Vad gör en mätningstekniker?

East Sweden Business School

Vad gör en mätningstekniker?

Mätningstekniker

Hej Anette, berätta vem är du?

- Jag är en pigg och glad tjej som gillar att vara ute i skog och natur.

Och vad gjorde att du valde att läsa på ESBS till Mätningstekniker?

- Efter väldigt många år instängd på industri som industrielektriker kände jag att det var dags för något nytt. Jag letade efter ett jobb där jag skulle vara ute mycket och det skulle fortfarande vara mycket teknik. Valet föll då på Mätningstekniker. Väldigt passande fanns det en utbildning här i Norrköping där jag bor. Utbildningen hade dessutom ett väldigt trevligt upplägg.

Hur ser en dag ut på jobbet?

- Att vara mätare på Norrköpings kommun är väldigt omväxlande både till miljö och till uppdraget. Ena dagen står jag mitt i en vältrafikerad korsning och mäter in asfaltskanter, kantstöd, egentligen allt som syns och finns ska oftast mätas in. Och nästa dag åker jag långt ut på landet och hjälper en byggherre att markera vart byggherrens nya hus ska ligga. Ibland har jag korta uppdrag på bara någon timme och ibland är det större uppdrag på flera veckor.

Kan du berätta lite mer om utbildningen.

- Ja, utbildningen är väldigt koncentrerad på rollen som mätningstekniker utan att tappa viktiga bitar. Det växlas teori och praktiska moment i stort sett alla ämnen. Dessutom är det tre perioder med praktik (LIA) som är fantastiskt bra.

Hur tänker du kring praktikperioderna under utbildningen?

- På praktiken får man verkligen en chans att testa på hur det kan vara att vara mätningstekniker. Dessutom kan man testa på olika nischer.

- Under våren 2023 har jag själv fått äran att vara LIA-handledare för en studerande som läser sista terminen på utbildningen som jag själv läste. Jag hoppas kunna bidra till att den studerande kommer känna sig lite tryggare när det första jobbet faller på plats.

Finns det något mer du vill skicka med?

- Ja, var inte rädd för att våga och det är aldrig för sent för att omskola sig. Oavsett bakgrund så kommer man få den hjälp man behöver.
Läs mer om Mätningstekniker

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: East Sweden Business School

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.