Språkresor

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Senaste frågorna inom Språkresor

Frågor om utbildning
Har personen rätt att få ett tillsvidareanställningskontrakt efter att ha genomgått en utbildning i en yrkesgymnasial skola?
Svar:

Hej,

Jag är inte säker på att jag förstått frågan helt men man har aldrig rätt till att få anställning oavsett vilken utbildning man gått.

Lycka till! /Petra,SYV

Hur vet jag vilka skolor som är gratis och vilka som kostar?
Jag undrar lite om kostnaderna för universitet/högskolor i Sverige. Vissa utbildningar kostar kring 50 000 (tex. Vissa Frisör/make-up utbildningar) medans vissa utbildningar är gratis, utom terminsavgifter på några hundra och kostnader för utb. Material. Hur vet man vilka utbildningar som är gratis och vilka som kostar? Är det en grundregel att de statliga högskolorna är gratis och det privata skolorna kostar pengar? Finns det i sådana fall någon lista eller hänvisning till vilka skolor som är statliga och gratis?

Svar:

Hej Sara!

Följande utbildningstyper är kostnadsfria i Sverige:

  • Universitet/högskola
  • Komvux
  • Yh-utbildningar
  • Folkhögskola
     

Övriga utbildningstyper (yrkesutbildningar/kurser/språkresor) har oftast en utbildningskostnad kopplade till sig. Vissa av dem är CSN-berättigade vilket betyder att du får lån och bidrag för att studera. Således betalar du en kostnad till skolan per termin samtidigt som du tar ett lån via CSN. 

Via vår söktjänst kan du lätt skilja utbildningarna åt via att välja vilken utbildningstyp du vill kika på.

Kostnadsfria:

Utbildningstyper som brukar ha en kostnad per kurs/termin:

Inom yrkesutbildningar finner du make up-utbildningar och frisörutbildningar. Det finns några få frisörutbildningar som klassas som komvuxutbildningar dock, om det är dem som du har sett.

Hoppas att det har klarnat vad gäller vilka skolor som är kostnadsfria och vilka som kostar pengar!

Lycka till!
Vänligen, Sanna Everskog Lund
Informatör, Studentum 

Plugga engelska i USA?
hej! vi är 2 KTH studer som vill läsa VT13 "nån engelska kurs" i USA vart skulle vi kunna träffa en studievägsledare som kan hjälpa oss med alla frågor gällande hur man tar sig dit ? MVH Nassif Mansour
Svar:

Hej,

Här kan ni se de utbildningar och språkresor i engelska i USA samt vilka som arrangerar. Det finns både språkresor och kurser/utbildningar på universitet och högskolor.

Om ni hittar en kurs eller utbildning som verkar intressant kan ni göra en intresseanmälan för att komma i kontakt med dom som ordnar utbildningen.

Lycka till!

Visar 1-3 av 53 frågor
1
2
3
4
...
18

Annonser