Yrkesutbildning

Mindfulness-instruktör - Instruktörsutbildning i Mindfulness - MBSR Steg-1

Sverigehälsan, i Malmö (+1 orter)
Längd
6 dagar
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
14 400 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
31 oktober, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Längd
6 dagar
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
14 400 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
31 oktober, 2024 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Instruktörsutbildning i mindfulness

Instruktörsutbildning i Mindfulness - MBSR Steg-1

Detta är det första steget i den Certifierade lärarutbildningen i MBSR enligt Center For Mindfulness. Den vänder sig till dig som vill lära ut och instruera andra både individuellt och i grupp. Mindfulness är ett bra verktyg för att hantera oro, ångest och smärta samt att förhålla sig till tankar och känslor. Som instruktör i mindfulness får du en grund du kan använda oavsett vilket yrke du än har. Utbildningen är upplevelsebaserad men ger dig också den teoretiska kärnan bakom metoden. Du får djup kunskap och mycket egen träning.

Unikt för vår utbildning är att den håller hög kvalitet genom förankring i och koppling till det evidensbaserade MBSR-programmet. Kursen leds av en av Sveriges mest väletablerade lärare i mindfulness och MBSR, Katarina Lundblad. Hon undervisar sedan flera år både hos oss på Sverigehälsan och på Center for Mindfulness Sweden, CfM-Sweden, som vi sedan flera år har ett samarbete med. Vår instruktörsutbildning är den enda i Sverige där du kan gå vidare till Steg-2 i den internationella lärarutbildningen i MBSR via Center for Mindfulness i USA. 

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

31 oktober, 2024

  • Klassrum
  • Malmö

14 april, 2025

  • Distans
  • Distans

Varför välja Sverigehälsan?

Behov på arbetsmarknaden

Praktik/LIA

CSN Berättigad

Ansökan och behörighet

Du bör ha någon typ av erfarenhet av mindfulness sedan tidigare, det kan vara Sverigehälsans baskurs i mindfulness, ett 8-veckorsprogram i mindfulnessbaserad stressreduktion eller likvärdig erfarenhet av mindfulness.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med eller vill arbeta med människors utveckling. Deltagarna har bl a varit lärare, HR-personal, ledare, behandlare, vårdpersonal, psykologer, läkare, sjuksköterskor, socionomer, personal inom äldrevård, diakoner och präster. Många av deltagarna går utbildningen för sin personliga utvecklings skull.

Utbildningens innehåll

Programmet är upplevelsebaserat och innehåller bl a kropps­scanning, mindfulnessmeditationer och mindful yoga samt reflektioner i grupp. Mellan varje utbildningstillfälle får du träningsuppgifter, både strukturerade övningar och vardagsträning som följs upp vid nästa tillfälle.

Under de första dagarna går vi igenom 8-veckorsprogrammets intention, upplägg och innehåll. Vi tränar praktiskt och introducerar strukturerade övningar och teman, exempelvis stress, behagliga och obehagliga förnimmelser och stressande möten.

De kommande dagarna fokuserar vi på MBSR-programmets teoribakgrund och koppling till stressmedicinsk forskning, gruppdynamik och kommunikation. Under den tysta dagen får vi möjlighet att fördjupa vårt utövande och stanna i den medvetna närvaron under en sammanhållen heldag. 

Mot slutet av utbildningen kopplar vi träningen till vårt yrkesliv och vår vardag. Den röda tråden genom utbildningen är Intention – Uppmärksamhet – Attityder.

Undervisningsform

Tre utbildningsblock à två dagar, med övningar och teoretiska föreläsningar. En dag i tystnad.

Målsättning

Instruktörsutbildningen ger dig egen fördjupad erfarenhet och förståelse samt underlag för att leda grupper och individer i mindfulness. Efter avslutad utbildning kan du leda egna 8-veckorsgrupper i mindfulnessbaserad stressreduktion.

Kostnader

Kostnaden är 14 400 kr inkl moms varav anmälningsavgift 1 400 kr. Omfattande kurskompendium samt kostnadsfria ljudfiler på alla övningar i mindfulnessbaserad stressreduktion ingår i kursavgiften.

Om kursledaren

Katarina Lundblad leder utbildningen. Hon är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator, certifierad lärare i MBSR (mindfulnessbaserad stressreduktion) vid Center for Mindfulness, medicinska kliniken i Massachusetts, USA. Hon har grundläggande psykoterapiutbildning, är lärare i Mindful Self-Compassion (MSC) och Interpersonal Mindful Program, utbildad i MBKT (mindfulnessbaserad kognitiv terapi) och Mindful Eating och har omfattande erfarenhet av att utbilda och leda grupper. Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar har Katarina bland annat skrivit flera böcker.

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sverigehälsan

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Mindfulness-instruktör - Instruktörsutbildning i Mindfulness - MBSR Steg-1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sverigehälsan
Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar med ett steg framåt. Där och då kommer lusten att växa, finna kunskap, inspiration och glädje. På Sverigehälsan hittar du nya vägar för ditt yrkesliv och stimulerar din personliga utveckling. Ta steget! Vi erbjuder yrkesutbildningar inom komvux och...

Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 5 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Anna-Lena Johansson
19 dec 2022
Värdefull utbildning

Bra att få ta tid att träna med sig själv.

4/5
Matilda
19 dec 2022
Online-utbildning

Mycket lärorik

5/5
Katrin Håkansson
21 maj 2021
Öva för livet

Det här är en utbildning som berör hela livet. Det är inte en frågan om "om" utan när i livet du är redo för att bli mer medvetet närvarande. Och eftersom det bara finns Nu så t...

Visa mer
Highlights