Hitta Ditt Yrke - Hälsocoach

Emmelie blev headhuntad!

En innehållsrik utbildning där du kan ta flera olika certifikat fick Emmelie, 29, att börja läsa till Hälsocoach på Hjälmared Folkhögskola. Efter utbildningen blev hon headhuntad och arbetar idag som hälsocoach och personlig tränare på ett gym!

Emmelies utbildning: 

NamnHälsocoach
Ort: Alingsås
Utbildningstyp: Folkhögskola

SkolaHjälmared Folkhögskola
Längd: 1 år 
Studiestöd: Ja

Vem är du?
För drygt 29 år sedan fick jag namnet Emmelie Karlsson. Jag är uppvuxen i Dalsjöfors men  bor nu i Borås.

Vad läste du på Hjälmared Folkhögskola?
Jag valde att utbilda mig till hälsocoach på Hjälmared folkhögskola.

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till Hälsocoach?
Det hade länge funnits ett sug efter lite skolbänkstid och jag kände att jag ville slå till på något som hade intresserat mig i många år: kost och hälsa.

Var det svårt att få arbete efter examen?
Jag sökte inte aktivt något jobb efter examen utan fortsatte med mitt tidigare arbete och startade sedan upp ett eget litet företag som jag hade vid sidan om bara för skoj skull och för att jag kunde. Efter en tid blev jag headhuntad och erbjuden en tjänst på gymmet jag tränade på och har haft anställning där sedan två år tillbaka.

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen?
När jag läste om utbildningen lockades jag av att den var så innehållsrik och gav en möjlighet att ta flera certifikat inom de olika grenarna vi läste. En annan bidragande faktor var läget som möjliggjorde att jag kunde jobba kvar på mitt dåvarande jobb som även det låg i Alingsås.

Vad var det bästa med utbildningen?
Det härliga med studietiden var alla bekantskaper jag fick, vida diskussioner med olika infallsvinklar, den fysiska aktiviteten och chansen att prova olika träningsformer. Sist men inte minst: den alltid vällagade lunchen.

Beskriv ditt yrke; vad är dina huvudsakliga uppgifter?
En arbetsdag idag är av blandad kompott. Jag är först och främst anställd som medlemstränare där jag utformar träningsprogram och instruerar våra medlemmar i gymmet. Om man känner sig manad går det även att använda mig som personlig tränare. För övrigt hanterar jag en del media och står i receptionen och ger förbipasserande en bra start på gymdagen.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Det roligaste är alla möten med alla sorters människor, att se deras utveckling och få dem att känna stolthet över sina prestationer. Ett plus är att vara i ett bra arbetslag med olika erfarenheter och kunskap.

Hur skulle du säga att det är att arbeta som personlig tränare?
Jag skulle beskriva mitt yrke som varierande, meningsfullt och glädjerikt.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
Det som ger mig mest är att försöka designa kombinationen av lyhördhet, uppfinningsrikedom och att samtidigt vara personlig och professionell.

Vem passar yrket för?
Du som vill och känner dig manad av att jobba på gym bör ha en god social kompetens, vara öppen för nya råd och rön om kroppen och dess funktion samt ha en genuin vilja att hjälpa andra.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?
Jag har ett tips: Bara gör det!

Senast uppdaterad: 26 okt 2018

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in