Utbildningar i Sverige och utomlands - Hitta din utbildning

Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 2018-09-03

Hitta ditt yrke - HR-assistent

Caroline jobbade som frisör och drev salong med en kollega, men kände att hon ville utbilda sig till något nytt. Läs mer om Carolines utbildning HR-assistent och hur det är att plugga på distans! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-04-30

Hitta ditt yrke - Webbutvecklare inom .NET

Mitt uppe i karriären valde Magnus Weidmar att sätta jobbet på paus. Av en enda anledning - Magnus hade blivit handlöst förälskad - i att knacka kod.

- Jag har inte ångrat det en dag, bara önskat att jag gjort det tidigare, berättar Magnus.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-03-29

Hitta ditt yrke - Kyl- och värmepumptekniker

Mikael Söderberg utbildade sig till Kyl- och värmepumpstekniker hos IUC Yrkeshögskola.

– Jag gillade studieupplägget med att varva teoretiska och praktiska lektioner. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-09-05

Hitta ditt yrke - Kiropraktor

Jobba med nya utmaningar och nya människor varje dag, ett fysiskt jobb där du får chansen att förbättra människors livskvalité. Utbilda dig till kiropraktor!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta Ditt Yrke - IT sales B2B

Som IT-säljare arbetar du med försäljning av och affärsutveckling kring produkter och tjänster inom IT-området. Tempot är högt och det gäller att ha koll på branschen och de senaste trenderna. Dessutom är karriärmöjligheterna mycket goda! Möt 24-åriga Emma Örneholt som jobbar som försäljningsansvarig och intern affärsutvecklare.   Emmas utbildning:  Namn:IT Sales B2BOrt: GöteborgUtbildni ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Personlig tränare SAFE

Seriösa lärare som bryr sig om sina elever och en utbildning med väldigt gott rykte gjorde Brusiks val enkelt. Han utbildade sig till PT på SAFE Education. - För min del är det det bästa beslutet jag har tagit, säger han. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Mätningstekniker Höga Kusten

Markus Gottwall studerar till mätningstekniker på Yrkeshögskolan Höga kusten i Kramfors. Just nu är han ute på sin LIA-period som han valt att göra på Infrageotech i Bålsta. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta Ditt Yrke - Säljare inom optikbranschen

Erika, 30, läser utbildningen Kvalificerad säljare inom optikbranschen på Norrtälje Optikcentrum. Hon ser fram emot ett omväxlande arbete i en bransch i behov av personal. - Utbildningen passar alla som gillar att jobba med människor, försäljning och mode! Säger Erika. Erikas utbildning:  Namn: Säljare inom optikbranschenOrt: Norrtälje Utbildningstyp: Yrkeshögskola Skola: Norrtälje ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta Ditt Yrke - Hälsocoach

En innehållsrik utbildning där du kan ta flera olika certifikat fick Emmelie, 29, att börja läsa till Hälsocoach på Hjälmared Folkhögskola. Efter utbildningen blev hon headhuntad och arbetar idag som hälsocoach och personlig tränare på ett gym! Emmelies utbildning:  Namn: HälsocoachOrt: AlingsåsUtbildningstyp: Folkhögskola Skola: Hjälmared FolkhögskolaLängd: 1 år Studiestöd: J ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta Ditt Yrke - Kyl- och värmepumpstekniker

Alexander Canderskog tog examen som kyl- och värmepumptekniker i december 2013. Utbildningen gav en karriär med hela världen som arbetsfält. Vi kontaktade Alexander strax efter han kommit hem från Japan, för att be honom berätta lite om hur det var när han pluggade på IUC och hur hans arbetsdagar kan se ut idag. Alexanders utbildning:  Namn: Kyl- och värmepumptekniker Ort: Katrineho ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta Ditt Yrke - Mätningstekniker

Sara Strandberg studerar till Geodetisk mätningstekniker på Teknikhögskolan i Göteborg och närmar sig slutet på den tvååriga YH-utbildningen. Just nu är hon ute på sin andra LIA-period (Lärande i arbete) som hon valt att göra på Kungsbacka kommun. Saras utbildning:  Namn: Geodetisk mätningstekniker Ort: GöteborgUtbildningstyp: Yrkeshögskola Skola: TeknikhögskolanLängd: 400 YH-poäng  ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-30

Hitta ditt yrke - VVS-ingenjör

Christian Svahn utbildade sig först till byggnadsingenjör och fastnade direkt för installation/VVS. Han valde då att läsa vidare på IUC Yrkeshögskola där han läste till VVS-ingenjör.  Christian menar att en av de bästa sakerna med yrket är att det är så omväxlande arbetsuppgifter.- Jobbet innebär att jag ena dagen kan sitta på kontoret vid ett skrivbord och projektera och nästa dag vara ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta Ditt Yrke - Personlig tränare SAFE

En pedagogisk utbildning där teori blandas med praktik fick Rebecka Åkerdahl, 38, att fastna för SAFE Education. Idag arbetar hon som personlig tränare, där hon får följa människors personliga utveckling, fysiskt och psykiskt. - Jag träffar många olika människor som jag ofta får en nära relation till. Det betyder mycket för oss båda, säger hon. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-08-18

Hitta ditt yrke - Kiropraktor

Nyfiken, noggrann, empatisk och med en dos pondus. Det är 42-åriga Michaels recept för en bra kiropraktor. Själv har han jobbat med yrket i hela sitt vuxna liv och ser goda framtidsutsikter.
- Behovet av kiropraktorer är sanslöst, det är verkligen ett framtidsyrke!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-08-15

Hitta ditt yrke - Kostrådgivare

Anna Swedrup är sedan tidigare personlig tränare, och har även utbildning som friskvårdskonsult och massör, men kände att hon ville komplettera sin kunskap med en utbildning till Diplomerad Kostrådgivare på distans hos Bergklint education. Idag driver hon ett eget företag inom kostrådgivning och friskvård.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-07-07

Hitta ditt yrke - Undersköterska

Ett varierande arbete där människan står i fokus och där man får följa människor både genom tuffa perioder och de mest fantastiska. Läs om Linneas jobb som undersköterska.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-07-07

Hitta ditt yrke - Gruppledare för språkreseelever

Språkintresserad och med världen som arbetsplats. De två studieåren utomlands med EF Internationella Språkskolor gav Lovisa Antonson, 24, från Örebro det hon behövde för att hitta rätt i jobbdjungeln. I år jobbar hon som språkreseledare för svenska studenter utomlands.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-31

Hitta ditt yrke - Språklärare

Sophie, 23, har rest mycket under sin uppväxt och har sedan länge siktet inställt mot en internationell karriär. Genom en intensiv språkutbildning i Boston, USA med EF Internationella Språkresor utvecklade hon sin engelska ytterligare. Väl hemma i Sverige har hon jobbat extra som engelskalärare för barn.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-30

Hitta ditt yrke - Visual Merchandiser

En Visual Merchandiser eller dekoratör på svenska, ansvarar för skyltningen i en butik, för hur man exponerar varorna, tar fram skyltar, prislappar, klär skyltdockor och ger butiken ett estetiskt tilltalande intryck som lockar till köp. Josefine Sjöberg, 24 år, har läst sin utbildning på Entreprenörskolan och brinner för det kreativa i yrket.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Kvalificerad säljare för optikbranschen

Gillar du människor, att prata och att jobba med försäljning? Gör som Karolina Sandgren, 30, och utbilda dig till Kvalificerad säljare för optikbranschen på Norrtälje OptikCentrum.
- Det finns så många möjligheter! Vi är ett par stycken i klassen som har valt att gå lite olika vägar i branschen, förklarar hon.

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in