Visa studentum.se som: Mobil

Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inriktning

Sverigehälsan
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Stockholm
2 terminer
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2022-09-05 - Stockholm
Informationsmöte
2022-05-23
Informationsmöte
2022-05-27
Informationsmöte
2022-06-03
Informationsmöte
2022-06-15
Informationsmöte
2022-06-27
Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inrikning

Om utbildningen

Bli Stresspedagog och visa andra vägen till ett sundare liv!

Vill du arbeta professionellt med stresshantering, mental träning och återhämtning? Mår du som bäst när du kan inspirera och coacha andra till hälsosamma vanor och balans i livet? Då har du hittat rätt! Med vår utbildning i ryggen har du kunskaper som är eftertraktade på arbetsmarknaden och du har möjlighet att skapa din egen yrkesroll.

Med stresshantering i fokus

Huvudämnet i utbildningen är stresshantering och innefattar både teori vad som händer i kroppen och hjärnan vid stress och du lär dig om symtom och bakomliggande orsaker till stress. Du läser under två terminer ett brett urval av kurser: kommunikation, pedagogiskt ledarskap, komplementärmedicin och entreprenörskap för att bara nämna några.

Sju veckors APL ger värdefull erfarenhet

Efter utbildningen har du möjligheter att själv välja hur ditt nya yrke ska se ut! Vill du arbeta på ett stort företag, inom en organisation eller som många andra av våra tidigare deltagare starta eget? En APL-period på sju veckor i slutet av termin två ger dig chans att testa och utveckla dina nya kunskaper i praktiken på en arbetsplats, en värdefull erfarenhet inför din nya karriär!

För mer information om Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som vill arbeta professionellt med stresshantering mot enskilda klienter, företag eller organisationer. Du motiveras av att hjälpa andra och vill ha kunskaper och verktyg för att kunna arbeta brett inom området. Du kan gå utbildningen som ett komplement till din nuvarande roll eller med syftet att skapa dig helt en ny yrkesroll.

Utbildningen är kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund - friskvårdsbranschens ledande förbund - vilket innebär att du får en relevant utbildning och kunskap som efterfrågas i branschen.

Undervisningsform

Du studerar på heltid under två terminer. Två dagar i månaden är det undervisning på plats i skolans ljusa fina lokaler. Ett antal digitala dagar är också schemalagda. Övrig tid studerar du på distans och lägger själv upp dina studier.

Så ansöker du

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad om du läser via komvux. Den kan också sökas direkt via oss som privat yrkesutbildning som du själv finansierar.

 För mer information, se utbildningens sida på sverigehalsan.se eller beställ mer information.

Fortsatta studier

Exempel på fortsatta studier är:

Reportage

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sedan 1996 har tusentals engagerade deltagare utbildat sig på Sverigehälsan. Med ett brinnande intresse för hälsa och utveckling och en längtan efter att låta livet ta en ny vändning.

På Sverigehälsan i Hammarby Sjöstad erbjuder vi helt kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar via komvux inom hälsa och friskvård och till lärarassistent.

Möt Ana, Annicka och Hannah som studerat på Sverigehälsan >>



Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Informationsmöte

Digitalt infomöte: Lärarassistent

Funderar du på att utbilda dig till lärarassistent?

Varmt välkommen på en digital informationsträff om vår ettåriga lärarassistentutbildning.Utbildningen startar den 14 mars 2022 på Sverigehälsan i Stockholm. Den är helt kostnadsfri och CSN-berättigad. Infomötet leds av Tobias Richard som är utbildningsledare och lärare på utbildningen.

Under informationsträffen pratar vi om

  • vad det innebär att arbeta som lärarassistent

  • utbildningens upplägg och innehåll

  • hur du ansöker

  • era frågor och funderingar

Anmäl dig här: sverigehalsan.se/utbildning/lararassistent/

Läs mer om och ansök direkt till vår lärarassistentutbildning här: sverigehalsan.se/utbildning/lararassistent/

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-05-23    Tid:   12:30 - 13:15  
Datum:   2022-05-27    Tid:   10:00 - 10:45  

Digitalt infomöte: Hälsocoach, Kostrådgivare & Stresspedagog

Kostnadsfria- och CSN-berättigade utbildningar inom hälsa och friskvård

Hos oss kan du studera till hälsocoach, kostrådgivare och stresspedagog helt kostnadsfritt via komvux i Nacka kommun. Även du som bor i en annan kommun kan ansöka till våra utbildningar. Anmäl dig till det här infomötet så berättar vi om allt från innehåll till ansökan och diplomering.

Utbildningen bedrivs i våra ljusa och fina lokaler i Hammarby sjöstad (Stockholm). Fysisk undervisning på plats varvas med digital fjärrundervisning samt självstudier och arbete i studiegrupper. Under andra terminen genomför du dessutom en 7 veckors praktikperiod direkt på en arbetsplats. En möjlighet att arbeta praktiskt inom din framtida bransch.

Våra infomöten leds av Conny Andersson, utbildningsansvarig på Sverigehälsan i Stockholm och lärare i ämnena träningslära och hälsa och friskvård. Samtliga utbildningar startar i september 2022.

Anmäl dig här: sverigehalsan.se/events/kategori/infomote/friskvard/

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-06-03    Tid:   12:00 - 13:00  
Datum:   2022-06-15    Tid:   14:00 - 15:00  
Datum:   2022-06-27    Tid:   11:00 - 12:00  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inriktning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sverigehälsan

Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö


Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 8 recensioner.

Nicole A
Jag är väldigt tacksam för min utbildning som innehållit djupgående, värdefull kunskap om stress och återhämtning, praktiska verktyg och inspirerande möten med lärare och kursare. Jag rekommenderar utbildningen till dem som dels behöver stöd i vardagen på ett privat plan för att hantera sin egen stress, dels till dem som vill starta en karriär s...
Visa mer
Ann-Sofie Vennersten
Jag är imponerad över att alla lärare löste det så bra med den digitala lösningen och kunde ställa om direkt till digitaliseringen.
Moxy
Tuff och väldigt krävande utbildning. Bra innehåll men oerhört mycket arbete som krävs av studenterna, många gånger i onödan.
Recensioner
Recensioner
(4,2)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 161 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Stresspedagog - Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inriktning från Sverigehälsan, fyll i följande uppgifter: