Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Inga recensioner än

Speciallärarutbildning: Specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling. Ingår i Lärarlyftet.

Stockholms universitet, i Stockholm (+1 orter)
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Höst 2023 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Nästa startdatum
Höst 2023 (+2 starter)
Utbildningsform
Klassrum, Distans

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst 2023

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Speciallärarutbildningen syftar till en professionell och akademisk kompetens. Varje kurs planeras utifrån dubbla progressioner: en som relaterar till ämnet/området och en som relaterar till vetenskaplighet.Didaktiska och vetenskapliga moment integreras med det stoff som kursen behandlar. Inom kurserna sker en fördjupning inom kunskapsområdet specialpedagogik med fokus på någon av inriktningarna.Vetenskapsteori och forskningsmetod finns som en röd tråd genom hela utbildningen. Verksamhetsförlagd utbildning i form av fältstudier genomförs i samarbete med företrädare för relevanta pedagogiska verksamheter på fältet.Speciallärarprogrammet ges med fem olika specialiseringar. Du söker direkt till någon av specialiseringarna:
  • Dövhet eller hörselskada
  • Utvecklingsstörning
  • Språk-, skriv- och läsutveckling

Så ansöker du

För specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling, krävs avlagd grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen, förskollärarexamen eller motsvarande äldre examen som krävs för att som speciallärare få bedriva undervisning som avser särskilt stöd i grundskolan, gymnasieskolan samt vuxenutbildning och motsvarande skolformer enligt behörighetsförordningen. Utbildningen ges som uppdragsutbildning enligt förordning (SFS 2007:222) om statsbidrag för fortbildning av lärare och för den sökande krävs godkännande från skolhuvudmannen.För att antas till specialiseringen språk-, skriv- och läsutveckling ska du ha en lärarexamen som ger dig behörighet att undervisa i ämnet svenska. Om din examen inte omfattar ämnet svenska krävs att du genom högskoleutbildning blivit behörig att undervisa i ämnet. Om du inte har behörighet att undervisa i ämnet kan du antas om du har kompletterat din lärar- eller förskollärarexamen med minst 22,5 hp i svenska, eller inom kunskapsområdet språk-, skriv- och läsutveckling.

Examen & Intyg

Speciallärarexamen
Stockholms universitet
Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Highlights