Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

YH-utbildning

UX/UI-designer med frontendkompetens

Chas Academy , i Stockholm
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-06
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-06
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

UX/UI-designer med frontendkompetens

UX/UI-designer och frontend

UX/UI-designer och Frontend

Användarcentrerad design är en högt eftertraktad IT-kompetens, starkt kopplad till ökad e-handel och digitalisering. Vikten av användargränssnitt i digitala tjänster och produkter för att nå målgrupper är central. En UX/UI-designer med frontendkompetens kombinerar expertis i design, användarupplevelsen (UX), användargränssnittet (UI) och programutveckling (frontend). Med vår tvååriga utbildning får du färdigheter i UX, UI, HTML/CSS och JavaScript, vilket möjliggör effektiv kommunikation med utvecklare, byggande av prototyper och implementering av design. Detta ökar din anställningsbarhet, då du kan göra justeringar och bygga webbprojekt.

Efter vår utbildning till UX/UI designer med frontend blir du eftertraktad på arbetsmarknaden. Du får en bred utbildning med designkompetens, men där du även har kunskaperna i frontend för att förstå hur design kommer att implementeras. I utbildningen får du även kunskaper i projektledning och agila arbetssätt, varför en roll som projektledare eller produktutvecklare även är yrkesroller som kan vara din framtida karriär!

För mer information om UX/UI-designer med frontendkompetens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

september 2024

 • Klassrum
 • Stockholm
 • Svenska
 • Sista ansökan: 2024-05-06

Kursinnehåll

Under utbildningens gång går du 8 kurser som ger dig en bra grund inför din nya karriär. 

 1. IT Tech and Operations: Denna kurs ger dig en översikt över IT-branschen, dess terminologi och arbetsmetoder, med fokus på yrkesroller inom UX/UI och frontendutveckling. Du får en förståelse för agil utveckling och dess koppling till UX/UI-rollen samt användningen av React i scriptprogrammering och automatisering.

 2. Grundläggande Frontendprogrammering: Lär dig grunderna i frontendutveckling, inklusive att skapa egna templates i CMS-system, använda Javascript, HTML och CSS, och hantera tillgänglighet och webbstandarder.

 3. UI-Design och Grafisk Formgivning: Kursen är inriktad på att skapa bilder och grafik, och du lär dig viktiga designprinciper, hur man skapar grafik och användargränssnitt, samt hur man designar webbplatser och appar för olika enheter.

 4. UX/UI, Interaktionsdesign med Agila Arbetssätt: Går igenom interaktionsdesign, användbarhet och hur man skapar användarcentrerad design inom agil utveckling. Du lär dig även om att analysera användarbehov och skapa wireframes och interaktiva prototyper.

 5. Frontendutveckling React: En fördjupad kurs i ReactJS, där du lär dig att skapa interaktiva webb- och mobilapplikationer, använda JSX, och hantera state och hooks.

 6. Fördjupad Interaktionsdesign med Modellering och Kravhantering med Projektarbete: Fokuserar på användarcentrerad design, kravhantering och att skapa effektiva designlösningar. Du lär dig också om kvalitetssäkring och verktyg för kravhantering.

 7. Lärande i Arbete (LIA): En praktikperiod där du tillämpar dina kunskaper i verkliga projekt. Du arbetar med UX/UI-implementeringar, använder tillgänglighetsverktyg och inkluderande UX-design, samt hanterar projektmetodik.

 8. Examensarbete: Ett självständigt projekt där du tillämpar allt du har lärt dig under utbildningen. Du får erfarenhet av att hantera och leverera ett helt webbutvecklingsprojekt med fokus på frontendutveckling och UI/UX-design.

Behörighet

BEHÖRIGHET

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande.

Du har grundläggande behörighet att antas till utbildningen om du uppfyller något av nedanstående:

 • Du har en grundläggande gymnasieexamen eller motsvarande. Har du en utländsk gymnasieexamen eller motsvarande måste denna vara översatt. Vi rekommenderar att du översätter den hos UHR. 
 • Särskilda krav:
  • Minst betyg E i Engelska 6/B, eller motsvarande.
  • Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
  • Minst betyd E i Programmering 1 eller motsvarande.

Du behöver även ha grundläggande kunskaper i Svenska som motsvarar Svenska 1/Svenska som andra språk 1. 

ANSÖKAN

Ansökan öppnar den 15 februari, ansökan gör du via vår hemsidan chasacademy.se

Utbildningens upplägg

Efter en examen från ux/ui designer och frontend erhåller du en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är helt kostnadsfri och CSN-berättigad.

Fortsatta studier

Efter en examen som UX/UI-designer med frontendkompetens har du en unik kombination av designfärdigheter och teknisk kunskap som gör dig till en eftertraktad tillgång inom många områden inom IT- och teknikbranschen. Denna kombination av kunskaper möjliggör en rad olika karriärmöjligheter:

 1. UX/UI-Designer: Skapa användargränssnitt och användarupplevelser för webbplatser och applikationer. Ditt arbete kommer att inriktas på att göra digitala produkter både estetiskt tilltalande och funktionellt intuitiva.

 2. Frontendutvecklare: Med din tekniska kompetens i frontendutveckling kan du arbeta med att implementera de designlösningar du skapar, vilket innefattar kodning med HTML, CSS och JavaScript.

 3. Interaktionsdesigner: Specialisera dig på att designa interaktiva aspekter av en produkt, vilket inkluderar att förstå användarbehov och skapa flöden som förbättrar användarupplevelsen.

 4. Tillgänglighetsspecialist: Fokusera på att utvärdera och förbättra användbarheten och tillgängligheten i digitala produkter, genom användartester, feedbackinsamling och analys.

 5. Webbdesigner: Kombinera dina kunskaper i design och frontendutveckling för att skapa och underhålla visuellt tilltalande och tekniskt funktionella webbplatser.

 6. Produkt Designer: Arbeta med att designa både funktionaliteten och gränssnittet för digitala produkter, vilket innebär att förstå helheten av en produkts användarresa.

 7. Grafisk Designer: Fokusera på den visuella aspekten av webbdesign, inklusive att skapa grafik, typografi och layout för digitala produkter.

 8. Freelance Designer/Frontendutvecklare: Arbeta som frilansare och ta på dig projekt från olika klienter, vilket ger dig möjlighet att arbeta med en bred variation av produkter och branscher.

 9. UI-utvecklare: Specialisera dig på att utveckla gränssnittskomponenter och implementera design i kod, ofta genom att använda ramverk som React eller Angular.

 10. Digital Marknadsförare: Använda dina kunskaper i design och frontendutveckling för att skapa marknadsföringsmaterial och kampanjer, med fokus på användarupplevelse och konverteringsoptimering.

Din unika kombination av design och tekniska färdigheter gör dig väl lämpad för fortsatta studier där du utvecklar din roll mot den riktning som intresserar dig. Du kan hitta karriärmöjligheter i en mängd olika sektorer, inklusive teknik, e-handel, finans, hälsovård och media.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: UX/UI-designer med frontendkompetens

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Chas Academy
Arenavägen 61
121 28 Johanneshov

Chas Academy - en yrkeshögskola för en framtid inom IT 

Vi kan IT.. Och snart kan du också det. Med pedagogik och kunskap stöttar våra branschledande huvudlärare våra studerande i resan från drömjobb till verklighet. Här på Chas Academy är vi ett sammansvetsat gäng som drivs av samma mål -...

Läs mer om Chas Academy och visa alla utbildningar.

Highlights