Yrkesutbildning

Familjebehandling med KBT

Sverigehälsan, Distans
Längd
8 dagar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
15 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
5 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
8 dagar
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
15 900 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
5 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Familjebehandling med KBT

Beteendeproblem av olika slag uppstår ofta inom familjer. Oavsett hur många medlemmar en familj har så är det viktigt att alla mår bra, uppvisar fungerande beteenden samt att kommunikationen fungerar.

Vår utbildning ”Familjebehandling med KBT” vänder sig till dig som jobbar med familjer och ungdomar och syftar till att ge värdefulla kunskaper och praktiska redskap i ditt arbete. Att hjälpa familjer är på flera nivåer ett komplicerat arbete och något som kräver anpassade tekniker och verktyg. Inom KBT jobbar man med tanke, känsla och beteenden vilket är den bästa vägen fram för att hjälpa människor att uppnå förändring.

Huvudfokus för innehållet ligger på utrednings- och behandlingsinsatser som syftar till att hjälpa såväl den enskilde som familjen som helhet. Målet är att du ska få med dig verktyg som har stöd i forskningen och fungerar vid utredning, konflikthantering, aggressivt utagerande och risk-/missbruk samt skapar fungerande strukturer.

Johan Waara är legitimerad psykolog och leder utbildningen. Han har tidigare arbetat som skolpsykolog och på BUP och arbetar nu vid Uppsala universitet.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

5 november, 2024

  • Distans
  • Distans

Varför välja Sverigehälsan?

Behov på arbetsmarknaden

Praktik/LIA

CSN Berättigad

Kursinnehåll

Utbildningen ger en bred orientering från flera psykologiska perspektiv. Fokus ligger på utrednings- och behandlingsinsatser som syftar till att hjälpa såväl den enskilde som hela familjen, samt återfallsprevention och uppföljning. 

Du lär dig bland annat grundläggande inlärningsteori, tillämpad beteendeanalys, att göra strukturerade KBT-utredningar och konflikthantering. En annan del är om hur man hanterar aggressivt utagerande samt hur familjen påverkas av risk-/missbruk och psykisk ohälsa. Du får även redskap för att hantera konflikter och genomföra samtal på bästa sätt.

Utbildningen är fyra block à två dagar:

  • Block 1: Grundläggande inlärningsteori och tillämpad beteendeanalys
  • Block 2: Grunder, utredning och samtal
  • Block 3: Åtgärderna, behandling och anpassade insatser
  • Block 4: Återfallsprevention, uppföljning och avslutning

Upplägg

Utbildningen är utformad i fyra block á två dagar.

Målgrupp

Den här utbildningen vänder sig till dig som vill kunna kartlägga, utreda och behandla problem i familjer utifrån ett KBT-perspektiv. Den passar dig som jobbar på skola, inom socialtjänst eller barnpsykiatri, på HVB-hem eller andra verksamheter där du kommer i kontakt med barn och familjer.

Lärare

Johan Waara, leg psykolog som tidigare arbetat som såväl skolpsykolog som på BUP leder utbildningen. Johan arbetar vid Uppsala universitet med olika utbildningar, med särskilt fokus på kommunikation och har flera gånger fått pris för sina pedagogiska insatser. Parallellt med sitt arbete inom akademien har Johan jobbat som utbildare och handledare sedan 2004.

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sverigehälsan

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Familjebehandling med KBT

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sverigehälsan
Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar med ett steg framåt. Där och då kommer lusten att växa, finna kunskap, inspiration och glädje. På Sverigehälsan hittar du nya vägar för ditt yrkesliv och stimulerar din personliga utveckling. Ta steget! Vi erbjuder yrkesutbildningar inom komvux och...

Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Sofhia
29 jun 2022
Toppen bra och lärorikt

Jag tycker att upplägget och läraren var toppen. Detta är ett bra sätt att få mer kunskap inom yrket.

5/5
Jessika Ådin
27 apr 2022
Mycket bra Kurs

Gick den digitala familjebehandlingen, mycket nöjd över kursledaren och han har lagt upp kursen på en intressant och meningsfull sätt. Jag rekommenderar verkligen denna kurs om ...

Visa mer
5/5
SZE
21 jun 2021
Familjebehandling Med KBT VT-21

Jag har lärt mig ännu mer. Hade förkunskaper redan, men känner mig ännu mer berikad och säker i beteendeanalysen. Samt de verktyg som vi fått lösa oss. Som används i samtal osv.

Highlights