Hitta ditt yrke - Kiropraktor

Malin läste till kiropraktor på Skandinaviska kiropraktorhögskolan

Jobba med att hjälpa människor till bättre livskvalité

Som kiropraktor träffar du dagligen nya människor och ställs inför nya utmaningar. Om du vill ha ett ombytligt yrke där du får chansen att hjälpa människor så är kan detta vara någonting för dig! Möt 43-årige Malin Wadströmer som har varit yrkesverksam kiropraktor i 18 år efter sin utbildning hos Skandinaviska kiropraktorhögskolan.

Malins utbildning: 

NamnKiropraktorprogrammet
Ort: Stockholm
Utbildningstyp: Universitet/Högskola

Skola: Skandinaviska Kiropraktorhögskolan
Längd: 5 år 
Studiestöd: Ja

- Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen?

Jag läste till kiropraktor på Skandinaviska kiropraktorhögskolan. Min första kontakt med kiropraktik var under min period som aktiv fotbollsspelare, då fick jag både se och uppleva värdet av kiropraktisk behandling. Det som lockade mest med yrket var möjlighet att hjälpa människor, först var det främst idrottsskador som intresserade mig men idag träffar jag alla typer av patienter.

- Vad är/var det bästa med utbildningen?

Kiropraktorutbildningen på Skandinaviska kiropraktorhögskolan håller en hög nivå både på lärare och undervisning. Inledningsvis i utbildningen så läste vi mycket basmedicin men hade även mycket praktisk undervisning. För mig passade de väldigt bra med kombinationen av teoretiska ämnen och att tidigt få börja praktisera det kiropraktiska hantverket. Något som är väldigt bra med skolan är skolkliniken där alla får praktisera med stödet av bra handledning från kompetenta lärare, det gör att du känner dig trygg i din yrkesroll.

- Berätta om ditt arbete!

När jag blev klar med skolan startade jag min egna klinik men idag jobbar jag sedan något år tillbaka som kiropraktor inom primärvården i Stockholm. Jag möter alla typer av patienter och har ett bra samarbete med andra vårdgivare och teamet på kliniken. Branschen har förändrats så idag har du möjlighet att välja mellan entreprenörskap eller olika typer av anställningar. Detta för att kunskapen om kiropraktik har ökat och vi kiropraktorer blir en mer naturlig del i vårdkedjan.

Jag har jobbat som kiropraktor i hela mitt yrkesliv och gör just nu mitt 18 år som kiropraktor.

Jag ångrar inte mitt yrkesval därför att jag varje dag möter nya människor, nya utmaningar och nya möjligheter att hjälpa, ingen dag är den andra lik här på kliniken.

- Vem passar som kiropraktor?

Som en bra kiropraktor behöver du vara empatisk, noggrann, nyfiken och självklart tycka om människor. Om du gillar att hjälpa människor och vill ha ett jobb där du aktivt förbättrar människors livskvalité ska du läsa till kiropraktor! Senast uppdaterad: 05 sep 2017

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in