Visa studentum.se som: Mobil

Webmaster

Campus Vimmerby
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Vimmerby
Klassrum
2 år, 120 Hp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2022 - Vimmerby

Videoreportage

webmaster

Om utbildningen

Studera till Webmaster hos Campus Vimmerby!

Som webmaster är du en nyckelperson i utvecklingen och det fortlöpande underhållet av en webbplats. Rollen kräver en bred kompetens inom alltifrån webbdesign till programmering, multimedia och bakomliggande webbtjänster.

Företag och organisationer blir allt mer medvetna om vikten av att ha en väl fungerande och uppdaterad webbplats. Som webmaster är du en nyckelperson i framtagandet och det fortlöpande underhållet av en webbplats. Rollen kräver en bred kompetens inom alltifrån webb- och UX-design till programmering, rörlig bild och ljud samt bakomliggande servertekniker.

Utbildningen behandlar design, utveckling och underhåll av webbplatser utifrån såväl teoretiskt som praktiskt perspektiv. Du tar del av designinriktade kurser som belyser områden såsom färg, form och typografi, men som också diskuterar User Experience (UX) och vikten av att förstå en webbplats syfte och målgrupp. Vi lägger dessutom stor vikt vid processen av att skapa, redigera, optimera och publicera olika typer av media för användning på en webbplats. Detta vävs samman med mer tekniskt inriktade kurser där du stöter på programmerings- och märkspråk som till exempel PHP, C#, JavaScript och HTML5.

Andra kurser tar upp databaser, IT-säkerhet och webbserverhantering - områden som det är ytterst viktigt att en webmaster har kunskaper inom. Efter två år kan du komplettera din utbildning med ett tredje år på plats i Trollhättan för att erhålla en kandidatexamen i informatik.

STUDIER PÅ CAMPUS VIMMERBY

Utbildningen är ett samarbete mellan Högskolan Väst och Campus Vimmerby. På campus ingår du i en studiegrupp med andra studenter. Föreläsningar och seminarier sker bland annat via videokonferensuppkoppling på plats på campus. Redovisning och/eller handledning kan ske via nätmöten.

På campus har du alltid stöttning av personal på plats och här finns också möjlighet att, utöver vid föreläsningar, låna tekniskt utrustade grupprum och lokaler för egenstudier.

För mer information om Webmaster, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Campus Vimmerby?

Behov på

arbetsmarknaden

Kombinera arbete

med studier

Distans med tillfällen

på plats

Vanliga frågor

Kan jag läsa denna utbildning vid sidan av arbete?

- Vi rekommenderar inte att du arbetar eller studerar heltid vid sidan av studier på webmasterprogrammet. Vi förutsätter att du kan lägga ca 40 timmar på dina studier varje vecka, vilket kan vara svårt att kombinera med alltför omfattande arbete eller andra aktiviteter vid sidan av studierna på webmasterprogrammet.

Är studierna helt självständiga, eller förutsätts det att jag samarbetar med andra?

- Utbildningen innehåller moment med olika typer av samarbete mellan studenter. Det kan innebära allt från diskussion i våra forum till att ge varandra konstruktiv kritik på uppgifter och olika typer av gruppsamarbete.

Behöver jag ha kunskaper inom webbdesign eller webbutveckling innan jag påbörjar utbildningen?

- Nej, vi kräver inga sådana förkunskaper. Däremot rekommenderar vi gedigen datorvana.

Behöver jag någon viss typ av dator för att kunna genomföra utbildningen?

- Nej, en relativt modern PC eller Mac fungerar bra.

Ansökan och behörighet

Behörighet

Grundläggande behörighet.
Du behöver också: Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c.

Ansökan

Ansök via utbildningens hemsida.

Reportage

Maria Drott, utbildad lärare i fritidshem

 "Lärarexamen var något jag ville göra för mig själv"

Till hösten startar en utbildning som gör det möjligt för verksamma inom fritidshem att läsa in lärarbehörighet med en studiedag i veckan. Detta på hemmaplan - samtidigt som man fortsätter jobba 75 procent. Maria Drott, som tog sin lärarexamen 2014, välkomnar utbildningen med öppna armar.
– Att läsa som vuxen är häftigt! Man har mycket i sitt bagage som hjälper en i det läget, säger hon.Campus Vimmerby

Högre utbildning - på hemmaplan

Oavsett var du bor, eller var du befinner dig i livet, ska du ha möjlighet till vidare studier och kompetensutveckling. Att flytta för att plugga är av olika anledningar inte ett alternativ för alla. Men vi anser inte att din...


Läs mer om Campus Vimmerby och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Webmaster

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Vimmerby

Lögstadsgatan 5
598 81 Vimmerby

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Webmaster från Campus Vimmerby, fyll i följande uppgifter: