Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Språkresor

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna inom Språkresor


19 jan 2013
Hur vet jag vilka skolor som är gratis och vilka som kostar?
Jag undrar lite om kostnaderna för universitet/högskolor i Sverige. Vissa utbildningar kostar kring 50 000 (tex. Vissa Frisör/make-up utbildningar) medans vissa utbildningar är gratis, utom terminsavgifter på några hundra och kostnader för utb. Material. Hur vet man vilka utbildningar som är gratis och vilka som kostar? Är det en grundregel att de statliga högskolorna är gratis och det privata skolorna kostar pengar? Finns det i sådana fall någon lista eller hänvisning till vilka skolor som är statliga och gratis?

Svar:

Hej Sara!

Följande utbildningstyper är kostnadsfria i Sverige:

  • Universitet/högskola
  • Komvux
  • Yh-utbildningar
  • Folkhögskola
     

Övriga utbildningstyper (yrkesutbildningar/kurser/språkresor) har oftast en utbildningskostnad kopplade till sig. Vissa av dem är CSN-berättigade vilket betyder att du får lån och bidrag för att studera. Således betalar du en kostnad till skolan per termin samtidigt som du tar ett lån via CSN. 

Via vår söktjänst kan du lätt skilja utbildningarna åt via att välja vilken utbildningstyp du vill kika på.

Kostnadsfria:

Utbildningstyper som brukar ha en kostnad per kurs/termin:

Inom yrkesutbildningar finner du make up-utbildningar och frisörutbildningar. Det finns några få frisörutbildningar som klassas som komvuxutbildningar dock, om det är dem som du har sett.

Hoppas att det har klarnat vad gäller vilka skolor som är kostnadsfria och vilka som kostar pengar!

Lycka till!
Vänligen, Sanna Everskog Lund
Informatör, Studentum 

16 aug 2012
Plugga engelska i USA?
hej! vi är 2 KTH studer som vill läsa VT13 "nån engelska kurs" i USA vart skulle vi kunna träffa en studievägsledare som kan hjälpa oss med alla frågor gällande hur man tar sig dit ? MVH Nassif Mansour

Svar:

Hej,

Här kan ni se de utbildningar och språkresor i engelska i USA samt vilka som arrangerar. Det finns både språkresor och kurser/utbildningar på universitet och högskolor.

Om ni hittar en kurs eller utbildning som verkar intressant kan ni göra en intresseanmälan för att komma i kontakt med dom som ordnar utbildningen.

Lycka till!

14 aug 2012
Plugga språk utomlands?
Hej. Jag har slutat gymnasiet och har tagit ett år ledigt för att jobba. Jag hade g i alla ämnen, och var inte nöjd med linjen jag valt. Jag är väldigt intresserad av språk (engelska, franska och spanska) och skulle vilja studera bara språk utomlands... Går detta att fixa?

Svar:

Hej!

Det finns många alternativ för dig som vill läsa språk utomlands. Jag har gjort en sökning åt dig här på passade utbildningar: https://www.studentum.se/spraak___17__.html?isAbroad=1-247

Hittar du något som passar dig kan du fylla i en intresseanmälan (finns på utbildningens sida). På så sätt kommer du i direktkontakt med skolan eller anordnaren.

Lycka till!
Sanna Everskog, informatör Studentum 


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in