, får man CSN för det?

Svar:

Hej,

Nej, dessa utbildningar brukar inte vara CSN-berättigade men du kan dubbelkolla med skolan om de råkar vara det.

Lycka till! /Petra,SYV

15 nov 2022
Vilken kurs ska jag gå?
Hej
Jag funderar på att läsa gymnasiekompetens i Svenska på distans. Vad ska man ha för kurs är 53 år. Och har vård och omsorgslinjen på 1550p men då ingick inte svenskan.

Svar:

Hej,

Kontakta Komvux i din kommun så hjälper de dig att titta på betygen och sedan göra en studieplan som leder till det du vill.

Lycka till! /Petra,SYV

14 nov 2022
Var finns SYV?
Hej jag behöver lite hjälp från en syv på det jag vill plugga med framöver.Behöver helt enkelt lite vägledning.

Svar:

Hej,

Det finns studie-och yrkesvägledare på Komvux inom kommunen, högskolorna och på alla skolor. Riktlinjen är att du vänder dig till vägledaren på det universitet du är intresserad av eller det komvux som finns i din kommun. I de flesta städer finns också vägledningscentra där du kan få kontakt med studie- och karriärvägledare.

Det kan också finnas karriärcoacher som man betalar för privat. 

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in