Visa studentum.se som: Mobil

Valjevikens Folkhögskola

Valjevikens Folkhögskola

Valjeviken ligger i Sölvesborg, Blekinge. Alldeles intill havet och med bokskogen inpå knutarna.  Inom Valjeviken ryms flera olika verksamheter, en av dessa är vår folkhögskola.

Vi erbjuder både långa och korta kurser. Allt under ledning av kompetenta pedagoger samt med den flexibilitet och lyhördhet för individuella behov som kännetecknar Valjeviken.

Naturligtvis erbjuder vi, som alla andra folkhögskolor, allmän kurs där man kan läsa behörighetsgivande ämnen motsvarande grundskole- eller gymnasienivå. På Valjeviken ges dessutom möjlighet att läsa allmän kurs med inriktningarna idrott eller musik.

Hälsa/omvårdnad är exempel på annat som vi är duktiga på och Valjeviken har allt man behöver för att man ska kunna utveckla sina kunskaper inom området. Här finns moderna lokaler och gym för egenträning och rehabilitering samt en stor idrotts- och simhall i SPA-miljö med 25-meters bassäng och rehabiliteringsbassänger.

Som kursdeltagare kan du välja att bo med helpension på vårt trivsamma internat. Om du i stället vill pendla till skolan går det regelbunden busstrafik från Sölvesborgs station till Valjeviken. Utemiljön och närheten till havet ger utrymme för mängder av aktiviteter både i skola och på fritid. Närheten till Sölvesborgs centrum ger dig tillgång till en charmig småstadsidyll med caféer, restauranger, affärer och biograf.

Folkhögskolan är öppen för alla. För dig som har en funktionsnedsättning erbjuder skolan service och assistans där dina individuella behov kan tillgodoses och hela anläggningen är tillgänglig för dig med rörelsehinder. Vid sidan om själva kursdelarna har du, utifrån dina behov, tillgång till de insatser och kompetenser som finns inom Valjevikens rehabilitering.


För mer information om Valjevikens Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Valjevikens folkhögskola Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Valjevikens Folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Valjevikens Folkhögskola

Valjeviken - Box 94
294 22 Sölvesborg

Tel: 0456 15115
www.valjeviken.se

Gör intresseanmälan

För att få mer information från Valjevikens Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.