Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Sverigehälsan

Inspireras av Sverigehälsans utbildningsdeltagare

Möt Ana, Annicka och Hannah som blev klara med sina studier på Sverigehälsan under våren 2022. Alla tre har läst en eller flera av våra utbildningar inom hälsa och friskvård; Diplomerad Hälsocoach, Diplomerad Stresspedagog och Diplomerad Kostrådgivare.

Ana stärker arbetsgivarvarumärken med hälsan i fokus

Ana

Entreprenören Ana har sin bakgrund inom marknadsföring men intresset för hälsa och stresshantering har länge funnits med. Under 2021 påbörjade hon sin utbildning till Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inriktning. Idag driver hon eget där hon stöttar företag att stärka sina arbetsgivarvarumärken (eng. employer brand) med hälsan i fokus. Hon hjälper också privatpersoner och företag med att förebygga stress och skapa strategier för återhämtning.

“Jag känner mig rikare efter att ha gått Sverigehälsans stresspedagogutbildning! Rikare på kompetens, erfarenheter, kontakter och självinsikt. Jag 

rekommenderar alla som vill stärka sin kompetens inom stresshantering och återhämtning att gå utbildningen. Den är relevant och intressant. För sin egen skull eller för att kunna stötta andra i hälsofrämjande arbete.”

– Ana Bosnjak, Diplomerad Stresspedagog (2022)

Annicka drömde om att arbeta med förebyggande friskvård och hälsa

Annicka Toppe sa upp sig från sin roll som VD för ett försäljningsbolag och valde att följa sin dröm. Med en lång karriär i bagaget som sträckt sig från att arbeta inom sjukvården till försäljningsbolag inom medicinteknik var målet att starta eget och arbeta förebyggande med hälsa och friskvård. Idag driver hon Nordic Business & Health där hon arbetar mot individer, grupper och företag med att utifrån deras olika behov skapa hälsosamma och friska vanor.

"När jag läste om Sverigehälsans utbildning till Diplomerad Hälsocoach med kognitiv inriktning kände jag att det var den perfekta starten på mitt projekt. Repetera en del av mina gamla kunskaper

Annicka

som sjuksköterska samt lägga fokus på och arbeta utifrån ett helhetsperspektiv och det friska hos individen. Så rätt!

Då den psykiska ohälsan ökar i dagens samhälle kändes det självklart att komplettera friskvårds- och hälsokonceptet med en utbildning inom stress och återigen blev Sverigehälsan det självklara valet. Den här gången Diplomerad Stresspedagog.”

– Annicka Toppe, Diplomerad Hälsocoach (2021) & Diplomerad Stresspedagog (2022)

Hannah skapade en ny yrkesroll på sin gamla arbetsplats

Hannah

Hannah Hallgren har jobbat inom H&M i 17 år med olika roller, delvis i Bangladesh och Kina och trivs bra på företaget. Hennes intresse för kost och hälsa hade alltid funnits med och hon längtade efter att göra någonting helt annat när hon hittade till oss på Sverigehälsan.

“Jag hade jobbat länge och ville verkligen lära mig något nytt och fick höra om Sverigehälsan och hoppade på utbildningen Diplomerad Kostrådgivare. Utbildningen väckte ett större intresse för friskvård och kroppen och jag fortsatte med att plugga till Diplomerad Hälsocoach. Där läste vi en kurs om avslappning och mental träning som väckte ett otroligt stort intresse i mig och

jag kände att jag inte var klar med kroppens fantastiska värld! Det var då jag också insåg att det var stresshanteringen jag ville fokusera på framåt. I en värld som snurrar allt snabbare är stress enormt påtagligt i samhället och jag vill vara med och skapa förändring åt ett mer positivt håll!

Under utbildningen till Diplomerad Stresspedagog hade vi APL (praktik) och den gjorde jag på H&M, i mitt team. Det var otroligt lärorikt och uppskattades av kollegorna! När utbildningen var slut hade tiden på jobbet lett till samtal med chefen och en överenskommelse att jag skulle fortsätta med stresshanteringsjobbet på 20%. Nu är jag i full gång med att hålla i workshops och meditationer på mitt jobb!”

– Hannah Hallgren, Diplomerad Kostrådgivare (2020), Diplomerad Hälsocoach (2021), Diplomerad Stresspedagog (2022)

Läs mer om våra kostnadsfria och CSN-berättigade utbildningar

Sverigehälsan >>



Läs mer om Sverigehälsan

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Sverigehälsan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.